Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Notariusz z zasadami

Kosmetolog?

Polecane posty

Witam. Pochodzę z prawniczej rodziny i w przyszłym roku obejmę po matce kancelarię notarialną. Moja narzeczona jest kosmetologiem. Rodzinie się to bardzo nie podoba i śmieją się ze mnie że powinienem sięgnąć po fryzjerkę :o Głupio mi pytać narzeczoną a wstydzę się iść do niej do pracy więc pytam Was: co to za zawód KOSMETOLOG?

Gość Normalny_Brunet_21
To taka masażystka. Starzy mają rację że fryzjerka to lepszy fach :)

Gość kosmetolog czyli jagodzianka

Gość kkkkppkkp
Jeśli ty się boisz opinii swoich rodziców to współczuje twojej narzeczonej

Gość Ulrich
z kosmetyczką albo z farmaceutką to nigdy się nie ożenię, to są bardzo niebezpieczne zawody w rękach kobiet i albo będziesz co chwilę z powyrywanymi brwiami albo otruty !

Nie tyle się boję co MUSZĘ przeżyć jeszcze rok żeby ciachnąć matce kancelarię :) :P

Gość nickonicko2010
niestety w rodzinach prawniczych i lekarskich na młodych wywierana jest presja żeby kontynuowali tradycje rodzinne ... http://tnij.org/nokautolejek

Gość Emmett Fitz-Hume
Przynajmniej kasiora jest z tych "tradycji rodzinnych" ;) Kosmetolog to moim zdaniem dobry zawód. Taki unowocześniony dermatolog (bez wenerologa) ;) :D

Gość emma baton
:o Chyba komuś się pomylił kosmetolog z kosmetyczką :o

Gość samiutka30444444
Puknij się stępelkiem w czułko debilu :o

kosmetolog to coś więcej niż zwykła kosmetyczka czy nawet fryzjer :P

Gość tak cos wiecej pod
warunkiem, ze pracuje w jakims labolatorium w gabinecie kosmetycznym robi to samo co kosmetyczka, tyle, ze ma wyzsze wyksztalcenie....wiec w praktyce jedno i to samo.

Pracuje w fabryce Eris w Piasecznie.

masz racje, dlatego nie przecze, ze nie jest to przyszlosciowy zawod, jesli ktos nie ma mozliwosci podjęcia pracy w czymś poważniejszym typu laboratorium czy nawet nie myśli o otwarciu swojego salonu.

Gość tak cos wiecej pod
no to nie wiem czemu twoi rodzice sie tak czepiaja?? Nie kazdy moze byc prawnikiem..bo nie kazdy ma do tego predyspozycje, wazne zeby robic to co sie lubi. Jezeli ja kochasz to olej to co gadaja starzy, to z nia a nie z nimi bedziesz sie zenil. A swoja droga , szkoda mi dziewczyny.

pomóż jej otworzyć własny salon, pewnie marzyłaby o tym a Twoja mamuśka mogłaby mieć zabiegi upiększania za darmo, ciekawe czy wtedy byłaby zadowolona :P

Moi rodzice czepiają się bo uważają, że powinienem się związać z jakąś prawniczką- tak jak oni. Matka jest notariuszem a ojciec adwokatem i najczęściej, nawet przy stole, analizują sprawy prowadzone przez ojca :o Ale to nie dla mnie, ja nie chcę żeby wszystko w moim zyciu miało kształt paragrafu :o Summer_ jaki salon? Kosmetyczny? Wtedy to już w ogóle będą podjazdy i porównywanie do fryzjerek :o Wkurzają mnie takie porównania bo pamiętam sytuację, gdy byłem kiedyś u fryzjera i 4 fryzjerki stały nad radioodbiornikiem zastanawiając się głośno co oznacza świecące "AUX" na wyświetlaczu i dlaczego Radio Zet nie gra :o

przestań, chyba nie widziałeś nigdy profeslonalnego salonu z prawdziwego zdarzenia, nawet coś w stylu SPA. kase można trzepać niemałą. ale pewnie kim by nie była prócz prawnika, bedzie źle. wspolczuje jej.

Gość tak cos wiecej pod
no wlasnie twoi rodzice robia to co kochaja jesli nawet w domu prowadzone sa zawodowe tematy, wiec dlaczego krytykuja kogos tylko za to ze ma inne powolanie zawodowe niz oni i tym samym ciebie ograniczaja i narzucaja cos na co nie masz ochoty. To TWOJE zycie i masz prawo przezyc je jak zchesz i z kim chcesz.

Summer_ byłem w SPA więc widziałem :) Rodzicom nie chodzi o dochody kosmetologa tylko o (hmmm...) mały prestiż zawodu chyba, skoro porównują do fryzjerstwa... Stąd mój post na kobiecym forum bo, jak wiadomo, w Polsce przede wszystkim kobiety z takich usług korzystają...

mały prestiż :o kosmetolog to zawód medyczny, fryzjerstwo to zupełnie inna bajka. nie potrafisz mieć swojego zdania, boisz sie rodziców?

Już pisałem, że się nie boję. Po prostu nie należy do przyjemnych wysłuchiwanie tego typu porównań i wolałbym żeby nie "wypalili" niczego podobnego w obecności narzeczonej...

to powiedz im, że nie życzysz sobie tych porównnan, bądź stanowczy. Twoje życie, Twoje wybory :)

łatwo powiedzieć... ;)

wiem, że łatwo, ale zależy Ci na niej, czy nie? Mama nie ma prawa wybierac Ci partnerki ;)

Pewnie, że zależy. W końcu jest moją narzeczoną z pierścieniem na palcu serdecznym ;)

Gość Rocky masturbator
Fryzjerki i kosmetyczki to zadbane dziunie. A twój stary powinien wiedzieć że im głupsza laska tym lepiej się pruje :classic_cool:

Gość sun_of_jamaica
Więc skoro zależy to uważam, że w ogóle nie powinno być tematu! Nie rozumiem mężczyzn którzy całe życie słuchaja mamusi.... Co to zawodu - kosmetolog TO NIE KOSMETYCZKA! Kosmetologii bliżej do medycyny niż do kosmetyczki, tak więc jeśli szacownej mamusi tak na prestizu zależy to niech najpierw zorientuje sie dokładnie na czym praca kosmetologa polega a dopiero niech ocenia...