Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomóżcie proszę :-)

jak ostudzić laptopa

Polecane posty

Pytanie jak w temacie! Jest tak gorący, że parzy.....

Gość 67006
wsadz go do lodowki

Gość fwefmker
Nie żartuję, ale ja kiedyś kładłam na procesor kostkę mrożonego mięsa, lub coś podobnego :D

Dzięki! Podejrzewam, że zawinił remont u mnie w domu i pył z kładzenia gładzi - bo też bardzo głośno chodzi. I na serio - jak kładę dłoń na klawisze - to aż parzy, nie wspominając, że od spodu jeszcze gorzej. Niestety, nie jest już na gwarancji.

Gość sodijf
no wlasnie tez tak mam zwłaszcza teraz w takie upaly myslalem ze cos mi sie z laptopem popsulo

Popytam w komputerowym - dzięki jeszcze raz! :-) ps. nie mam lodówki, więc nie mam niczego mrożonego! :-D

Gość errteee
mój laptop tez się grzeje:) podkładka się u mnie nie sprawdziła bo głośno chodzi.... postawiłam go teraz na 4 zakrętkach do napoju i temp jest w granicach 60st:) więc jak dla mnie git

u mnie jest ponad 80, a teraz to się nawet boję sprawdzić - niedługo dojdzie do temperatury wrzenia :-O

Gość fwefmker
"nie mam lodówki, więc nie mam niczego mrożonego!" A więc szkoda, bo to naprawdę pomagało :D U mnie jak laptop się przegrzewał do odpowiedniej temperatury to się wyłączał. Dlatego różne kostki były wskazane, kiedy akurat prowadziłam jakąś interesującą dyskusję na kafe :D Możesz jeszcze odłączać co jakiś czas ładowarkę, przez którą również komputer staje się gorętszy. Ja tak robię.

Może wrzucę go do zimnej wody? :-D No własnie, zapomniałam, że on ma baterię.

Gość misu
suchajcie! Ja mam laptopa w domu i on sie bardzo szybko nagrzewa mój sposób na ostudzenia laptopa to;biore ściereczke i pod zimną wode wkładam potem wyciaskam wode i przykładam do wentylatora i to działa polecam :)

Gość misu
suchajcie! Ja mam laptopa w domu i on sie bardzo szybko nagrzewa mój sposób na ostudzenia laptopa to;biore ściereczke i pod zimną wode wkładam potem wyciaskam wode i przykładam do wentylatora i to działa polecam :)

Gość ktoś odgrzał mój temat :-D
:-D A laptop nadal chodzi i nadal grzeje - znalazłam najlepszy sposób - nie przejmuję się tym!

Gość zazdrośnica222222
kup sobie podkładke chłodzącą

Do wanny z nim :classic_cool:. A tak poważnie czasem wystarcza przedmuchać wentylatory, niestety nowy sprzęt z natury płaski i mocno wydajny musi się grzać, bo pobiera sporo energii a nie ma gdzie jej oddać. A szumiący wentylator znów denerwuje więc programowo jest ustawiony na pracę cichą :)

Gość on an island in the sun
ja swojego rozkrecilam i wyczyscilam z kurzu, mozna sprezonym powietrzem albo po prostu dmuchajac, a tak zawsze jak gdzies go klade to podkladam pod niego dlugopis zeby byl lepszy przeplyw powietrza

Ja pod swój też podkładam coś zawsze. Polecam kupić sprężone powietrze i dobrze przedmuchać,

Jeżeli po dogłębnym wyczyszczeniu nadal występuje problem przegrzewania się laptopa, to należy jak najszybciej dać go do naprawy, bo najpewniej coś jest nie tak. Naprawa takiego problemu nie powinna być droga, jeżeli zareaguje się szybko. Ja dawałam do http://www.lapto.eu/ w podobnym przypadku i cena była znośna.

Gość gość
ale wy pierdzielicie glupoty :P Jak sie przegrzewa to opócz przedmuchania spręzonym powietrzem wentylatora i radiatora procka trzeba przeskanowac lapka programami do zwalczania adware typu Spybot, bo może się jakies syfy z netu poinstalowały i procesor jest niepotrzebnie obciążany :) Albo w ogóle przeinstalowac OS

Gość gość
Główną przyczyną przegrzewania komputera jest kurz czy inne pyły, które osadzają się wewnątrz obudowy i na podzespołach. Polecam go przeczyścić przy okazji wymieniając pastę termoprzewodząca. Jeżeli nie wiesz jak to zrobić samemu, to w każdym serwisie zrobią to za nie duże pieniądze, http://www.ornithion.pl/2016/09/10/naprawa-laptopow-i-inne-uslugi/