Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Excalibur

Czy moja dziewczyna jest chora psychicznie?

Polecane posty

Twoja dziewczyna ma poważny problem,jeśli bardzo ją kochasz,powinneś z nią o tym spokojnie porozmawiać i umówić wizytę u specjalisty,wspierać ją.Jeśli masz wrażenie że nie pragniesz już z nią być,to poprostu rozstań się z nią przed ślubem,by jeśli się z nią ozenisz to pogorszysz całą sprawe..

To jest toksyczna kobieta. Wydajesz się być inteligentnym, wartościowym mężczyznom, a ona dąży do tego, by Cię zniszczyć, bardziej lub mniej świadomie. Nie daj się, musisz to skończyć i wreszcie zacząć żyć z kimś, z kim można żyć normalnie. Życzę powodzenia i siły.

Gość znam rozwiązanie
ale prowo nie wieże że taki jeleń z ciecie

Gość znam rozwiązanie
ty chcesz być z alkoholiczką? a c jak potem bedzie w ciązy bedzie chclać dalej. a dziecko? mysl troche tępa pało? ona bedzie je potem bić

Gość rerre
mój obezny mąż też był w zwiazku z taka panną.w pore sie opamietal (tydzien przed slubem rozstał sie z nia) ludzie sie rozstaja.

Gość napisze po krótce
jesteś facetem czy cipą? bo piszesz jak cipa :p

Ten związek faktycznie jest patologiczny. Ale w związku są zawsze dwie osoby, a nie jedna, więc niestety, Exalibur, mam dla ciebie zła wiadomość: do leczenia nadajecie się oboje... Coś musi być z tobą (przepraszam za określenie) "nie tak", skoro po pierwsze zdecydowałeś się na ślub z alkoholiczką, po drugie - cały wasz związek trwa już 7 lat, a ty dopiero w tej chwili zaczynasz się zastanawiać nad sytuacją... Nie znam was i myślę, że oboje macie swoje klopoty... Ona jest zaburzona zdecydowania w sposób bardziej "widowiskowy", silniejszy, ale ty też masz kłopot, niestety :( Pozdrawiam

Gość też uważam, że...
piszesz tak trochę hmmmmm niemęsko? :P

Gość gggg00
uciekaj...

Gość do Bellissima ragazza
Chyba trafiłaś w sedno. Zawsze są winne dwie osoby a tekst autora jest jakoś podejrzanie jednostronny, pisze jakby ta dziewczyna była postacią z horroru, ale gdyby tak było to na pewno nie wytrzymałby z nią tyle czasu. No chyba, że jest masochistą :P ale to też się ponoć leczy...

Gość zadzwon do Prątnickiej
Ta Twoja kobieta jest opętana , nie jest sobą. http://www.egzorcysta.pl/ Wstęp W związku z wielkim zainteresowaniem i prośbami o pomoc, p. Prątnicka wznawia w dniu 25.05.2009 działalność oczyszczania na nowych warunkach (dokładnie przeczytaj zakładkę "Pomoc") W dzisiejszych czasach szczególnie dużo osób cierpi ze względu na przyczyny, które są im zupełnie nieznane. Niektórzy wiedzą lub czują, że istnieje możliwość poprawy ich stanu i ze wszechmiar starają się rozpoznać źródła swojego nieszczęścia. Wielu starało się znaleźć rozwiązanie swoich problemów w medycynie tradycyjnej i niekonwencjonalnej. Wielu szuka rozwiązania we własnej psychice, lecz bardzo często i te poszukiwania zawodzą. Istnieje obszar, który pokrywa bardzo dużą część tych nieuświadomionych przyczyn, a do którego jest bardzo trudno dotrzeć, a to ze względu na fakt, że istnieje bardzo mało wiedzy na jego temat. Chodzi tu o opętanie, czy nawiedzenie przez duchy. Duchy to istoty, które wcześniej były ludźmi a po śmierci nie zdecydowały się na przejście na drugą stronę kurtyny śmierci. Opętanie przez duchy może być przyczyną bardzo przykrych, a czasami wręcz tragicznych doświadczeń. Dzieje się tak z wielu przyczyn, głównie ze względu na to, że: 1. Choroby ducha przenoszą się na osobę opętaną 2. Obecność duchów powoduje silne wahania nastroju od silnych wybuchów negatywnych emocji do głębokiej depresji. Duchy mogą doprowadzać opętanego do zachowań, których dana osoba może nie posiadać np. do agresji, przemocy itp. Jeżeli taka cecha w człowieku istnieje to zostaje ona przez ducha wielokrotnie wzmocniona 3. Duchy często namawiają opętanych do samobójstwa lub zabójstwa 4. Duchy silnie wpływają na psychikę wywołując choroby psychiczne. Śmiem twierdzić, że większość chorób psychicznych wywołana jest przez obecność duchów w człowieku 5. Duchy mogą wpływać na zachowanie i namawiać ludzi do uzależnień od alkoholu, narkotyków oraz wielu innych niepożądanych czynów Szeroko opisałam ten temat w mojej książce "Opętani przez duchy - Egzorcyzmy w XXI stuleciu". Duchy są czasami powodem, dla którego ludzie bardzo ciężko chorują, a nawet umierają. Bywa i tak, że ze względu na duchy wiele rzeczy się nie udaje, ludzie kłócą się, a niekiedy nawet zabijają. Przebywanie ducha w człowieku wywołuje wiele następstw. Czasem jest to zmiana w samej tylko psychice, innym razem stanu zdrowia. Łatwo można to zaobserwować przy problemach z guzami, wywołanymi przez duchy. Gdy duch jest w człowieku guz się pojawia, a gdy ducha nie ma to i guz znika.

Gość fgbvdfgvbdfbfgn
przestan w zyciu bym nie byl z taką suką albo bym ją zabił albo nie wiem co zrobil ona traktuje cie jak gowno, jak smiecia a ty na to sobie pozwalasz... przeciez to nie kobieta daj spokoj wstyd !!!!!!!!!!!!!!!! juz dawno powinnes ja kopnac w dupe koledzy cie wysmieją!!!!!!!! nie bedziesz miał życia!!!! chcesz potem patrzec jak bije twoje dzieci??????? mowie ci sraj to kopnij ja w dupe i spierdalaj jak najdalej od niej raz na zawsze!!!!! WSPOMNISZ MOJE SŁOWA!!!!!!!!!!!!!

Gość zadzwon do Prątnickiej
taką nienawiść jak powyżej siać może tylko niezrównoważony.

Gość jelonekk..
są choroby psychiczne , są także dużo częstsze zaburzenia osobowości laik myli te pojęcia , przypisujac charakterystyczne cechy jakiegoś zaburzenia osobowości jako chorobę psychiczną normalność - czyli ni wychodzenie poza ogólnie przyjęte normy zachowań ,nie jest znowu aż tak powszechna i występujśąca powiedzmy w 95 % . stopień danego zaburzenia lub choroby jest różny , dlatego niezmiernie trudno określić danego człowieka i przypisać mu konkretny rodzaj ' odchyłu " ...jednak standartowe zaburzenia ( dotyczące ok 80 % przypadków są wciąż te same i jest ich tylko parę w tym przypadku ...można wspólnie poczytać o BPD

Wiecie co? może to głupie ale tak sobie myślę, że... jest zupełnie odwrotnie to on jest taki jak opisuje ją a ona taka jak opisuje siebie... i albo to kolejny odpał z jego strony albo chce wiedzieć czy potrzebuje pomocy specjalisty ...

Gość Piekny dzien...

Gość Piekny dzien...
Moim zdaniem z tego co napisałes wynika, ze ona jest uzalezniona, jest alkoholiczka! A najlepsza pomoc dla alkoholika to: POZWOLIC MU UPASC NA SAMO DNO! By mogl sie podniesc, by mogl zdac sobi sprawe z tego, ze wybral zla droge, i dopiero wtedy mozna takiej osobie podac reke- wiem straszne, ale naprawde skuteczne... Co masz zrobic? Odwolaj slub i stanowczo jej powiedz, ze zadnego slubu nie bedzie dopóki sie nie wyleczy... Niech zdecyduje, a Ty nie wchodz w taki chory zwiazek (Twoje usprawiedliwienia jej zachowania wskazują na to, ze juz jestes WSPÓŁUZALEŻNIONY) bo dopóki sie nie weźmie za leczenie napewno lepiej nie bedzie. Wiem co pisze, niestety... Pozdrawiam i duzo sily zycze!

Gość KAZIO_XXX
Ja też mam dziewczynę i ją kocham, ale ona mnie nie bije. Dzisiaj przyjdzie do mnie ze swoim opiekunem. Powiedziałem jej że ją kocham. Może ona mi też coś miłego powie. Tylko nie wiem czy przy opiekunie nie będzie się wstydziła. Ona pracuje w takiej firmie "Różowe baloniki" Ah jaka ona śliczna. A ty jesteś brutal. Po co ją tak denerwujesz, żeby ona na ciebie musiała krzyczeć. Nieładnie. oj nie ładnie. I ty z nią chcesz brać ślub. Wcale się nie dziwie żw ta dziewczyna jest taka zdenerwowana. Kazio

Gość ollllllllllllllllllllllllllka
ona wpada w stany histerii szalu i pije.Sama przez rok piłam 3 piwa dziennie,miałam bardzo silna depresję z nerwicą lękowa,moje zachowania były trochę podobne,też wpadałam w furię.Dziewczyna musi iść do psychiatry,dostanie antydepresanty.Ja alkohol odstawiłam z dnia na dzien.Wcześniej on mi pomagał ale uznałam ze tak żyć nie mogę.Dostałam antydepresanty,miewam jeszcze ataki furii ale rzadko jak życie da mi ostro popalić.Dziewczyna musi isć do psychiatry.Pomoż jej teraz,pretrzymaj i jak przestanie pic to daj szansę a będzie CCi wdzieczna do końca życia..Pierwsze tygodnie na antydepresantach sa koszmarne,jednak pózniej jest coraz lepiej,po pół roku już normalnie,chyba ze dziewczyna zdażyla sie uzaleznic od alkoholu,wtedy jest gorzej.Ja chyba nie zdążyłam sę uzależnić ,taka opinia lekarza ale nie piję wogóle od 7 lat i jest mi z tym dobrze:)

jak ktos ma depresję i nerwice strasznie wewnętrznie cierpi,powiem tyle że tak własnie wyobrazam sobie piekło,nigdy w życiu nie przeszłam niczego gorszego,chyba się nie da bardziej cierpieć.Miej to na uwadze.

a psychiatra jest normalnym lekarzem,skończył się stereotyp tego ze tylko osoby chore psychicznie chodza do psychiatry.Zaburzenia lekowe(czyli nerwice) są teraz bardzo powszechne.Do psychiatrów u mnie w dużym mieście chodza tłumy,tlumy w poczekalni dosłownie.Większosć to młode kobiety.

Czasami zastanawia mnie zwiazek miedzy tabletkami antykoncepcyjnymi a depresja,u mnie zaczelo się jak weszzłam na horrmony.

dodam jeszcze ze depresja i zaburzenia lękowe nie sa chorobą psychiczna,osoba niegdy nie straci kontaktu z rzeczywistościa,może tylko byc okresoo nieznośna.Ja antydepresanty biorę 7 lat z przerwami,ale jak odstawiam to wraca choroba,wiec generalnie wole łykać jedna tableteczkę z rana i mieć święty spokój.Abntydepresanty pobudzaj a seratoninę w mózgu której brakuje w mózgu osby chorej i tyle,inni ludzie mają padaczki a to też problemy z neuroprzekaźnikami,z wszystkim da sie zyc jak trzeba.

Gość scuderiaa
odwołaj ślub.kase zarobisz i spłacisz kredyt.ale jak weźmiesz ślub to stracisz kase wolność i szczęście.więc suma sumarum odwołaj ślub http://odlotek.pl/zaproszenie/31074

Gość typowe zachowanie alkoholiczki
typowe zachowanie alkoholiczki a bedzie jeszcze gorzej UWIERZ MI,miałam to samo tyle że w odwrotna stronę,myslałam że dam radę ale bylo tylko gorzej, PROSZĘ CIĘ w zadnym ale to żadnym wypadku nie żeń się, w nosie z kredytem,trudno,przebolejesz i spłacisz a za kilka lat oglądniesz się w stecz i powiesz dobrze zrobiłem, takie osoby uzalezniaja od siebie,jakby nie bylo adrenalina działa,cos ciagnie mimo że rozum podpowiada ci spieprzej gdzie pieprz rośnie, te wmocjonalne huśtawki wypaczą ci harakter, w pewnym momencie sam dojdziesz do tego że nie jestes juz sobą, że nie żyjesz tylko funkcjonujesz-wegetujesz, ,sam fakt że próbujesz usłyszeć opinie innych (jesli piszesz prawdę) że kiedyś juz odchodziłes świadczy o tym że jestes świadomy z jaka osoba masz do czynienia, wiadomo szkoda lat i zaangażowania ale jesli przeanalizujesz to na spokojnie i dojdziesz do wniosku że zrobiłes i próbowałes już wszystkiego to daj sobie spokój, zrób tak jak na terapii: usiądź w samotności i spokojnie rozpisz po 1 stronie plusy a po drugiej minusy, co daje ci ta osoba , dlaczego z nia jestes, czy tylko z czystej milości i jak długo tak wytrzymasz, naprawdę szkoda zycia ,nie żeni się z kimś kiedy nie jest się do końca pewnym że to ta jedyna!

Gość Skynia
Napewno jest niestabilna emocjonalnie ale to sie skąś bierze! Niepewność,powiedz sam czy starasz się tak jak na początku waszego zwiazku czy dajesz tyle z siebie co kiedyś? We dwójke doprowdziliscie do takiej sytuacji a teraz gdy jest cięzko najprościej tak pisza co niektórzy zawinąć ogon i uciec a to nie na tym zycie we dwójke polega-jak można brac pod uwage opuszczenie osoby która była Ci bliska przez 7 lat a która teraz naprawde potrzebuje pomocy a najbardziej chyba potrzebuje CIEBIE bo to co robi to takie histeryczne wołanie o pomoc o to żebyś ją zauważył. Zazdrośc o której piszesz czy była zawsze? moim zdaniem chyba zaczeła potegować z czasem a potem urosła do chorobliwej tylko teraz pytanie czy to tylko wina dziewczyny czy też trochę Twoja! Ślepy jesteś a ona tak głosno krzyczy zauwaz mnie chce byc ważna tak jak kiedyś!

haha lepsza agentka odemnie ...:) choć to juz zapawa na jakieś zachwiania .. i do tego ten alkohol .., nie poprostu GRATULUJE wytrzymałości i cierpliwości ..!!! nie wiem co Ty jeszcze wtym związku robisz .. żaden normalny by tego nie wytrzymał ..!!! skoro chcesz się jeszcze żenić haha to widocznie ten hardcore Ci odpowiada ..robisz błąd rozwód jest droższy ... a niech dojdą jeszcze dzieci ..,po co aż tak pieprzyć sobie życie !!! zasługujesz na kogoś lepszego ..., zrzuć ten kamień...!!! odetchniesz ..przecież to jest toksyczny związek ..

Gość odp.....
nie mogliscie wziąć cichego slubu ???? !!!!! Ja za swój zapłaciłam niecałe 100 zł. tyle kosztuje slub. Jak chciałeś mieć "szopki" a nie ceremonię tylko dla was to teraz martw sie o kredyt... dla mnie to głupota. jeszcze wieksza głupota to tkwic z kims takim tyle lat. skoro juz jednak przejżałeś na oczy to ... spiprzaj od niej jak najszybciej. jest mnóstwo wartosciowych kobiet. najgorsze jest że jest alkoholiczką. mam męża alkoholika - teraz juz niepijącego ale przeszłam piekło... odradzam.