Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andarielkaa

Kto się boi wyjść w taką pogodę?

Polecane posty

Gość andarielkaa

Ja strasznie, bo zaraz mam mroczki przed oczami, robi mi sie duszno i nie moge zlapac oddechu... w autobusie przejechalam 2 przystanki i musialam wyjsc, bo bym zwymiotowala. Nie wiem jakim cudem doszlam do pracy, ale czuje sie jakby uszlo ze mnie zycie...

ja tez mialam takie problemy kiedys. na szczescie teraz nie musze sie tak meczyc - tzn ograniczam wyjscia do minimum (no chyba ze nad wode) - jezdze samochedem z klima. ale jak kilka dni temu przybywalam dluzej na tym upale to tez mialam mroki, bylo mi niedobrze i nie mialam sily stac

Gość andarielkaa
Można to jakoś zminimalizować poza tym, że trzeba uzupełniac płyny? Bo ja piję jak smok, a mimo wszystko.. aż strach wyjść z domu :o

Gość odddaftora
wiele osób ma problemy przy takich temperaturach szczególnie starsi i chorzy i są też tacy z jasną karnacją którzy cierpią na nadwrażliwość na silne słońce i chcąc nie chcąc muszą w domu siedzieć :)

trzeba stosować kilka zasad i będzie dobrze pić dużo i zimne jeść mało i letnie ubierać się skąpo i przewiewnie unikac slońca, stać i chodzić w cieniu nie wychodzić na słońce w najgorętszych godzinach w autobusie - stać przy otwartym oknie na mieście - wchodzić co jakiś czas do chłodnych pomieszczeń - np. klimatyzowanych sklepów

Gość szczepalalalalalfje
nie opalajcie się mocno,częste opalanie może spowodować raka nie tylko skóry ale także innych narządów w tym także piersi

Gość [spioch]
parasolkę lub kapelutek powinno się nosić

Czytałem że problemy z upałami są przez zatrucie:O.U mnie z tym też się pogorszyła ale jeszcze nie jest aż tak źle abym przy 30 stopniach w cieniu umierał:O.Ja polecam głodówkę ale najpierw trzeba wywalić plomby z rtęcią z p[aszczy jak są:P.

Gość [spioch]
ja też mam mroczki przed oczami, bardzo glowa mnie boli, tez mi momentami niedobrze i kreci sie w glowie. nie znosze takich temperatur :O

Gość [spioch]
Amant, ty tylko czytasz i bezrefleksyjnie we wszystko wierzysz, zalosny jestes bo wlasnej glowy nie masz 😴

a ja kocham jest lato ma byc oraco, egzotyke robia w srodku lata... goraco!!!goraco bo to lato, przypomnijcie sobie jakie był upały w latch 90.. w ktorych połowa dorastała.... lato to bylo od maja d wrzesnia

Gość [spioch]
było lato dluzsze ale nie bylo upalow az takich. bylo bardzo cieplo ale bez przesady...

"😴 Amant, ty tylko czytasz i bezrefleksyjnie we wszystko wierzysz, zalosny jestes bo wlasnej glowy nie masz " Bredzisz od rzeczy:P.Ja po prostu stwierdziłem empiryczne fakty:P.

Gość i tak nie jest zle bo
ja sie tam nie boje

podobno o wiele lepiej robi ciepla herbata jak zimna woda! bo zamyka naczynia

Gość [spioch]
sryczne a nie empiryczne 😴 KAŻDĄ informację należy przefiltrować a nie wierzyć we wszystko. a jak ci napiszę że jedzenie kupy jest zdrowe to też to zaczniesz robić?

Gość nmmmkkkmmmm
Ja to się w ogóle boję.Jestem w 37 tygodniu ciąży. A jak pomyślę rodzić w taki upał to mi słabo :O