Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wikirikitiki

Czy wasi rodzice też tak się zachowują?

Polecane posty

Gość wikirikitiki

Czy wasi rodzice też kiedy zrobicie coś przez przypadek (np. wylejecie coś na dywan), albo nawet i specjalnie (np. trzaśniecie drzwiami w złości) nazywają was: psychicznymi; ułomnymi; łajzami; niedorozwiniętymi; nienormalnymi; że zachowujecie się jak chorzy na downa; że nie macie mózgu; że nie ma głupszej osoby niż wy i czasami nawet mówią, że jesteście popierdoleni albo pierdolnięci? Bo moi jak uważają, że robię coś nie tak to mówią właśnie w ten sposób i uważają, że to całkiem normalne i że wszyscy rodzice tak nazywają swoje dzieci i mają do tego prawo..

Twoi rodzice są typowym przykładem toksycznych rodziców, jeśli masz możliwość wyprowadź się i ogranicz kontakty do minimum, bo zawsze będą Ci zatruwać życie.

Gość teneryfaaa1
no czasami tak, ale rzadko :P nie wydaje mi się żeby codzienne używanie wobec kogoś takich określeń było na miejscu ale rozumiem że czasami można się zdenerwować i nie panować nad słowami...

Gość Genius F.M.
ja zeruje na starych

Gość siup siup
owszem zanm taki przypadek ,ale to patologia odzywac sie w ten sposob do dzieci

Ja tez uwazam ze to patologia tak zwracac sie do wlasnych dzieci i w ten sposob ryje sie im tylko psyche

Gość wikirikitiki
Hmm.. nie to, że się użalam nad sobą czy coś, bo w sumie się już przyzwyczaiłam, bo nazywają mnie tak od dziecka. Ale czasami boli.. :(

Gość twardyfistaszek
starym to uchodzi gorzej jak dzieci niewłaściwie odnoszą się do rodziców ....

Gość wikirikitiki
Tak, kiedyś jak matka nazwała mnie popierdoloną, to się wkurwiłam i powiedziałam : sama jesteś po.. i nie dokończyłam, opanowałam się. Za to, że myślałam o nazwaniu w ten sposób własnej matki dostałam po ryju. Bolało, rozpłakałam się. Zaczęła się śmiać i mówić, że potrafię tylko ryczeć i nic więcej i znowu się zaczęło: "Ty jesteś jakaś nienormalnaaa, do lekarza z Tobą, zachowujesz się jak niedorozwinięta" itd itp

Gość wikirikitiki
:(

To nie trzeba było się opanowywać, tylko nazwać mamusię po imieniu :P Przynajmniej dostałabyś po gębie za coś co zrobiłaś a nie za zamiar ;) Chociaż tyle satysfakcji. Następnym razem się nie hamuj.