Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magda m z m jak miłość

Jestem w ciąży z trojaczkami!!!!!!!!!!1

Polecane posty

Boję się strasznie... czy są tu mamy jakiś trojaczków? Jak sobie radzić z trójką maluchów??? POOOOMOCY!!!!!!!!!! Za 7 miesięcy będe mamą trójki chłopców!!!!

jak by ci tu powiedzieć... przeyebane :D mówię to ja! matka mega grzecznej jedynaczki :P

Gość kryska zona andrzeja
trza czekać :D

matki poszły spać bo wstają z kurami, tzn z dziećmi :classic_cool: a kto pyta nie błądzi ;)

ale my chcieliśmy mieć dzidziusia tylko skąd miałam wiedzieć że zajde potrójnie?!!!:P

nie żałuje bo już kocham te dzieciaczki:) ale strasznie boje się wyzwania ,prosze o jakieś rady:P

Gość Alośka
Magdo, Po takich wypowiedziach pewnie nie liczysz już na normalną wypowiedź, więc Cie zaskoczę. Jestem mamą bliźniąt i przyznam szczerze na początku było bardzo, bardzo ciężko, zwłaszcza że maluchy płakały i miały problemy zdrowotne, a kolejni lekarze zwalali to na kolkę. no ale trafiłam wreszcie na lekarza, który zdiagnozował problem. Ja sypiałam w nocy po max 2 godz. i o dziwo funkcjonowałam. Ze mną w szpitalu leżała mama trojaczków (to miało być jej drugie dziecko) i jak wiem świetnie sobie daje radę. Grunt to dobra organizacja, konsekwencja i choć odrobina pomocy z zewnątrz. Wierzę że dasz rade, a dla spokoju przenieś się na forum Bliźnięta i więcej :-)

Gość lolcia_mała
to niezlego masz lekarza jak w 2 mies wiesz ze beda chlopcy... patrz ja juz 20tc i dalej nie wiem ktory to taki szybciusi ze dzieci jeszcze dobrze nie widac a juz plec okresla?? i skad?

Gość prowo jak nic...
I już wiesz po 3 miechach, że będą chłopcy? Idź już dziecko spać, bo jutro zaśpisz na zabawy na podwórku!

Gość lolcia_mała
kazdy sadzi wg siebie :P Jakie są ważne etapy w kształtowaniu się płci nienarodzonego dziecka Jako pierwsze, około 9. tygodnia, zaczynają powstawać narządy męskie. Żeńskie kształtują się od 1011. tygodnia. Gdyby sporządzić uproszczony kalendarzyk rozwoju narządów u chłopczyka i dziewczynki, wyglądałoby to mniej więcej tak: - 7. tydzień ciąży: powstają gruczoły płciowe - 9. tydzień: jeśli to chłopiec, kształtują się jąderka - 10. tydzień: u maleńkiej dziewczynki rozwijają się jajniki - 12. tydzień: genitalia, czyli zewnętrzne narządy płciowe, stają się męskie lub żeńskie - 14. tydzień: u chłopca pojawia się gruczoł prostaty, u dziewczynki jajniki zstępują do miednicy - 18. tydzień: jąderka zaczynają powoli przemieszczać się z brzuszka do worka mosznowego Kiedy można określić płeć dziecka Pierwsze nieomylne oznaki, czy urodzi ci się synek, czy córeczka, powinny już być dostrzegalne na USG w 14. tygodniu ciąży. Czasem nawet udaje się to w 13. tygodniu. Wiarygodność takiej oceny zależy nie tylko od doświadczenia lekarza, ale też od warunków badania ułożenia płodu, jakości ultrasonografu. ty nie siedz na kafe tylko sie dokształcaj jak chcesz sie wypowiadac :P

Gość hjgyrdstd
gratuluję :) też bym chciała ale ciężko urzeczywistnić.