Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Po prostu Ania

Dziewczyny jak o siebie dbacie? Ile czasu na to poswiecacie? Co robicie?

Polecane posty

Gość Po prostu Ania

Witajcie otoz... nie jestem zaniedbana... ale mam wrazenie, ze zeby wygladac nieskazitelnie, musze nad tym pracowac pare h dziennie... mi osobiscie troszke szkoda na to czasu.... Zastanawiam sie jak Wy to robicie? Bardzo prosze o cenne wskazowki! dodam ze nie lubie mocneko makijazu..i jak juz... to tylko tusz do rzes i blyszczek.. nie musze sie zreszta malowac... Czekam na Wasze porady! Bede wdzieczna!

Gość ledk
maluje sie tuszem do rzes kredka czarna czasem blyszczyk jakis cien do powiek ulwieliam niebieski i rozowy czasem podklad, codziennie smaruje cialo balsamem, makijaz zmywam plynem visas joung nivea, maluje paznokcie najczesciej jasny roz i odzywka do paznokci, , depiluje sie co pare dni, ubieram sie w miniwki w lato i bluzki na ramiaczka albo bez sukienki bez ramioczek ulwielbiam, na wlosy nakaladam maseczek ochronna,,

Gość ledk
jeszcze na twarz nakladam peeling, albo zel oczyszczajacy ander twenty , i krem na noc

Gość to i ja się wypowiem
jak to co. codziennie rano prysznic, golenie nóg i pach, nabalsamowanie ciała, mycie ząbków 2 razy dziennie, mycie twarzy żelem, nawilżanie twarzy kremem rano i wieczorem, demakijaż, paznokcie maluję, dbam o pięty, na włosy codziennie odżywka. peeling twarzy co tydzień, a ciała (kawowy) dwa razy w tygodniu. do tego czyste i pachnące ciuchy :)

Od siebie, poza tym co napisały dziewczyny dodałabym systematyczne ćwiczenia, w miarę przestrzeganie diety, jakieś ładne, świeże perfumy, manicure i pedicure oraz obowiązkowo puder na twarz (jeśli wychodzę wieczorem).

Gość nie jestm lalunią
Zazwyczaj 2 razy dziennie kąpiel (rano i wieczorem) Codzienne mycie głowy Mycie zębów (staram się po każdym posiłku, ale nie zawsze wychodzi :P) Codzienne golenie nóg itd (nie mam depilatora :O 😭) Antyperspirant Balsam do ciała (czasem zapominam) Czasem makijaż, czasem nie (w zależności od tego jak moja twarz danego dnia wygląda) Wtedy w skład tego makijażu wchodzi: troszkę podkładu i tusz do rzęs. Malowanie paznokci (głównie na czerwony) Regulacja brwi (wtedy jak widzę, że już odrasta) Krem do rąk różnie (tzn zawsze noszę go w torebce i często go wyciągam, ale nie ma na to jakiegoś określonego czasu) Okazyjnie krem do stóp przed snem Okazyjnie jakiś krem do twarz, maseczka, peeling itd No i chyba to wszystko. Raczej są to same podstawy, ale myślę, że wyglądam na zadbaną.

Gość Po prostu Ania
Hmmmm fajnie... fajnie bo piszecie o tym, tak jakby to byly normalne codzienne czynnosci... a ja sie Wam przyznam...ze ja sie lenie dbac o siebie.... naprawde bardzo sie lenie...robie to bo musze.... ale czasami mam takie dni...ze nawet mi sie kapac nie chce..brrr

Gość ja takich kocham
myje twarz i ciało delikatnym mydelkiem Dove (naprawde polecam!), balsam, na twarz krem (nawilzajacy), co jakis czas przecieram twarz naparem z zielonej herbaty (szczegolnie jak wroce z imprezy), depilacja-raz na tydzien, codziennie wieczorny prysznic-naprzemienny-chlodno-cieply, peeling ciala co jakis czas, peeling twarzy-co tydzien, maseczka z drozdzy na twarz-co tydzien, codziennie wieczorem przecieram twarz naparem z pokrzywy (swietnie dziala na pryszcze!) antyperspirant, paznokcie na czerwono, olejek rycynowy na rzesy

Gość rano i wieczorem wskakuję
pod prysznic, czasem też w ciągu dnia - w zależności od potrzeby. Myję się razem z głową (tzn włosami). Makijaż - podkład, puder, korektor (niekoniecznie wszystko na raz), kreska lub cień, tusz, błyszczyk. Dezodorant oczywiście. Depilacja raz na 1-2 miesiące (bo pastą cukrową lub depilatorem). Zęby po każdym posiłku. Ręce - wiadomo, często. No i tyle.

Gość Po prostu Ania
waw!

Gość dzasssssssminnnnneeee
a ja kąpiel co sobotę, mycie włosów co 2 dzień, myie zębów 2 razy dziennie, nie uzywam balsamów ani kremów, makijazu rzadko- jak juz to puder, tusz do rzęs i kredka, paznokcie na kolor kremowy, depilacja 2 razy w tygodniu

Gość studiowac w warszawie
kąpiel 2 razy dziennie czy tam prysznic. regulacja brwi co jakiś czas, okazyjnie maseczki na twarz, pellingi raz w tyg, balsam codziennie, na wlosy maski i odżywki.. noszę upiętę na codzien, a na okazję czy imprezy modeluję, twarz myję specjalnym plynem,potem tonik, krem, ew jakies miejscowe cos na pryszcze, plyn do higieny intymnej oraz chusteczki do hig intymnej zawsze w torebcie i używam za dnia, depilacja przed wyjsciem z domu, makijaż to tylko puder, kredka i tusz do rzęs. na wieksze wyjscia pelny. z podkladem i cieniami, chyba tylleee

Gość studiowac w warszawie
a no zapomnialam o antyperspirancie i perfumach :)

Gość ja tez jestem leniwcem
dlatego staram sie uzywac jak najwiecej produktow 2 w jednym :) np do twarzy uzywam kremu do mycia twarzy w "wbudowanym" pilingiem, do ciala zelu pod prysznic z oliwka ktora niby "lapie" wilgoc i zamyka ja w skorze. Codzienni biore prysznic rano - dla urody, wieczorem - dla faceta ;) ale ten wieczorny zdarza mi sie pominac jak jestem padnieta. Dodatkowo w ciagu wieczornego prysznica staram sie zrobic jak najwiecej - maska na twarz i wlosy, scieranie piet, itd. Z tym ze sie nie zmuszam. Jak dbasz o siebie regularnie to akurat ne musisz codziennie wszystkiego robic, nic sie nie stanie jesli od czasu do czasu nie zrobisz czegos tam. Natomiast dla mnie podstawowe minimum codziennie to: zeby, zmywanie makijazu i krem na dzien na twarz.

Gość ja tez jestem leniwcem
a depilacja u kosmetyczki - na codzien tylko nogi do kolan (zabiera mi to 10 minut w gabinecie contra pol godziny w domu). A raz na miesiac - poltora ide ted na cale nogi i bikini (i wtedy w przerwie robie tez paznokcie, co nastepnie zaoszczedza mi mase czasu, bo tylko potem trzeba dopilowac do formy ktora ona zrobila i pociagnac bezbarwnym lakierem :)

Gość 4565465
A ja kiedyś byłam u psychologa na testach, i później dostałam opinię psychologiczną z wynikami, i napisał mi w niej że mam zaniedbany wygląd :( Do dziś nie wiem, o co mu chodziło.

Gość BloNd AnIoŁeCzEk
Prysznicuję się rano i wieczorem żelem pod prysznic 2 razy dziennie myję zęby i płuczę usta płynem elmex codziennie rano myję włosy szamponem normalizującym potem suszę suszarką i prostuję pocieniowaną grzywkę czasami jak nie chce mi sie nic robić to wgniatam pianke i suszę do dołu wtedy wychodzi sexy potargana fryzurka na randki czasami robię sobie lekkie loczki i spryskuje je lakierem ewentualnie spinam w koński ogon badź luźny koczek na górze ,a na plaże robię sobie mysie ogonki albo dwa warkoczyki bądź jeden warkocz francuski z boku. Raz w tygodniu maseczka na twarz,peeling do ciała i twarzy i maseczka na włosy. Codziennie się depiluję golarka damską i ścieram piętki pumeksem na noc nakładam krem na stopy a zimą maseczke i zakładam skarpety bawełniane. Manicure i pedicure robię sobie sama najczęściej francuski a czasem ciemna sliwka bądż mocna czewień. Codziennie balsam do ciała oczywiście oprócz lata bo wtedy jest gorąco to myję się żelem nawilżajacym z olejkami żeby zatrzymać wilgoć w skórze Makijaż na codzień: Lekki podkład czasem kamuflaż artdeco jak mam gorsze dni Zawsze tusz do rzęs i czasem leciutki błyszczyk albo pomadka w kolorze naturalnym Na randki maluje się cieniami w kolorze ziemi beże róże szarości czaem leciutki brokat na imprezy.

a ja bardzo schematycznie :) każdego ranka: prysznic, mycie włosów, nakładam odżywkę, ścieram pięty. myję zęby, następnie płuczę płynem do płukania jamy ustnej, potem wcieram balsam. twarz myję specjalnym kremo-żelem ;p następnie nakładam krem nawilżający. makijaż w postaci pudru, tuszu do rzęs i pomadki oraz często aczkolwiek nie zawsze - cienie do powiek. do tego antyperspirant i perfumy plus oczywiście czyste i pachnące ciuchy. paznokcie na co dzień pomalowane zarówno u rąk jak i u stóp. co środę robię peeling twarzy i nakładam maseczkę oczyszczającą oraz nakładam maskę na włosy. co niedzielę i czwartek peeling kawowy + balsam ujędrniający. wieczorem demakijaż, prysznic (bez mycia włosów), i balsam. do tego staram zdrowo się odżywiać i regularnie ćwiczę :)