Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawnuczka;D

odnajdowanie korzeni swojej rodziny

Polecane posty

Gość prawnuczka;D

Od nie dawna zajmuję się poszukiwaniem korzeni mojej rodziny i tworzeniem drzewa genealogicznego. Wczoraj dotarłam do mojego pradziadka - który zginął w czasie wojny, podobno był na robotach w Niemczech i tam zmarł w wieku 30-paru lat. Udało mi się dotrzeć nawet do zdjęcia pradziadka i jak się okazało mój tato to lustrzane odbicie pradziadka. Chciałabym się dowiedzieć więcej na temat mojej rodziny, jednakże teraz nie wystarczy mi przeszukiwanie strychów rodzinnych. Chciałabym dowiedzieć się gdzie został pochowany mój pradziadek, czym zajmował się przed wojną, kim byli jego rodzice itd. Może ktoś wie gdzie mogę znależć takie informacje? Myślałam nad Czerwonym Krzyżem i księgach kościelnych.. Jednak nie wiem czy uda mi się tam dotrzeć no i czy dowiem się tam tego czego chce..

Gość tylko księgi parafialne
o ile trafisz na uprzejmego klechę bo niektórzy lubią piętrzyc trudności a jak sie okaże że w pewnym momencie trop sie urywa to znaczy że twoi przodkowie byli Żydami i zanim sie przechrzcili nie ma o nich w ksiegach :)

Gość Agusia córunia
Ja nie wiem jak odnaleźć korzenie swojej rodziny , ponieważ nie znam żadnej strony internetowej na której jest coś takiego. Wiem tylko , że moja babcia była wywożona na roboty to Niemczech.