Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kilka,pytan:)

ROCZNE DZIECKO

Polecane posty

Hej mamusie rocznych dzieci. Mam do Was pytanie. Czy moglybyscie napisac co mówią Wasze roczne dzieci? I ile mają wzrostu? Chcialabym wiedziec tak z ciekawosci i dla porównania, chociaz wiem, że kade dziecko rozwija się indywidalnie . Moj syn ma 82cm wzrostu. Mowi: mama, tata, baba, dziadzia, dzidzi, daj, papa, lala, ała- jak coś go zaboli, ciyta- na ksiązeczke zebym mu poczytała, dzyń dzyń-na telefon, be, fe, baju- bajka, aaa-jak chce spać. Na pieska woła "hrr hrr" a na autko "brrum" To chyba wszystko z takich wazniejszych Oprócz teog mowi duzo po swojemu. Pozdrawiam.

??

upp nie ma zadnej mamy roczniaka ?

Gość mama rocznej corki
Moja córka mowi: papa,dzidzia, lala, mama, tata, baba, dziadzia, daj, tota (ciocia), alo alo na telefon,nazywa swoje ulubione zabawki sylabami, aaa jak chce spać, sisi jak sika do nocnika, eee jak chce kupę, bam jak coś spadnie, stuk puk jak puka w coś, myju myju -jak idzie się kąpać, naśladuje i kojarzy ze zwierzęciem dźwięki zwierząt (np ,krówka muuu, piesek hau hau, kotek miau, kaczka tas, tas) itd. Wg mnie sporo już mówi, bardzo dużo rozumie, potrafi pokazać sprzęty, potrafi wiele gestów (jaka duża, gdzie jest "kuku", sprzątnie, mycie, jakie smaczne, cześć, papa (mówi i pokazuje), pokazuje części ciała, rozpoznaje osoby na zdjęciach, pokazuje radość, przytula się, pokazuje jak kocha, daje buzi), potrafi sobie sama włączyć muzykę (przy łóżeczku), itd ma ok 80 cm, bo ubrania nosi 80/86 cm wazy ok 10 kg (ale nie wiem, bo nie ważona ostatnio)