Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niane88

Opaliłam sobie brzuch. Źle sie czuje. Co robic ?

Polecane posty

Gość niane88

Witam , wczoraj niechcąca opalilam sobie brzuch. Dzis wymiotuje, jest mi slabo. Czy to od slonca ? Cp rpbci

Gość cholerra
no normalnie - nie upilnowała i sobie poszedł goly na spacer

Gość niane88
6 miesiac, Po prostu byłam z mężem na spacerze na plaży na brzuchu mialam zalozone tylko pareo, a po powrocie do domu zauwazylam ze jednak to nic nie dalo. P.S> Sama sobie nalej wybielacza, do mózgu, debilko

wymioty i oslabienie jest przy porazeniu slonecznym ale glowy - mialas ja oslonieta?? wtedy trzeba pic duzo wody aby sie nie odwodnic, odpoczywac itp - jesli nei przejdzie to do lekarza - ale w Twoim stanie to mimo wszytko bym poszla sie skonsultowac i sprawdzic czy jest ok moze byc tak, ze jestes oslabiona - bo ciaza i upaly

Gość ja dzis zaczynam 31tc
hehhe ja tez sobie wczorak niechcacy opalilam brzuch :) siedzialam w basenei tylem do slonca i co? plecy opalone ale brzuch tez :/ poza pieczeneim skory nic mi nie jest ale nie chcialam opalac brzucha

Gość iloveya
ja jestem w 2 miesicu i sie normalnie opalam :P tzn,.nie leze juz plackiem na sloncu ale chodze sobie w stroju kapielowym...duzo wody pije a jak jest mi goraco to spryskuje cialo woda...a to jakos szkodzi takie cos we wczesnej ciazy??

Gość pytająca mamusia
dziecko sobie pływa w brzuchu w wodach płodowych, jak ten brzuch jest długo wystawiony na słońce w taki upał to tak jakbyście zaczęły gotować rosół w macicy :/

Gość iloveya
a w 2 miesiacu chyba jeszcze nie ma wod plodowych nie? wiec teoretycznie to nie musze az tak bardzo chowac sie przed sloncem?

Gość pytająca mamusia
od początku dziecko jest w wodach płodowych ;) ale wraz ze wzrostem dziecka tych wód przybywa. iloveya na Twoim miejscu bym była troszkę ostrożniejsza - mam na myśli to, że wybieraj się na plażę w godzinach popołudniowych i często się ochładzaj i nie wystawiaj za mocno brzucha na słońce. Jest piękna pogoda, jestem jak najbardziej za korzystaniem z tego, ale we wszystkim trzeba zachowac umiar :)

Gość na takie upaly z brzuchem na s
slonce puknijcie sie.....a wy chcialybyscie byc gotowane w brzuchu...w 2 miesiacu wyksztalca sie wszystko co najwazniejsze narzady a chodzisz po sloncu gratuluje rozumu

Gość iloveya
moja ciaza to wpadka i tak naprawde nie mam pojecia jak o nia dbac...;/ wiem ze te miesiace sa najwazniejsze no ale co ja mam robic? siedziec w lozku??

Gość pytająca mamusia
iloveya potaplaj sie w basenie, spaceruj w cieniu, to wystarczy, bedzie i Ci przyjemnie i dziecku lepiej

Gość niane88
Ehh, nie jestem nienormalna, żeby świadomie narażać dzidziusia na niebezpieczeństwo. Po prostu mieszkamy nad morzem i wybraliśmy się z mężem na plaże. Był nieziemski upał, więc miałam chodzić w habicie po plaży ? Miałam kostium kapielowy a na brzuch założyłam pareo i głownie w ciueniu siedziala, tylko przeszlismy się kawalek, moze z 20-30 min. Po powrocie do domu zauwazylam ze mam brzuch brązowy, opalony :/ I zmartwilam sie, a dzisiaj czuje sie niezbyt dobrze... Ale moze faktycznie to ogolne oslabienie od upalu ?

Gość Opalanie brzuszka nie jest wsk
Mój synek urodził się w maju ubiegłego roku. Kilka dni przed porodem było strasznie gorąco. Spacerowałam po dworze ze starszym dzieckiem i chcąc nie chcąc brzuch się nagrzewał i dzidziś w nim mieszkający oraz otaczające go wody TEŻ. Jak urodziłam synka był cały wysypany krostami typu potówki, miał rumień i był cały czerony - przyczyną tego było po prostu PRZEGRZANIE!!!! Tak więc kobietki UWAŻAJCIE na słońce bo o może zrobić maluszkowi krzywdę, tym bardziej jeśli temperatura jest tak wysoka jak w tej chwili czyli 30 stopni i więcej. Ten dzidziś na prawdę się tam gotuje!!!!!

Gość żona swojego męża x1

Gość blackly
omfg jak to jest ze ruchac sie potrafi kazdy ale rozumem ruszyc to juz gorzej;/ nie jest az tak goraco zeby sie nie dało w przewiewnej sukience wytrzymac... poza tym nie rozumiem..jak komus jest goraco to siedzi w cieniu a nie łazi po słoncu ;/

Gość niane88
Powtarzam że miałam brzuch zakryty ! Nie siedziałam na słońcu tylko się przeszłam , poza tym siedziałam w cieniu !! Zresztą wiem że z dzidziusiem jest wszystko w porządku, pojechałam jeszcze dziś do mojego lekarza .

To dobrze ze wszystko ok. Ja rodziłam we wrzesniu, w takie upały ledwo żyłam w domu, z zimną miską przy nogach, nie wiem jak można w taki dzień wyjśc na spacer? powaznie, pojęcia nie mam.

Dorosla kobieta,a nie potrafi sie zabezpieczyc przed sloncem.Smieszne.Ja bylam na plazy 2,5 godz w pelnym sloncu i ani troszke nie dalam sie spalic sloncu.Nie potrafisz posmarowac sobie porzadnie skory?

Gość niane88
No widzisz, widać nie umiem bo byłam posmarowana i okryta na brzuchu a jednak mnie chwyciło. Ale ogólnie mam ciemniejsza karnację i zawsze słońce mnie szybko łapało i latem wyglądałam , jak murzynek :D

Gość niane88
I to, że się spalić nie dałaś, to nie znaczy że się nie nagrzałaś, jak piszesz , że byłaś w pełnym słońce heh.... Ja w pełnym słońcu nie siedzialam.

Gość pareo pareo
a to ciekawe jak można opalić daną część ciała mając ją całkowicie zasłoniętą... kafeteria mnie coraz bardziej zadziwia :O

Gość niane88
Miałam pareo i się opaliła, więc widać można

Gość niane88
No mnie już na Kafe nic nie zadziwi, tyle sie tutaj jadu i złośliwości wylewa ile nigdzie nie indziej, więc... ;)

Gość niane88
A brzuch miałam osłonięty tylko, kiedy wyszłam na spacer bliżej morza. Kiedy byłam w cieniu nie byłam zasłonięta.

Gość niane88
Juz sie upewnilam, ze z dzieckiem wszystko OK, więc temat uważam za zamknięty. Dziękuję za UWAGĘ.