Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kaktusowata

odchudzające 30 do dzieła :)

Polecane posty

witam dzis powiedziałam sobie stop z zarciem smieci , zamierzam zacząc jesc to co bardziej wartosciowe ktos ze mna?

Gość rokittkkaa
Witaj:) własnie całą noc siedziałam nad sobą i stwierdziłam ze nie moze tak być, ze przez tydzień-od poniedziałku do piątku waga jest super- tylko ten wystający i trochę obwisły brzuch, a po łikendzie 2 kg nadprogramowo i oczywiście znów od poniedziałku zaczynam zrzucanie bez sensu:( Chętnie się przyłącze

no i chyba zostałam sama no trudno dzis sie wazyłam i bede to robic w kazdy poniedziałek waga moja dzisiaj to 68,5 :( chce dojsc minimum do 65 kg a jesli sie da to i jeszcze wiecej ale 65 to moj ten pierwszy cel :) codziennie tez bede pisac co zjadłam , wszystko nawet z tymi małymi grzeszkam no moze jednak ktos ze mna?

Gość bryza kefirowa
czesc! ja odkrylam dla siebie diete typu ograniczenie kalorii 1200-1500. Jesli jej nie lamie chudne bardzo powolutku ale zawsze. Mialam troche przerwy ze wzgledu na urlop, waga niby ta sama ale jakas nabablowana sie czuje dziwnym zarciem. Dlatego robie sobie 2 dni oczyszczenia a potem kontrola posilkow w tygodniu. Dzis jeszcze nie tak restrykcyjnie ale sr i czwartek scisle wedlug zalozen. W przyszly poniedzialek ma mnie byc 1-1,5 kg mniej a potem to 0,5 kg na tydz. Zobaczymy... Na razie poczytam co tam na forum w trawie dietetycznej piszczy- moze cos mnie zainspiruje Pozdrawiam matke zalozycielke i inne 30stki ;)

Gość bryza kefirowa
poza śniadaniem: 3 kefiry po 250 g, 4 pomidory wstep zaliczony, jutro/ pojutrze -akcja splaszczania brzucha. Cwiczenia powiadasz? Odpada - chyba bym padla trupem- pot sie leje ze mnie przy malym spacerze. Aktywnosc w upale u mnie spada do zera :)

Gość bryza kefirowa
hej ogladam swoje urlopowe zdjecia i zniesmaczona jestem Mam niezaduza nadwage ale cialo nieciekawie sie prezentuje. Jesli uda mi sie wytrzymac te 2 dni na oczyszczaniu kefirowym uwierze w to ze dam rade powalczyc o sylwetke sprzed kilku lat. Dzis bedzie duzo kefirow i duzo pomidorow. Chyba nawet bardziej niz na splaszczeniu brzucha zalezy mi na udowodnieniu sobie ze to ja rzadze a nie zoladek i podniebienie- przeciez to tylko 2 dni. Napisz prosze jaki masz przykladowy jadlospis i jaki cel

Gość bryza kefirowa
no i nie bedzie 2 dni oczyszczania:) dzis wieczorem ide na urodzinowe spotkanie. Nie wezme tam ze soba swojego kefiru:) Nie lubie tortow wiec nie bede sie nim raczyc ale na pewno cos dobrego pozre. Nie wiem co zrobic w zwiazku z tym Czy dodac jeden dzien skapy, kefirowyczy zaczac jakas dietke. Stad uciekam bo jakas pustka, chyba nie dla mnie odchudzanie na forum.Pozdrawiam !

jestem jestem tylko mam małe dziecko wiec ono nie zawsze pozwala mi do kompa usiasc jesli o mnie chodzi to nie stosuje zadnej konkretnej diety ograniczyłam porcje i zamierzam poswiecic troche czasu na ruch :) a ha postaram sie jeszcze jesc ostatni posilek do 20 :) chodze spac o 23 wiec mysle ze to wystarczy ;) zobaczymy jak mi pójdzie moj pierwszy cel to 65kg a pozniej zobaczy sie dalej - w sumie najwazniejszy cel to pozniej te wage utrzymac jestes jeszcze?

jesli moge to dolacze ... Kilka slow o sobie ? Wiek : 38 (prawie ;) ), wzrost 164, waga 67kg :O... czyli jakies 10-12 do zbicia :O Od tygodnia wzielam sie za siebie, hehe, powinnam raczej powiedziec ze staram sie, ale nie zawsze mi to wychodzi :P... Moja bolaczka ? Wilczy glod po powrocie do domu i rzucanie sie na wszystko co pod reke wpadnie ... no i, nie ukrywajmy, lakomstwo :D i lenistwo :D Postaram sie zagladac regularnie ale pacuje i tez mam male (no moze nie az tak male jak Ty, Kaktusowata) dziecko w domu i czasu malo... Pozdrawiam !

pewnie ze mozesz:) ja tez zaglądam w miare mozliwosci ale zawsze lepiej jest zajzec jak sie wie ze ktos zostawił jakiegos posta :) ja mam 29 lat wzrost 168 i waga 68,5 pierwszy moj cel to waga 65 a pozniej zobaczy sie co dalej i tak najwazniejsze dla mnie jest pozniej te wage utrzymac bo z tym mam najwieksze problemy zawsze marlena a ile ma twoje maleństwo? ja czekam az sie upały skoncza i jak minie 6 tydzien po porodzie i troszke zaczne chyba sobie cwiczyc w domu ale z tym tez u mnie róznie bywa wiec zobaczymy jak mi to wyjdzie

Corka ma 16 miesiecy :) ... Cwiczenia... hmmm, to raczej nie dla mnie :(... moja gimnastyka to biegi po metrze do/z pracy i ostatnio, jesli pogoda pozwala, to po pracy spacery z mala ... na wiecej nie mam czasu i sil :) Masz w zamysle jakas konkretna diete ? Ja osobiscie powiedzialam dietom NIE ;), nastawiam sie glownie na zmiane nawykow bo moj styl zycia (i jedzenia) ostatnio wolal o pomste do nieba... Przede wszystkim staram sie nie jesc po 21.00 (chodze spac kolo polnocy) i na wieczor jesc lekko ... no i wprowadzic uczciwe sniadania, do tej pory traktowane nieco po macoszemu ;) ... z tym bedzie ciezko bo o 6h30 nie mam na sniadanie najmniejszej ochoty :O...

nie nie planuje konkretnej diety - jakos nie wierze w diety cud , moje postanowienia sa mniej wiecej takie jak twoje jesc mniej a czesciej , nie jesc na noc, nie jesc smieci no moze od swieta tylko ;) i te cwiczenia jakies no ale z nimi to zobaczymy jak bedzie mieszkasz w wawie?

Nie w Wwie... za granica ;) ale nie w UK :) No wlasnie, woda ... Wode ogolnie lubie i z tym nie mam problemow tylko ze podczas dnia najczesciej o niej "zapominam" :P... ale teraz ostatnio stawiam sobie w pracy butelke pod reka i zazwyczaj w ciagu tych 8 godzin z 1-1.5 litra wypijam :)... a drugie tyle po powrocie do domu :) Moj dzisiejszy jadlospis... hmmmm, niespecjalny :O ... rano dwie kanapki z szynka (przemoglam sie ;) ) kawa i szklanka soku pomaranczowego, ale na obiad juz befsztyk z frytkami :O i salatka a na kolacje talez zupy jarzynowej i ... 2 racuchy :O... Wiem ze nie powinnam, zwlaszcza te racuchy na noc, ale nie moglam sie oprzec !!!! Przez caly poprzedni tydzien az do wczoraj w miare sie dzielnie sie trzymalam, jadlam lekkie kolacje i... popuscilam sobie ... no ale to tylko taki "wyskok" .. od czasu do czasu, bo chyba bym oszalala :D. Zreszta nie mam zamiaru odmawiac sobie wszystkiego, lubie jesc i nie wyobrazam soebie gdybym miala sobie nie pozwolic na jakies "szalenstwo" od czasu do czasu ... W mojej "diecie" nie ma rzeczy zakazanych :) sa tylko takie ktore jem tylko od czasu do czasu :)... i moze w mniejszych ilosciach :) Tez bede uczciwie pisac co jem.... slowo pisane ma wielka moc ;), czasami dopiero w ten sposob czlowiek sobie zdaje sprawe ile glupich rzeczy w ciagu dnia pochlania ... Ty masz jeszcze usprawiedliwienie : ciaza, a ja sie po prostu zaniedbalam :O, bo jak po ciazy wracalam do pracy to wazylam mniej niz przed (ok 60 kg)... teraz wiem na 100% ze to obiady w knajpach mnie gubia... no ale jak juz wiem gdzie jest przyczyna to moze i uda mi sie do czegosc dojsc :) 🖐️ ... bede jutro :)

witaj :) ja tez nie zamierzam sobie odmawiac i niewiadomo jak sie głodzic . ja skolei mam słabosc do biszkoptów i jem je codziennie i nadal bede to robic ale w mniejszych ilosciach tez bede pisac uczciwie co zjadłam :) i zaczne od dnia dzisiejszego - oczywiscie zrobie to wieczorkiem zawsze jak jestem na diecie to mam tak ze cały czas jestem głodna jakby organizm wiedział co ja robie i buntował sie

Gość rokittkkaa
Witam, jeszcze raz wracam jeśli mogę, miałam koszmarne przeżycia i w ogóle komputerka nie wł.

Gość rokittkkaa
Jeśli chodzi o mnie, to jak napisałam wcześniej, walczę z przejadaniem sie w dni wolne od pracy, od razu rośnie i wystaje mi brzuch :(

Tak na dwa slowa bo mam za soba ciezki dzien :O ... i zaraz sie udaje na zasluzony odpoczynek :) Rokitka - witaj spowrotem :) Fajnie ze jestes :) Mam nadzieje ze ten nadchodzacy week-end bedzie dla Ciebie jak ta pierwsza jaskolka zwiastujaca wiosne :) U mnie tez week-end'y do latwych nie naleza ... przede wszystkim dlatego ze trzeba meza karmic :P :D Kaktusowata - u mnie lodowka mi sie sama przed oczami otwiera :D ... oczy sie staram zamykac ale rece i tak na slepo do siegaja :D U mnie (na sniadanie kawa sdzisiaj sniadanie i obiad w normie ok i duzy jogurt a na obiad znow salatka z tunczykiem :) ) tylko kolacja o nieco podniesionym ryzyku ;) ...znow sie zupa jarzynowa pojawila (duuuuuzy talez :) ) i 3 kromki chleba do niej wszamalam :(... a mialam unikac wegli na noc :( ... No nic, jutro bedzie lepiej :) ... zreszta kolacje jadlam dzisiaj wyjatkowo wczesnie, ok 19.00 to juz ja pewno dawno spalilam :D W niedziele rano wskakuje na wage, hehe... chyba sie zalamiemy :D ... i ja i waga :D Zamelduje sie znow...🖐️

* U mnie dzisiaj sniadanie i obiad w normie (na sniadanie kawa sok i duzy jogurt a na obiad znow salatka z tunczykiem :) ) ... ...widac ze na oczy ledwo patrze :D

witam melduje co mi wczoraj przez gardło przeszło -dwie kromki chclebka z wedlina drobiowa -jakies 100g biszkoptów -krupnik -gotowana noga z kurczaka ale tylko czesc udowa, dwie łyzki buracz ków i dwie kromki chlebka - oczywiscie hektolitry wody mineralnej :) zobaczymy jak mi dzisiaj pójdzie dzien ale mysle ze moj jadłospis nie bedzie duzo odbiegał od dzisiejszego:( niestety nie gotuje codziennie wiec zazwyczaj obiad mam na dwa trzy dni a ze kolacje lubie zjesc ciepła to czesciej obiad dziele na dwa posiłki ❤️❤️❤️ Adrian mój największy skarb http://www.suwaczki.com/tickers/82dosg18d6cac8xl.png ❤️❤️❤️

Gość rokittkkaa
Kaktusowa gratuluje dzidzi:) Ale jak miesiąc temu rodziłaś to chyba nie możliwe ze jadłaś jak to kiedyś napisałaś smieciowate jedzenie. No ja dziś na sto procent nie przekroczyłam 1000kalorii\ a brzuch mam masakrycznie duży, napęczniały echhhh Jak bym musiała tak mieć bez względu ile zjem, no ale weekend to widać muszę być jak bańka;(

jadłam duzo smieciowego przed ciąża , pozniej w ciazy juz nie wiadomo ze zwgledu na dziecko :) i teraz tez juz nie ale strasznie mi sie chce takich rzeczy gotowych z barów budek itp moj jadłospis z wczoraj -dwie kanapki z wendlina -miseczka biszkoptów -krupnik i kawałek schabiku gotowanego tak sobie pomyslałam ze jak odrzuciłabym te biszkopty to peewnie jeszcze wiecej bym chudła , ale nie bede sobie wszystkiego odmawaic a co tam u was

Gość rokittkkaa
no ja dziś dopiero po 16 zjadłam pierwszy posiłek- wcześniej totalnie mi sie nie chciało, było u mnie tak duszno Bakłażany zrobiłam w piekarniku do tego pomidorki:) w zamrażalniku mam wodne lody:) mmyyyy

Czesc kobitki ;) U mnie week-end masakryczny pod wzgladem jedzenia :( ... Waga dzisiaj rano pokazala wprawdzie 65.9 kg ale jestem z siebie bardzo niezadowolona :O ... ... wiec nie bede Wam tu dzisiaj gledzic ... Bede jutro 🖐️