Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie lubię wody :(

Picie wody = odruch wymiotny

Polecane posty

Jestem na diecie (jak chyba kazda kobieta ;/) ale nie mogęsię przemóc do wody. Piję codziennie kolo litra dla zdrowia, ale często się to kończy wymiotowaniem. Pijam wodę - gazowaną lub neigazowaną - od około 2 miesięcy. Od jakichkolwiek napojów słodzonych albo chociaż herbaty lub kawy nie mam takich problemów. Przy piciu wody nie dość, że potem mam uczucie suchoty w ustach, to jeszcze często robi mi się nie dobrze, co najmniej raz na 5-6 dni wymiotuję przy większym łyku wody. Doprawiam ją cytryną ale nieekonomicznie wychodzi, bo potrzebuję 1/4 szklanki soku z cytryny (10 cytryn...?) aby wypić szklankę wody. A słodzić nie chcę, bo nie chcę przytyć (ważę 70 kilo). Lekarz powiedział że niektórzy ludzie mają taki wodowstręt i niewiele z tym się da zrobić - ale nie powiedział, co mam pić? Wszystko inne to napoje słodkie....

Gość rob sobie herbate
jak lubisz np. owocowa bez cukru ew. ze slodzikiem i mroź ja, herbate zielona na przyklad lub inna. Sa wody tzw smakowe np. malinowe, cytrynowe, grapefruitowe i one sa slodkie. Woda ma 0 kalorii, ale taka herbatka czy woda smakowa ma ich tylko kilka :)

Woda smakowa np. żywca ma 67 kalorii na szklankę. Tyle samo co cola :( Czytałam że od herbaty można się odwodnić...?

Gość w Pacanowie
pij niesłodzoną herbatę

Gość to dodaj sobie do wody
miętę - najlepiej swieza, do tego troche soku z cytryny, albo rob mocna esencje z herbaty zielonej - ta nie powoduje odwodnienia i dodawaj do wody...

Gość nie malutko
kofeina nie powoduje odwodnienia ależ skąd.

Gość ja też nie mogę pić wody
zwłaszcza niegazowanej, ale herbaty też nie - jedynie do posiłków, a i to nie zawsze. A soków owocowych nie lubię.

Gość karteczka****8
no nie kazda kobieta, bo ja chce przytyc, chetnie przyjme 10kilo

Gość gośćAneta
Dodaj do wody sok z cytryny, pomarańcza, grejpfruta - wtedy wypijesz - najpierw dawaj tyle "ile musisz" a później stopniowo zmniejszaj ilość soku a zwiększaj ilość wody. Wyjdzie mniej ekonomicznie niż przy samej wodzie ale nie można mieć ciastka i zjeść ciastka...