Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agutkaaaaa

moi rodzice chcą żebym poszła na studia do warszawy, a ja chcę do krakowa

Polecane posty

Gość agutkaaaaa

Dostałam sie na sgh w warszawie i rodzice każą mi tam pójść. wiem, że to super uczelnia, i w ogóle, ale ja chcę iść na uniwersytet ekonomiczny w krakowie, bo tam studiuje mój chłopak. Moi rodzice uważają, że jestem strasznie głupia :O że chłopaka jeszcze nie jednego poznam, a teraz musze przede wszystkim myśleć o studiach i swojej przyszłości :( już sama nie wiem co mam im mówić, nic do nich nie trafia :O

Gość aaaaaaaaaaaamnestyy baby
rację mają. z warszawy do krakowa nie jest tak daleko. przeżyjecie.

Gość krakowianin27
Polecam krakow !! w sumie tanszy niz wawa a krakow to jedno z najpiekniejszych miast w europie. Duza mieszkanka kultur Mnustwo klubow Miasto zyje noca Polecam Studia jak studia zaliczysz :) nie ma inne opcji

Gość załosny wiersz
Zamiast się uczyć będziesz się pierdolić z chłopakiem po kątach :O Ale to Twój wybór , jesteś dorosła i pozwalasz aby to rodzice decydowali za Ciebie ?

Gość Krakowianie powinni
kupić sobie słowniki ortograficzne :)

Gość Ja też za chłopakiem
wyjechałam na drugi koniec Polski na studia no i po roku rozstaliśmy się. Być może Wasza miłość przetrwa ale pomyśl jakie miast byś wybrała gdyby nie on. Jeśli naprawdę się kochacie to związek się utrzyma, możecie odwiedzać się wzajemnie. 19 lat to jeszcze za wcześnie na mieszkanie z sobą, myślenie o wspólnej przyszłości. Zajmij się nauką przede wszystkim

Gość zaraz cię tutejsze dajki
i mają rację , uniwersytet ekonomiczny przy sgh to szkółka lansu i bansu

Gość pracoholiczka und dziewica
Na studiach to same orgie i chlanie alkoholu czy to licencjat czy magisterka.

Gość kalka różowa
Rodzice mądrze myślą, w tym wypadku mają rację. Powinnaś iść do W-wy na studia.

"19 lat to jeszcze za wcześnie na mieszkanie z sobą, myślenie o wspólnej przyszłości."- ale wystarczająco na myślenie o przyszłości zawodowej, wybór wykształcenia i mieszkanie samemu bądź z obcymi ludźmi? Co do pytania z tematu- to rodzice płacą za Twoje studia? Jeśli tak- możesz ich jedynie poprosić, możesz próbować przekonać niższymi kosztami utrzymania w Krakowie. Jeśli nie- może masz szansę na stypendium socjalne. A i bez stypendium socjalnego sobie poradzisz, akademik raczej Ci przyznają jeśli daleko mieszkasz, wyjedź na wakacje do pracy sezonowej, zarobisz na roczne utrzymanie w akademiku, w weekendy też popracować można. Oczywiście, najpierw postaraj się z rodzicami dogadać, jeśli się nie uda a zależy Ci na realizacji własnych planów- poradzisz sobie.

wybierz sama gdzie wolisz studiowac, ale nie kieruj sie chlopakiem lecz tym co chcesz w zyciu robic