Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chalna

co ze mną jest??

Polecane posty

Gość chalna

Witam wszystkich Mój problem polega na tym,że nie wiem co mi jest!Mam nadzieję,że ktoś mi pomoże,podpowie co mam zrobić Zacznę może od początku. Strasznie przytyłam ;(,często mam uczucie zimna,moja skóra jest strasznie sucha.Włosy tak samo są suche,matowe i wypadają.Paznokcie mi się łamią...Mój głos zgrubiał i czasami drętwiej mi ręka ;( Mam wysokie ciśnienie.Zaczął mi się pojawiać uciążliwy tzn wąsik ;(. Do tego wszystkiego ostatnio mi doszedł problem z okresem... Do tej pory miałam regularne cykle.Od marca do maja(3miesiące!!) nie miałam w ogóle okresu...(wiedziałam,że nie jestem w ciąży,dlatego się tym nie martwiłam!)myślałam,że może jakiś mały stres się do tego przyczynił,albo jakieś zmiany hormonalne we mnie zachodzą. W połowie czerwca dostałam okres(obfity i trwał długo-do tej pory miałam krwawienie przez 5 dni-a teraz trwał 7)teraz w lipcu jak okresu nie było, tak znowu go nie ma ;( Zaczęłam dużo czytać na takie tematy w internecie...Natknęłam się na to,że może mam coś nie tak z tarczycą..Zrobiłam badanie TSH i wyniki mieszczą się w normie... Moje pytania są takie: co mam zrobić?? Do jakiego lekarza mam się wybrać?? Jakie badania mam zrobić?? Może ktoś wie co mi może dolegać?? Proszę pomóżcie mi bo ja już nie wiem co mam robić ;( Pozdrawiam Ps.Jeżeli już gdzieś był taki temat to bardzo przepraszam,że powtarzam ;/

Gość nata..................
Słoneczko z tego co piszesz to są objawy klimakterium Ile masz lat?

Gość chalna
mam 23 lata

Gość jak to do jakiego
lekarza?ginekologa!hormony trzeba zbadac i wybierz she do kardiologa z nieleczonym nadcisnieniem nie ma zartow

Gość nata..................
Nie wiem czy oglądałaś u Drzyzgi dziewczyny które miały po 16 lat i menopauza ich dopadła.Obym się myliła(jesteś za młoda). Powinnaść iść do ginekologa.Sam fakt,że z okresem nie teges Pozdrawiam.

Gość ONA ODPOWIADA
Na mój gust to zaburzenia hormonalne.Zrób badania: prolaktyna,progesteron,testosteron,FT 3 FT4.i z tymi badaniami najlepiej udaj się się do ginekologa-endokrynologa. Zdrówka i nie bagatelizuj objawów.

Gość pewnie ze nie ma nic
czy ty jestes normalna? tyjesz, wasy ci rosna, glos grubieje (zamieniasz sie w faceta) okres znikl a ona stwierdza "moze jakies zmiany hormonalne zachodza" :O omg! idz jak najpredzej do lekarza! jak nie wiesz do jakiego to do rodzinnego najpierw a on pokieruje, a z objawami ginekologicznymi to do ginekologa

Gość chalna
Tak oglądałam ten program Drzyzgi ;( Ale to,że zrobiłam badanie TSH i mieści się w normie nie ma zadnego znaczenia?? Jak omawiałam to z lekarzem pierwszego kontaktu,to mi powiedział,że skoro w Tsh nic nie wyszło to tarczycę mam ok... ;(

Gość chalna
Nie tyję non stop,nie rosną mi wąsy tylko pojawił się wąsik,okres mi nie zanikł tylko jest nieregularny(no chyba,że już się nie pojawi!) także polecam czytać ze zrozumieniem.... Co do lekarzy pierwszego kontaktu,to paru już mi powiedziało,że jestem młoda i nic mi nie dolega...

Gość chalna
a głos stał mi się grubszy niż miałam wcześniej,ale nie jest męskim głosem...

Gość a nie przyjmujesz sterydów?
przeanalizuj swoje jedzenie, i kosmetyki!!!!! moze masz cos ze sterydami???????

Gość chalna
to też już sprawdziłam... nic z tych rzeczy ;(

Gość a nie przyjmujesz sterydów?
moze byś tez za duzo testosteronu.

Gość chalna
tzn że mam zrobić badanie testosteronu? i jakie jeszcze? chciałabym porobić wszystkie badania jakie tylko mogą być mi potrzebne i jak najszybciej iść do lekarza aby mieć postawioną diagnozę.

Gość ONA ODPOWIADA
Badania hormonalne : FSH,estradiol,prolaktyna prze i po obciążeniu,DHEA-SO4,androstedion i dalej by wymieniać .Mam pytanie leczysz sie prywatnie czy w ramach NFZ?

Gość chalna
generalnie to NFZ ale nie widzę,żadnego problemu aby iść prywatnie...Nic nie jest droższe od pieniędzy :)

Gość chalna
teraz to już wiem,tylko kwestia jakie powinna mieć badania przy sobie... :)

Gość ONA ODPOWIADA
Badania hormonalne w prywatnej klinice będą Cię kosztowały ok 600 zł.Najlepiej jak pójdziesz w rejonie do ginekologa bo z ginekologiem -endokrynologiem pewnie kiepsko z terminami i poprosisz aby wystawił skierowanie na badania.

Gość chalna
A może ktoś zna jakiegoś dobrego ginekologa-endokrynologa w Warszawie??

Gość ONA ODPOWIADA
Najlepiej na konsultacje iść juz z badaniami,bo inaczej stracisz czas swój i lekarza

Gość chalna
a lekarz rodzinny mi takowego skierowania nie wystawi ?? 600zł omg ;/

Gość ONA ODPOWIADA
Prywatnie dr Nieżurawski który przyjmuje na Chmielnej 85/87

Gość ONA ODPOWIADA
Obawiam się że nie w NFZ na wszystkim oszczędzają w szczególności na profilaktyce

Gość za ostatni grosz.
a rosnie ci siurek?

Gość ola lalala
Grzeniewski na Polnej albo endo Izabella Kozłowicz ja do niej chodzę wg mnie to problemy z tarczycą- nie słuchaj internisty

Gość chalna
a wizyta u niego jest droga? poczytam o nim :) Dzięki :)

Gość chalna
do za ostatni grosz Tak rośnie...już nawet drugi, a Ty masz chociaż jednego?? Sorki wszystkich którzy doradzają mi na poziomie :)

Gość ONA ODPOWIADA
Koszt wizyty 135 zł natomiast u prof.Kozłowicz o której pisalą poprzedniczka 160 zł. Trzymaj się mała

Gość za ostatni grosz.
chalna zycze powrotu do zdrowia:) a to co napisalem to tylko z nudow:) pozdrawiam:D