Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda niedoświadczona

Problem z TAMPONEM

Polecane posty

Niedługo jadę na wkacje, obóz młodzieżowy, mam 17 lat, nie stosowałam wcześniej tamponów, teraz podczas ostatniego okresu chciałam, a nie mogłam włożyć nawet "mini" firmy OB, bolało, nie chciał wejść... Jestem dziewicą, a kolejny okres dostanę na tych koloniach. Nie wyobrażam sobie siedzenia na plaży w podpasce, nie wchodzenia do wody... Nie wiem co robić.... Koleżanka mi mówiła, że ona wchodziła kiedyś do wody z cieniutka podpaską, którą potem zmieniała po wyjściu.... Ale to niehigieniczne, może coś przecieknąć... Co ja mam zrobić, doradźcie coś...

Gość tojatojatojatoaj
musi wejsc...tampon blony ci nie przebije...nie martw sie;-) wejdz sobie do lazienki....jedna noge poloz na wannie i sie rozluznij....bedzie opor ale malutki;-)...nie zwracaj na niego uwagi...wepchnij go najdalej jak mozesz....a gdy juz bedzie po a ty nie bedziesz pewna czy nie za plytko go wlozylas to kucnij sobie....i jesli nie bedzie uwieral to znaczy ze wszystko ok;-) a jak bedzie ci uciskal to musisz popchnac go troszke dalej;-)

Gość życzliwa123456789
jak koleżanka wyżej a jeśli dalej będziesz czuła opór to spróbuj pod różnym kontem go włożyć ja też czasami czuje opór choć tamponów używam od 6 lat ;)

Gość irqa.
U mnie na poczatku tez nie chcial wejsc,bo jak sie okazalo mialam problem z rozluznieniem sie.Dlugo to trwalo zanim nauczylam sie popuszczac miesnie pochwy.Dla ulatwienia mozesz wejscie posmarowac oliwka zeby tampon mial wslizg.

dziekuję za rady, starałam się być rozluźniona, może posmarować wejście kremem, czy oliwką, o tym nie pomyślałam,,,jednak teraz to juz jakiś strach we mnie powstał, że nie dma rady, że boleć znowu będzie :-(

tampon nie powinien boleć...w sumie mnie nie bolał a użyłam go do 2 okresu jaki dostałam w życiu,odrazu normal użyłam.Bolało Cię same wkładanie czy to że go miałaś w środku. Powinno się go wpychac na początku lekko ku górze i równocześnie ku tyłowi...do tego momentu w którym będzsie niewyczuwalny ;) Musisz się przyzwyczaić,z czasem czy po kilku razach przestanie to tak jak z seksem ;)

bolało już przy wkladaniu, kierowałam go w róznych kierunkach, głównie jak pisałow ulotce ku górze i ku tyłowi, nie dałam rady, nie wszedł do mkońca, a ledwo kawałeczek...

Gość dfgj'sgk;lsgksdgksd
co za kooorva tepe kretynki "spróbuj pod różnym kontem go włożyć " chyba koorva kontem bankowym:O:O:O spierdalaj analfabetko pierdolona:O

Gość irqa.
A umiesz doprowadzic sie reka do orgazmu? Sprobuj,miesnie sie rozluznia a pochwa rozszerzy troche i bedzie naturalny poslizg.Moze tobie sie wydaje ze jestes rozluzniona,mnie tez sie wydawalo. Jedna noge zegnij do gory i rozkracz sie. Powolutku wkladaj do natluszczonej kremem albo oliwka pochwy. Pewnie wkladalas na sucho i stad ten bol.

Gość życzliwa123456789
sama spierdalaj cipo jebana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Gość antypatologia
Tez mialam ten problem. Pomogl mi dopiero mezczyzna, jesli wiesz, co mam na mysli. Sprobuj tampaxow z aplikatorem albo jakichkolwiek tamp. ze sliskim apli. Ich wlozenie sprawia mniej bolu.

a w ogole to ja sie najlepiej znam na tamponach wiecie dlaczego??? bo uwielbiam zjadac zuzyte...mniam,mniam..pyszne sa..w smaku rozrozniam nawet marke iproducenta pyszne sa nasaczone tampony chcecie to sie podziele?????

Witaj,.. ja tez mam ten problem choc uzywam tamponów juz od roku i dodam ze nie jestem dziewicą.A zaczełam używać jak jeszcze byłam,I nie czuje wielkiej róznicy.To nie zalezy od tego .Musisz sie odprezyc ,jak wyzej,,,*) i posłuchac rad koleżanek .Moze najpierw używaj te z aplikatorem Tampax one sa ok ,.moze troche sie rozwalaja i nie wygladaja najlepiej ,No ale to wiadomo potem sie przyzwyczaisz i bedzie super. Pamietaj wszystko z głową ,..ale nie dziwie sie bo ja na poczxatku to w ogóle nie mogłam włozyc a o siedzeniu to nie było mowy !!! pozdrawiam

Witaj,.. ja tez mam ten problem choc uzywam tamponów juz od roku i dodam ze nie jestem dziewicą.A zaczełam używać jak jeszcze byłam,I nie czuje wielkiej róznicy.To nie zalezy od tego .Musisz sie odprezyc ,jak wyzej,,,*) i posłuchac rad koleżanek .Moze najpierw używaj te z aplikatorem Tampax one sa ok ,.moze troche sie rozwalaja i nie wygladaja najlepiej ,No ale to wiadomo potem sie przyzwyczaisz i bedzie super. Pamietaj wszystko z głową ,..ale nie dziwie sie bo ja na poczxatku to w ogóle nie mogłam włozyc a o siedzeniu to nie było mowy !!! pozdrawiam

dzięki za rady, a jak wejdę do morza z tamponem np na 10-15 minut to po wyjściu z wody od razu musze wymienic tampon na nowy, czy moge w tym pobyć np z 15 minut i znowu do wody i dopiero wymienic??? bo nie wiem, czy od razu trzeba wymienic po wyjsciu z wody skoro wejde np na 15 minut ???

Gość dzien cyklu
a moze wyprobuj tempony z aplikatorem? one umieszczaja tampon we wlasciwym miejscy wlasnie ;)

proszę, by ktoś odpisał co z tym tamponem po wyjsciuz kąpieli wodnej - morza? Czy od razu iśc go wymienić jak byłabym w wodzie z 15 minut czy moge w nim pobyć jeszcze np pół godziny i znowu do wody i dopiero wymienić??? Czy za każdym razme po wyjściu z wody wymieniać, ale to co pół godziny - godzinę miałabym go wymieniać???