Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Koliberek 27

Prosic o zwolnienie????

Polecane posty

Gość Koliberek 27

Niedawno dowiedziałam się ze jestem w ciąży. Jutro mam wizytę u lekarza . Czy powinnam poprosić go o zwolnienie? Dodam ze pracuje w hurtowni na dziale z alkoholem. Spędzam ok 9 godzin dziennie przy komputerze poza tym bardzo dużo dźwigam. Czy lekarz wystawi mi w takim wypadku zwolnienie?

Gość Dominika80
oczywiście że tak ja pracowałam jako przedstawiciel handlowy:) bez problemu dostałam zwolnienie

Gość gr..............
Nie widze powodu... chyba ze ten alkohol sama pijesz :P A poza tym to zdecyduj sie : siedzisz przed komputerem czy duzo dzwigasz ... ? ... bo jedno drugiemu przeczy :P

Gość ewelina318
Pracodawca ma obowiązek zapewnić Ci takie warunki pracy żebyś siedziała max. 4 godziny przy kompie i nie dźwigała. jeśli będzie miał z tym problem to lepiej iść na zwolnienie. Nie słyszałam jeszcze żeby lekarz odmówił wystawienia zwolnienia, ale jeśli do się zdarzy idź do innego lekarza

Gość masło maslane
Toć ciąża to najpiekniejszy okres w zyciu kobiety, powinnas pracowac 2 razy wydajniej i to z usmiechem od ucha to ucha.

jesli sie dobrze czujesz i nei ma problemow z ciaza to nie powinnas isc na zwolnienie - ciaza to nei choroba - powinnas poinformowac swojego szefa o ciazy i powinnien Cie zwolnic z noszenia

Gość masło maslane
"pracodawca w tej sytuacji nie ma nic do gadania..." Jak ja lubie takie pieprzenie :D