Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość planuje rozkręcic biznes

wstydziłbym sie studiować na uniwerku w Opolu, Białymstoku czy Rzeszowie

Polecane posty

jest nawet uczelnia prywatna, która jest praktycznie na równi z tymi uniwerkami przy skromniejszej ofercie edukacyjnej mam na myśli SWPS :)

Gość alfa beta i omega
Wybitne umysły są zawsze gwałtownie atakowane przez miernoty, którym trudno pojąć, że ktoś może odmówić ślepego hołdowania panującym przesądom, decydując się w zamian na odważne i uczciwe głoszenie własnych poglądów. Albert Einstein Ja bym się nie wstydziła studiować w Opolu, Białymstoku czy Rzeszowie

Warto, byś zastąpiła czas przyszły i tryb przypuszczający czasem teraźniejszym i trybem oznajmującym, tak będzie uczciwiej. 😴

Gość masz rację..........
tak samo Szczecin, Zielona Góra i Katowice mieć dyplom z takich uczelni to bardziej powód do wstydu niż do dumy zresztą, uważam że w Polsce tylko Warszawski i Jagielloński trzymaja jeszcze poziom 🖐️

Gość gutleraa
Ja studiowalam na uniwerku w Opolu i wcale sie tego nie wstydze. Haha :D . Wam to pewnie rodzice od dziecka wpajali, gdzie studiowac i co studiowac. No i ciagle zyjecie z presja " musze byc lepszy, nie moge byc nikim".

Gość naleśniki z mięsem
zielona góra nie jest wcale taka zła. zalezy jaki kierunek :) ja tam sobie chwalę :P

Co za temat...Czyżby jakieś kompleksy? Gwoli jasności skończyłam UE we Wrocławiu, ale może to tez powód do wstydu? Prowincja to sposób myślenia, autorze! ;)

Gość dodadodadoda
dlaczego wstydzisz sie studiować na tych uniwerkach?

Gość gazeta wybiórcza
a co? nie przyjęli?

Gość oczywiście zależy od kierunku
nie od dziś wiadomo, że wszelkie rankingi są pożyteczne dla młodego maturzysty tylko w zakresie konkretnego kierunku, który go interesuje. Co z tego, że UJ stoi tak wysoko (1 lub 2 w Polsce w zależności od rankingu), gdy np. psychologia w SWPS (prywatnej) stoi o niebo wyżej?

Gość Ewa z drzewa....!
a co sadzicie o wyzszej szkole bankowej w szczecinie?

Gość jaki tam sposób myslenia
pipko, skoro dla ciebie nie ma różnicy między Harvardem, Oxfordem, czy Sorbona a zapyziałym Wrockiem to widocznie masz kłopoty z postrzeganiem rzeczywistości Pewnie różnicy między lamborgini a zdezelowanym "maluchem" też nie widzisz :D

Gość alfa beta i omega
"Warto, byś zastąpiła czas przyszły i tryb przypuszczający czasem teraźniejszym i trybem oznajmującym, tak będzie uczciwiej". Uczciwiej jednak będzie: Studiowałam w jednym z wymienionych miast (Białystok). Podobało mi się tam. Nie chodziłam z workiem na głowie. Odpowiadam gdzie studiowałam jak mnie pytają. Tyle, że już o to nikt nie pyta. Być może nie widzi różnicy, między Białymstokiem a Wrocławiem.

Gość czarnasaskia
hmm no to ciekawa bardzo sprawa. studiowalam lbie drugi kierunek na swps. to byly uzupelniajace mgr, moja koleznaka studiowala licencjackie w opolu-jak mi powiedziala co on tam robili....nozw w kieszeni sie otwieral. stweirdzial sama zreszta ze na swps wiecej wymagali i wiecej sie nauyczyla., licencjat z kolei robilam na innej uczelni uzpelnie nieznanej-i...tam byl poziom o wiele wyzszy niz na umcs gdzie studiowalam, tzn wiecej wymagali i byli bardziej restrykcyjni. wywalalai ludzi bez dwoch zdan(jak ktos sie obijal oczywiscie) takze prosze was przestancie uogolniac, bo jak nie studiwoaliscie na danej uczelni to nie wiecie tak naprawde nic!!!! a druga sprawa to taka ze w dzisiejszych czasach dobra uczelnia jest malo warta. licza sie umiejetnosci, obrotnosc, przebojowosc, pokora-tego tam nie ucza, a juz napewno nie [pokory, bo wlasnie absolwenci dobrych uczelni chodza z zadartymi nosami bo uwazaja ze teraz jak oni skonczyli taki uniwerek to im sie teraz nalezy!!! i konczy sie tak ze angolom naczynia zmywaja...

Gość gutleraa
Nawet jesli poziom na tych uczelniach jest nico nizszy to przeciez nikt normalny nie bedzie sie wstydzil powiedziec, ze tam studiuje. Takie porownywanie i przechwalanie sie to wynik chorych ambicji niektorych ludzi. Jak ktos ma glowe na karku to da sobie rade nawet bez studiow. Sa i tacy, co po Jagiellonskim nie daja sobie rady.

Ja kocham mój zapyziały wrocek ;) Co więcej - uważam, że na tutejszym UE jest wysoki poziom, co zresztą już niejednokrotnie udało mi się potwierdzić w praktyce. I nie mam kompleksów. P.S. Kłania się czytanie ze zrozumieniem ! A ta umiejętność nie wymaga chyba dyplomu Sorbony, prawda?

Gość co kogo obchodzi co kochasz?
nie mówimy o miłości ale o rankingu i prestiżu uczelni

Gość alfa beta i omega
pij, pij będziesz łatwiejsza. jestem łatwa, tyle że z ciebie taka dupa. i tak jak z tym powiedzeniem, tak samo jest w życiu. Są ludzie, którzy sobie poradzą nie kończąc studiów. Inni będą mieli dyplomy wspaniałych uniwersytetów, a i tak będą do dupy. Mam zresztą wrazenie, ze sposób kształcenia "obywatelskiego" na studiach nie różni się wiele od szkół podstawowych. masz wykonywać zadania, zgodnie z wzorem. masz zawsze być posłuszny. A w nagrode otrzymasz co roczny ranking uczelni:) Można nawet w największej norze znaleźć swoje miejsce na ziemi i robić pożyteczniejsze rzeczy, niż niekiedy na wysokich stanowiskach. To nie kwestia studiów czy miejsca - ale osoby! Móc robić to co się lubi w miejscu gdzie są wielkie możliwości, to jest sztuka, ale bez przesady. Tworzyć coś nowego, tam gdzie nawet o tym nie marzono, to jest sukces.

Gość dodadodadoda
ale można też nie źle napsocić i dojsć wysoko

Gość i tylok to
najbardziej zajebistą (nie najlepsze słowo, ale dosadne) osobę jaką poznałam była i jest z Olsztyna. Wrażenie piorunujące. Inspiracje to od niej można czerpać garściami. (utne domysły i powiem, ze nie spalismy ze sobą, żadnej platonicznej miłości, tylko gigantyczne zafascynowanie i mnóstwo inspiracji). A i nawiązanie do tematu - nie studiowała w żadnej "fajnej" szkole

Gość gfdhjs,ghkjsfnbhgj
wstydzić to się można jedynie wówczas gdy twoje działanie krzywdzi innych. jeżeli, autorko twoje zachowanie jest krzywdzące dla wybujałych ambicji rodziców, to faktycznie masz się czym wstydzić;)