Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce zeby.......

Jak nauczyć kocura zeby wychodził na dwor ?

Polecane posty

Gość chce zeby.......

Mieszkam w bloku ale koty sasiadek biegaja po dworze normalnie i kurcze chcialabym zeby moj tez sobie wychodzil bo szkoda mi go ze ciagle sie cisnie w zamknietym domu. Mieszkam na 1 pietrze , kot sasiadki normalnie sobie wychodzi i jak chce wejsc to miauczy i zawsze ktos go wpusci do klatki. Jak mam nauczyc mojego ? Smycz? Szelki ?

Gość sam zacznie chętnie wychodzić
moje koty raczej nie lubią siedzieć w domu, i najpierw wychodziły tylko na klatkę, potem zaczęły sobie spacerować dalej, ale trochę boję się tak je puszczać samopas - różne rzeczy mogą się zdarzyć.

szkoda mi go ze ciagle sie cisnie jakby mu było źle w domu, to by się cisnął do drzwi, a nie w domu no i gol :)

Gość sam zacznie chętnie wychodzić
zostaw na trochę otwarte drzwi, niech wyjdzie na korytarz, pospaceruj z nim trochę po tym korytarzu. Myślę, że szybko się nauczy, jeśli tylko zobaczy, że tak można. Koty lubią "włóczyć się", w domu mu się nudzi, może po prostu boi się lub "wydaje mu się", że tam jest jakiś zakazany teren.

Gość Indra87
zamontuj sobie w drzwiach cat flap. Ja wlasnie kupilam i bede montowac dla mojego Harrego. Jak juz bedziesz miala ten cat flap w drzwiach to go przez niego przepchnij, zeby sie nauczyl co robic, a potem zejdz z nim na dól i wypusc za zewnatrz. Jak wyjdzie to poglaskaj i rzuc mu jakis smaczny kasek.

Gość chce zeby.......
On wlasnie jak sie drzwi wejsciowe otwieraja to zawsze zaglada i go to ciekawi ale jest taki nieufny slodko to wyglada:) Myslalam zeby kupic szelki i wychodzic z nim na poczatek na szelkach a potem jak juz sie oswoi z otoczeniem to sam by sobie chodzil swoimi sciezkami

Gość upsupspps

Gość kto wie ktoooo

Gość ghfhgfhfg
on sam się nauczy wychodzić z domu, jeśli teraz jest mały to masz czas, narazie wypuszczaj go jak psa, czyli ze smyczą