Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość temp. temp. i owu

prosze o pomoc w interpretacji skoku temperatury

Polecane posty

Gość temp. temp. i owu

z gory dziekuje, obczytalam sie wszedzie i dalej nie jest dla mnie jasne: cykle mam 27-29 dni. ostatni: 29 czerwca. temperatury od 6 do 11 dnia cyklu na poziomie 36,1 - 36,2 wczoraj 12 dzien cyklu mialam test uwu pozytywny (2 kreski, z tymze nie rownej grobosci). Sluz jak to sluz, przezroczysty, ale ciagnacy (sorki za detale ;-) w 12 dc temperatura 36,5 dzis 13 dc i temperatura 36,5 czy mozna to uznac za skok? i kiedy byla (albo bedzie owu???) no i najwazniejsz :-) kiedy wspolzyc???? wspolzylam wczoraj przed testem owu, okolo 13 (nie wiedzialam, ze beda 2 kreski). Poprawic dzis? czy poczekac do jutro (jakby co to mam chec i na dzis i na jutro ;-))) dzieki z gory za interpretacje!

Gość temp. temp. i owu
up, up

Gość temp. temp. i owu
doczytalam sie, ze jak temperatura wzrasta tzn, ze owu juz byla (ale maja byc co najmniej 3 wyzsze), teraz juz w ogole zglupialam, bo w 11 dc test owu byl negatywny.... :-/ POMOCY!!! byla owu, jest czy bedzie ???? help

Gość dfghjnnnnn
owu może wystąpić 3 dni przed skokiem jak również podczas 2 dni wyższych temp. Dlatego płodność bezwzględna zaczyna się wieczorem 3-go dnia wyższych temp. ? Jeśli starasz się o dziecko to poprawić zawsze można :) Zapraszam na http://28dni.pl Są tam też artykuły dotyczące płodności.

Gość dfghjnnnnn
Skok jest wtedy, gdy 3-cia wyższa temp jest przynajmniej o 0,2 stopnia wyższa od najwyższej z 5-ciu temp. poprzedzających skok. Czyli jak jutro będziesz miała powyżej 36.4 to 12dc uznajesz za skok.

Gość temp. temp. i owu
dzieki wielkie! ale jak sie ma to do testu??? w sensie, jesli test owu pokazal 2 kreski dopiero wczoraj (a robie od 6 dc, bo to pierwszy cykl z testami owu i chcialam dobrze sprawdzic, czy nic nie przegapie:-) to znaczy, ze owulacja dopiero bedzie??? strone 28dni znam i czesto czytam:-) najwiecej info wlasnie na tej stronie znalazlam http://www.antyforum.pl/analiza-wykresu-wieloobjawowa-vt3561.htm bardzo, bardzo przydatne!

Gość dfghjnnnnn
A dzisiaj nie robiłaś testu? Może owu była np wczoraj wieczorem, albo dzisiaj, nie wiem. Ja używałam testów tylko w jednym cyklu i też ta kreska była cieńsza a zaszłam w ciążę. Z testami to zabardzo ci nie pomoge, czytałam gdzieś, żeby jak pojawi się druga kreska zacząć robić testy 2 razy dziennie dla dokładniejszego określenia piku lh.

Gość temp. temp. i owu
wlasnie zrobilam test owu, czekalam do prawie wieczora, bo niby wieczorem lepiej, no i nie pilam nic na 2 h przed. kreska nadal rozowa, ale troche jasniejsza od tej kontrolnej (o ciutke), chyba jednak ciemniejsza niz wczoraj. a o co chodzi z tym pikiem LH? w sensie, jak jest pik to znaczy, ze byla owulacja? jakie to wszystko skomplikowane... ale dzieki za rady, co post to madrzejsza :-) a ty zaszlas dzieki testom owu w pierwszym cyklu??

Gość dfghjnnnnn
"pik lh" to maksymalne stężenie hormonu lh w organiźmie. Lh daje sygnał do owulacji, czyli owulacja występuje niedługo po piku. Przed pierwszą ciążą użyłam testów owu, ale też obserwowałam temp i śluz. Współżycie co 2 dni. Zaszłam w pierwszym cyklu starań. Przed drugą ciążą tylko temp i śluz, już bez testów.

Gość dfghjnnnnn
jeśli jutro 2-ga kreska będzie słabsza, to oznacza, ze owu miałaś najprawdopodobniej wczoraj lub dzisiaj rano

Gość temp. temp. i owu
dzieki! :-) ale jesli wspolzylam wczoraj (okolo 13) to jesli dojdzie do zblizenia dzis wieczorem (no moze sie uda.... final holandia-hiszpania ;-) to nie bedzie za czesto? z drugiej strony, jesli jutro bedzie slaba kreska, to juz po owu...

Gość temp. temp. i owu
ja wlasnie tez mierze temp i obserwuje sluz. temp wzrosla wczoraj i dzis rowniez (36,5) 6-11 dc 36,1-36,2. co do sluzu to jest bialy i rozciagliwy, ale dzis go jakby mniej niz wczoraj... no nic, probujemy :-) co ma byc to bedzie.

Gość dfghjnnnnn
mysle ze jestes juz po owu lub w trakcie wiec teraz juz nie ma na co czekac, tylko dzialac. Jak sie nie uda to w przyszlym cyklu zacznijcie od ok 7 dc co 2 dni.

Gość temp. temp. i owu
wlasnie... moj gin mi powiedzial, zeby zaczac dopiero 12 dc... bo w tamtym cyklu jak bylam na usg to widzialam ladne jajeczka... no nic, co cykl to czlowiek madrzejszy... mowil, zeby nie zaczynac wczesniej jak 12 dc, bo plemniki sa potem slabe, jak juz dochodzi do owu... w tym cyklu nie do konca sie zastosowalam do zalecen :-) 3,6 i 12 dc, no i zaraz tez :-)))

Gość dfghjnnnnn
Jak zrobicie przerwę podczas okresu a później będziecie się kochać co 2 dni to będzie ok, nie będą za słabe. Masz konto na 28dni? to bym ci udostepnila moje cykle

Gość temp. temp. i owu
nie mam, ale sobie zaloze w takim razie... dlaczego myslisz, ze jestem juz po owu :-/ jesli byl pik LH to nie znaczy, ze owu bedzie w ciagu 12-36 godzin. zaraz sie za to konto zabieram...

Gość temp. temp. i owu
ok, zalozylam: AgnieszkaSmieszka taki moj login :-)

Gość dfghjnnnn
już