Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytankooo mam

Ile jest języków na studiach ?

Polecane posty

Gość Pytankooo mam

Dwa lub tylko jeden ? Czy jeśli miałam rozsz. niemiec(którego chcę oczywiście kontynuować)+ angol podst przez trzy lata , to muszę mieć angola teraz na studiach , czy mogę sobie wybrać że chcę np.hiszpański od podstaw ? Na studiach zaocznych też tak jest ? Mógłby mi to ktoś opisać

Gość ja miałem dwa języki
jeden trzeba było kontynuować a drugi dowolny. Był duży wybór teraz wprowadzili nawet chiński i ukraiński :o

u nas do wyboru byl srednio zaawansowany i zawanoswany niemiecki angielski francuski a rosyjski od poczatku

Gość Pytankooo mam
ufff... to dobrze że nie narzucają angola , jak dobrze...

Gość Pytankooo mam
a jakbyście mieli wybrać niemiecki to jaki język byłby najlepszy jako ten drugi ?

Gość hoohoo
zależy na jakich studiach, skonczylem 2 kierunki techniczne i na obu był tylko jeden jezyk, z tym że na jednej uczelni był obowiazkowo angielski dla wszystkich, nawet tych co nigdy wczesniej sie nie uczyli, a na drugiej był do wyboru jeden jezyk z chyba 6

u mnie tez byl jeden jezyk a drugi to lacina takze nie wliczam do niemieckiego polecam angielski sa z tej samej germanskiej rodziny francuski bardzo trudny jesli chodzi o gramatyke

u mnie obowiazkowo ang albo niemiecki, jak ukonczy sie ten jezyk wczensiej mozna wybrac dowolny z dostepnych

Gość a ja Ci powiem tak :
na moich też jeden do wyboru przy czym jak ktoś się sfrajerował i wybrał taki, którego nie zna to miał potem problem żeby zdać po chyba 4 semestrze egzamin językowy. lepiej już wziąć to, co się miało/umie:)

Gość Maniankao2
jeden

Gość pracoholiczka und dziewica
Brain Drain - niemcy i anglosasi zabiorą nam studentów! Wykupią ich kasiorą! W Polsce nie będzie już inteligencji młodej! Strenght Drajn też - najsilniejsi, najzdrowsi, najmobilniejsi oraz najsprytniejsi czy najpłodniejsi pojechali na emerytury innych narodów pracować und rozmanżać się za childs benefity czy kinder geld :( To jest porażka and krach of the sistema in Polen! Poland is dead!