Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bojącaaaasie18

Pytanie do dziewczyn korzystających z depilatora.

Polecane posty

Gość bojącaaaasie18

Hej dziewczyny. Mam poważny problem i mnóstwo wątpliwości. Chodzi o to,że w moim domu od dawna leży depilator ale nie mam odwagi go użyć. Ale wiadomo lato-już mam dość codziennego golenia ciała. Powiedzcie mi bardzo boli? Trzeba jeździć nim po ciele delikatnie czy wręcz przeciwnie? Wiadomo,że pod pachami skóra jest delikatna,nie będzie ran? I jakiej długości włoski można tym golić? Czekam na odpowiedzi:)

Gość depilatorka
witam, mialam ten sam problem 3 lata depilator w domu a ja golilam nogi. Kilka rad: - za pierwszym razem niezle boli, wiec wez jakis srobek przeciwbolowy pol godzinki wczesniej, lepiej zniesiesz. - normalnie na moim dep jest napisane ze od kostki do kolana trzeba okolo 20 sekund - ale za pierwszym razem wszystkie wloski sie nie usuna. - wloski powinny byc krotkie - tak mysle ze najlepsze sa tak okolo 3-4 dni po ostatnim goleniu - uwaga na wrastajace wloski - po depilatorze to koszmar, wiec najlepiej dobrze przygotowac nogi - zanim zaczniesz depilowac, 4-5 dni przed zacznij masowac nogi ostra rekawica z wlosia i uzywaj pilingu nawet codziennie, do tego dobrze nawilzaj nogi - jesli nie, to po pierwszej depilacji bedziesz miala mase krostek i innych cholerstw, wlosy beda wrastac pod skore itd - co do pach - to mnie strasznie boli, normalnie nie daje rady sobie zrobic, ale to zalezy od osoby. Nie martw sie, skora jest cieniutka, ale sie nie "podrze" moze ewentualnie poplynac kropelka krwi jesli wyrwiesz grupszy wlos. Zachecam do uzywania depilatora - uwielbiam moje gladkie nogi (taki efekt osiagnelam po 3 tygodniach stosowania - dopiero wtedy udalo mi sie usunac wszystkie wlochy) a wloski odrastaja teraz cieniutkie i ledwo widoczne. :)

Gość :):) hejka
hmm ja uzywam depilatora bardzo rzadko. wlasnie przez to wrastanie wlosow. jesli chodzi o pachy to przez jakis czas depilowalam i bylam zadowolona, ale trzeba to robic co najmniej dwa razy dzien po dni, bo nie wszystkie wloski chwyta. no i u mnie to sie skonczylo strasznymi podraznieniami i okropnymi krostami i skora pod pachami byla baaardzo wysuszona..

Gość bojącaaaasie18
matko dziewczyny,nawet nie wiecie jaką mam ochote pozbyć się tych wlosow na dłuzej :) ale nie tyle boję się bólu co niestety własnie tych wrastających włosków. kurcze,ciągle jakas komplikacja. a na dodatek po goleniu maszynka nie mam zadnych plamek kropek etc mam nogi naprawde jak niemowle i boję się,że po używaniu depilatora to się zmieni i zaczne mieć widocznie kropki:(

Gość depilatorka
ja bylam glupia i wydepilowalam nogi bez przygotowania - dlatego mialam krostki, ale znowu nie tak wiele. Odkad masuje nogi rekawica z drzewa bambusowego i robie pilingi (na poczatku codziennie, teraz 2 razy w tygodniu) i do tego nawilzam (mixa jest do tego super) nie mam zadnych problemow. Wloski odrastaja przez 3 tygodnie, a teraz to jest ich ze dwa razy mniej. Do tego sa slabsze, wiec nie kluja, nawet lak sie nie wydepiluje. Wiec naprawde zachecam. Z tym ze discypline w pielegnowaniu trzeba miec. Poza tym po kilku miesiacach bedziesz mogla isc na woskowanie i wtedy nie bedziesz miala zadnych problemow :)

Gość Ekspert_Philips
Ekspert_Philips Szanowna Pani bojącaaaasie18, każda depilacja mechaniczna jest bolesna, szczególnie za pierwszym razem, ponieważ polega ona na usunięciu włosa z cebulką. Depilacja depilatorem ma jednak wiele zalet. Po pierwsze nowoczesne depilatory wyposażone są w różnego rodzaju nakładki minimalizujące ból. Po drugie, przestrzegając zasady depilacji oraz profilaktykę także można wpłynąć pozytywnie na efekty. Wreszcie po trzecie, systematycznie depilowane włoski odrastają rzadsze i słabsze, czyli każda kolejna depilacja przebiega szybciej i mniej inwazyjnie. Depilator depiluje te miejsca do których zostanie przyłożony, czyli jeżeli chce Pani wydepilować nogi to musi go Pani przykładać właśnie w te miejsca. Aby włoski usuwane były dokładnie należy pamiętać o odpowiednim ułożeniu depilatora do skóry pod kątem 90 stopni oraz odpowiednie dociśnięcie go do skóry. Wrażliwsze okolice, takie jak pachy czy bikini, są bardziej narażone na ból, ale prawidłowo działający depilator nie powinien powodować ran. Jeśli ma Pani bardzo wrażliwą skórę to oczywiście mogą pojawić się podrażnienia, ale powinny one przez noc zniknąć. Włoski powinny być dość krótkie, 2 milimetrowe. Aby depilacja depilatorem elektrycznym była skuteczna należy wcześniej odpowiednio przygotować skórę. Zaleca się odbycie ciepłej kąpieli i peeling, który oczyści skórę i uniesie włoski. Prawidłowe funkcjonowanie depilatora w dużej mierze zależy od jego konserwacji. Głowicę należy starannie czyścic za pomocą pędzelka lub szczoteczki dołączonej do depilatora a następnie przepłukiwać głowicę pod bieżącą wodą. Jeżeli potrzebują Panie bardziej szczegółowych informacji proszę o kontakt mailowy : ekspert@philips.com Chętnie pomogę. Alicja Taboryska --------------------------------------------------------- Ekspert Philips, udzielam porad i odpowiadam na Państwa pytania dotyczące depilatorów marki Philips oraz depilacji. Zapraszam do kontaktu w prywatnych wiadomościach lub bezpośrednio w dyskusjach.

Gość wkurwia mnie depilator
:(

Gość wkurwia mnie depilator
Mam drogiego brauna z różnymi bajerami a i tak nie depiluje wszystkiego tylko ucina.A teraz w okresie letnim codziennie depiluję bo codziennie odrastają :(