Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brzuszekwciazy

jak rozroznic brzuszek w 2 miesiacu ciązy od tego że sie np przytyło?

Polecane posty

Gość brzuszekwciazy

czy jest jakas roznica miedzy tym że ktos przytyl a brzuszkiem ciążowym na poczatku ciazy?

Gość nanananna
nie

Gość a ja mam pytanie...
na tym etapie ciezko odróznic, ja do 6 msca wygladałam jakbym przytyła :(

Gość brzuszekwciazy
ale całe ciało tez tyje czy tylko brzuszek rosnie?

Gość to nie podsłuchuj i tyle
w 2 miesiącu nie ma żadnych brzuszków ciążowych :)

Gość bardzodziwniesieczuje
tzn ze kobiety ktorym sie wydaje ze 2-3 miesiacu ciązy juz maja brzuszek albo że czują dziecko to sobie to same wkreciły?

Gość anileczkuuuuuu
moze masz brzuszek w zwiazku z jakimis dolegliwosciami jajnikow cos opuchniete itp i wydaje Ci sie ,ze to ciaza...idz do lekarza jak nie masz pewnosci a ile testow robilas?stosunek pelny?dni plodne?ile masz lat...moze jeszcze masz wahania hormonalne bo jestes mloda...albo stresujesz sie i m-czka sie spoznia

Gość bardzodziwniesieczuje
anileczkuuuu - wklejam ci bo przed chwila napisalam topic obok 2 miesiace temu uprawialam seks ale mielismy prezerwatywe, ktora nie pękła i nic sie z nia nie stalo aczkolwiek chlopak doszedl w gumce bedac we mnie. wczesniej nie mialam długo okresu prawie 2 miesiace i nie mam go do tej pory. czyli juz w sumie prawie 4. mialam jedynie ciemnobrązowe upławy-prawie czarne.zrobilam test i wyszedł mi negatywny. wiec to chyba raczej zaburzenia hormonalne, jak myslicie? dodam ze ponad rok temu odstawilam tabletki antykonceypcyjne

Gość to nie podsłuchuj i tyle
na ciążę mi to nie wygląda, tym bardziej, że jak piszesz okresu nie masz od 4 miesięcy, więc i owulacji nie było. Dziwi mnie tylko, że tak beztrosko podchodzisz do braku okresu przez tyle czasu!!!! Dlaczego nie poszłaś do gina??? Przecież to bardzo niebezpieczne tyle czasu bez miesiączki. Chcesz być bezpłodna? Do lekarza jak najszybciej...

Gość w 2 miesiącu...
nie ma się jeszcze brzuszka ciążowego. Jeśli tak wcześnie już "wyskakuje" brzuszek, to jest to spowodowane wzdęciami (w ciąży układ pokarmowy trochę wolniej pracuje i wieczorem można mieć wypchnięty brzuch). Macica co prawda powiększa się od samego początku ciąży, ale nie można z tego powodu mówić o "przytyciu", a co najwyżej o lekkim napięciu (stwardnieniu) podbrzusza.

Gość eeeeeeeeeeeeeetam
przestańcie się nakręcać. W 2 miesiącu dziecko ma 7mm to niby skąd ten brzuch miałby rosnąć???

Gość Kafeterianka252
jakie 7 mm??? Sama jestem w 2 m.c. ( 10 t.c) i z tego co mi lekarz mówił, to dziecko ma od 20 do 40 mm...

Gość kafeterianko...
kafeterianko252 - jesteś w 3 miesiącu

Gość iloveya
ja jestem w 2 miesiacu ciazy i nie widac brzucha, jedynie jestem taka bardziej 'nabita' :P tak jak zawsze przed okresem. Jedynie tak jak ktos wspominal: wzdecia, no i dol brzucha taki twardy i tak jak kiedys jak wciagnelam brzuch to mialam wklesly a teraz sie nie da wciagnac. Ale piersi...mmm cudo...:D jak po jakims zabiegu :D

no u mnie podobnie - wydaje się być "mocniejsza" - ale nic nie widać ... no i brzucha faktycznie nie da się wciągnąć jak "przed"

mam pytanie . jak rozpoznać czy przytycie u dziewczyny ma związek z ciążą czy to zwykłe przytycie ? jestem Marysia mam od niedawna męża a przed ślubem wykryto że mam nadżerkę trzonu macicy. mam nieuregulowany cykl miesiączkowy a przez pierwsze dwa dni miesiączki czuje jak bym rodziła bo mam takie bule silne jakby porodowe i mdłości . ale od niedawna co 2 tygodnie przeszło mi te bule miesiączkowe na nerwy .

Gość gość 799
a nie prościej zwycZajnie zrobić test

Gość gość
a jesteś w ciąży czy tak Ci się wydaje? a jak Ci się wydaje to mniej więcej w którym tygodniu byś była?

Gość gość
brzuch rośnie od trzeciego meisiąca, no chyba że ktoś wp*****la za troje

Gość gość
Moi znajomi od razu widzieli, ze jestem w ciazy, zaczynalam wtedy 3 miesiac, a jestem szczupla i u mnie szybko bylo widac. A nikomu nic nie mowilam o ciazy. I mi w ciazy glownie urosl brzuch i piersi, reszta troche napuchla pod wplywem zbierajacej sie wody, z tylu nie wygladalam jak w ciazy, nawet pod koniec. Sama teraz ostatnia miesiaczke mialam 3 marca, bylam w tym tyg. u gina, ale stwierdzil, ze wyglada na to ze dostane i kazal za 3 tygiodnie przyjsc, jesli jednak miesiaczka sie nie pojawi.

Gość gość
Błagam o odpowiedź bo oszaleje, kochałam się z chlopakiem jakos ponad 2 miesiące temu, miałam dni nie płodne, gumka nie pękła a partner odrazu po dojściu co prawda we mnie, wyjął członka i wstał. tydzień po tym po podtarciu rano zauwazylam jasniejszą krew, zestresowana naczytałam się ze to plamienie implancyjne ale wieczorem normalnie dostałam okresu, więc to pewnie był początek okresu. Za miesiąc tak samo dostałam okresu z tym jaśniejszym rano i wszystko odbywało sie normalnie, wykonałam 4 testy wszystkie negatywne, pierwszy 2 tyg po stosunku. Od ostatniej owulacji pobolewa mnie podbrzusze i mam uczucie wzdęcia i taki brzuch lekko wzdęty niby normalny ale może sobie wymyślam, nie przybieram na wadze mam niektóre objawy PMS bo za kilka dni powinien się pojawić okres. Piersi mi nie urosły. I teraz moje pytanie, czy powinnam sie jakkolwiek martwić?