Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ruda111

chce sie spotykac z chlopakiem ale mama nie pozwala

Polecane posty

mam 15 lat. i mialam w zyciu 2 chlopakow. jednak moja mama jest taka, ze nie pozwala mi miec chlopaka. ledwo kolegę a co dopiero chlopaka. Jakbym jej powiedziala: "mamo, mam chlopaka" wydarlaby sie, mialabym szlaban, chcialaby rozmawiac z tym chlopakiem itd. nie wiem co ona sobie wyobraza. spotykam sie teraz z kolegą, ktory mi sie cholernie podoba, ja jemu tez. moja mama wyjechala na 2 tygodnie, ale jutro juz wraca tak wiec gdy jej nie bylo moglam sie kiedy chce z nim spotykac. nie balam sie gdy szlam z nim w miejsca publiczne ze moja mama moze np. przejezdzac i mi zrobic obore przy nim "co ty tu robisz? do domu !". zawsze gdy jest w domu i mam ochote sie spotkac z chlopakiem sciemniam, ze ide do KOLEZANKI, ze ide z KOLEZANKA na pizze itd. 2 razy mnie przylapala i mi nie ufa. jednak ja nie umiem odpuscic. jak jej mowie i dalej sciemniam ze gdzies tam ide to ona podejrzliwie na mnie patrzy. puszcza mnie i zgadza sie ale najchetniej by chciala mnie sledzic.. (chociaz tego nie robi, ale ma ochote). nie wiem jak odzyskac jej zaufanie. ale nie o to mi chodzi. moje pytanie jest takie co mam robic zeby zrozumiala ze mam 15 lat, zaniedlugo 16. wszystkie moje kolezanki w moim wieku normalnie mowia rodzicom ze maja chlopakow, nie kryja sie. pozwalaja im. tylko moja nie ;/ co robic ?;/ p.s. taty nie mam. z mamą mieszkam.

Gość ferrariscuderia
podejrzewam że twoja matka sie kiedyś sparzyła i próbuje cie uchronić przed błędem,z tym że w głupi sposób to robi.no nic do 18 musisz sie spotykać z facetami potajemnie http://odlotek.pl/zaproszenie/31074

Im bardziej będziesz "kręcić" tym bardziej mama ona nie będzie Ci ufać:( A moze pogadaj z mama- moze wyolbrzymiasz problem...mówisz o jej reakcjach w trybie prxypuszczajacym...

Annonim7 : ja nie szukam chlopaka na sile. kazdy przezywal "mlodziencza milosc". ty chyba rowniez.

jak nie pozwala to zapewne jesteś jeszcze dzieckiem,mi nie zabraniała ale ja w Twoim wieku już byłam powazna ;) wiec dała mi wolna rękę :D

To duży błąd ze strony rodziców że nie pozwalają ci się z chłopakiem spotykac. Zapewne tu chodzi głównie o brak zaufania mamy do ciebie. Powiedz mamie że jesteś odpowiedzialna, i że nie szukasz odrazu męża i partnera do łóżka ( bo pewnie o seks jej chodzi), może przedstaw jej tego kolegę, zaproś go do siebie, może mama zmieni zdanie jak go pozna. Uprzedź ją żeby nie palnęła jakieś głupoty kiedy on będzie u was. Pamiętaj że zaufanie trzeba odbudowac, stopniowo inaczej się nie da. Ustalcie wspólnie z mamą jakieś zasady. Np: o której wracasz i z kim (naprawdę) idziesz. Nie okłamuj mamy ,bo naprawdę ci nie zaufa. Problem rodziców to brak rozmowy z dziecmi na tematy seksu i dorastania. Błąd to robienie z nastolatka małego dziecka, które o niczym nie wie albo jest za małe żeby wiedziec. Wtedy każde twoje pytania kończą się odpowiedzią, jesteś za młoda żeby pytac itp ... Takie szybkie zbywanie nie jest dobre, bo powiększa przepaśc pokoleniową. Mama powinna pogadac z tobą o antykoncepcji i odpowiedzialnści za swoje czyny.Niewiem dlaczego rodzice tego nie robią, potem zwalają na nauczycieli to o czym oni powinny porozmawiac z własnymi dziecmi.