Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzzzzzzzzbbbbbbbbb

Ustalanie ojcostwa przed urodzeniem dziecka

Polecane posty

Gość zzzzzzzzzbbbbbbbbb

Jestem w 2 mieś ciąży i chcę udowodnić facetowi że jest ojcem dziecka, bo mi nie wierzy i chce się wykręcić. Czy któraś z was robiła prenatalne ustalanie ojcostwa przed urodzeniem dziecka i wiecie może jaki jest koszt tego procederu????? z tego co się orientuję pobiera się płyn owodniowy - czyli dokonuje się amniopunkcji, ale nie wiem czy są w Polsce laboratoria które analizują taki materiał biologiczny.....Może ktoś mi pomoże

Gość a czy wiesz ze ryzyko
poronienia przy amiopunkcji to 1,4% i dalej chcesz ryzykowac dzieckiem zeby cos udowodnic??? po urodzeniu mozna to zrobic bez prpoblemu...a ojciec mysli jest jakims debilem, czy ty mialas kilku partnerow na raz ze nie wierzy? w kazdym razie nie jest materialem na ojca juz sie chce wykrecic.....

Gość pytanie dla tych z IQ
co za roznica czy dowie sie teraz czy po porodzie. Z tej wiedzy nic ci nie przybedzie - do czasu porodu. Bezsensowne kombinowanie. Jak chce sie wykrecic i tak cie oleje, tylko ze dostaniesz alimenty, to i tak dopiero po porodzie.....

Gość ale lajdactwooooo
no to ładnie się łajdaczyłaś, jak ci nie wierzy

Gość a no niestety
poznała jakiegoś penisa na dyskotece, bzyknela sie i teraz QQ :D.

Gość a no niestety
znamyyyyyyyyyyyyyyyy sie tylkoooooooooooo z widzeeeeeeeeeeeniaaaaaaaa nannanananana buhahahahahhaah

Badania takie przeprowadzane są w Zakładach Medycyny Sądowej na podstawie postanowienia sądu o dopuszczeniu konkretnego dowodu. Nie ma jednak powodów żeby już teraz ustalać ojcostwo, wszakże w drodze zabezpieczenia powództwa możesz już teraz dostawać od domniemanego ojca dziecka świadczenie o charakterze alimentów.

Gość a no niestety
czyli sobie poczeka do rozwiazania bo tu nie ma powodu.

Witam, Badanie ojcostwa przed narodzeniem dziecka można wykonać przy okazji inwazyjnych badań prenatalnych. Jeżeli matka została skierowana na takie badanie (amniopunkcja, biopsja trofoblastu), to część materiału pobranego do testu można wykorzystać w badaniu ojcostwa. Od matki i od domniemanego ojca dziecka pobierany jest wymaz z wewnętrznej strony policzka. Inwazyjne badanie prenatalne zlecane są pacjentkom najczęściej wówczas, kiedy lekarz ginekolog podejrzewa, że dziecko może narodzić się obciążone wadą genetyczną; pobranie materiału wiąże się z pewnym ryzykiem, m.in. z ryzykiem utraty ciąży. Stąd też, inwazyjne badania prenatalne wykonywane są na wyraźne zalecenie lekarza. Więcej informacji na ten temat udziela laboratorium testDNA Polska Sp. z o.o.