Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama czterolatka

Usuwanie trzeciego migdała-czy Wasze dzieci miały jakieś komplikacje po zabiegu?

Polecane posty

Gość mama czterolatka

Martwi mnie,że w prywatnej klinice niedługo po zabiegu wypuszczają już do domu..

moja corka miala usuwany 3 migdal w lutym br. Zabieg b.krotko trwały w narkozie. Jedyna komplikacja po usunieciu to ze corka dostala wysypki i opuchniecia po lekach ktore byly podane w trakcie zabiegu. Obecnie jestesmy na etapie testów na te leki. pozdr.

daodam jeszcze ze nie wazne czy w prywatnej klinice czy w panstwowej. My mielisy robione w szpitalu panstwowo , 3 h po zabiegu tez do domu.

Gość mama czterolatka
Ineska dzięki za wypowiedź :-) Nie wiedziałam,że w szpitalu też po zabiegu do domu od razu. To cenna uwaga dzięki ;-) Na zabieg z NFZ w szpitalu strasznie długo się czeka. W niektórych szpitalach wręcz nie zapisują już.

Gość mama czterolatka
Dziękuję Ineska :-) 🌼

Gość mama czterolatka
Może jeszcze ktoś ?

Gość mamuśka filipka
moja bratanica miała teraz usuwany 3 migdał (7.7.2010) i miała dosyć poważne komplikacje- skrzepy, zatory, krwotok. zabieg przeprowadzany był w międzylesiu

Gość mama czterolatka
Jak się teraz czuje ? Komplikacje wystąpiły w domu czy od razu po zabiegu w szpitalu ?

Gość mamuśka filipka
od razu w szpitalu- teraz jest ok

A czy trzeci migdał w czymś przeszkadza? Moja mama długo się zastanawiała czy wycinać mi trzeciego migdałka, w końcu nasz pediatra, dobry lekarz powiedział jej że do takiego zabiegu powinny być wskazania medyczne. To zawsze inwazyjny zabieg i narkoza, zawsze jest ryzyko, więc bez potrzeby nie ma sensu tego robić. Do tej pory żyję z trzecim migdałkiem, fakt że często chorowałam jak byłam mała nie miał z tym żadnego związku, wyrosłam z tego a migdałki, wszystkie trzy, są na swoich miejscach i nie sprawiają problemu. Moją mamę przestraszyła historia dziecka które w latach '90 w dobrym, krakowskim szpitalu dziecięcym w Prokocimiu udusiło się przy takim zabiegu. Dodam że laryngolog też proponował wycinanie, bez żadnego uzasadnienia.

Moja córka równiez miła usówany 3 migdał do tego przycinane migdałki i usówane zrosty w uszach które powstały na skutek 3 migdałka i doszło do tego ze traciła powoli słuch. Miała robiony zabieg w prywatnej klinice pod narkozą na drugi dzień wyszła do domu. Z tego co wiem i jak pouczał mnie lekarz najlepszym wiekiem do tego zabiegu jest wiek ok 6-7 lat. Wtedy istnieje najmniejsze ryzyko ze migdał odrośnie ponownie. Dzis moja córka ma 16 lat a zabieg miała robiony gdy miała 7 lat. Wszystko jest OK. Migdałek nie odrósł. A co do zabiegu nie było żadnych komplikacji. Wiadomo lekke osłabienie i zakręcenie po narkozie. Ale wieczorem po zabiegu lekarz kazał nam dostarczyc dziecku LODY.

Gość mama czterolatka
Historynko-wiem,że trzeci migdał jest potrzebny, i nie powinno się ot tak sobie go usuwać. U nas są wskazania medyczne. Dziecko non-stop chore i straszne chrapanie w nocy (boję się,że może dojść do bezdechu) Do laryngologa skierowała nas Pani pediatra, bo ona zauważyła,że migdały cały czas są bardzo powiększone. Ponadto dziecko ciężko oddycha i ma kłopoty ze słuchem.

Gość mama czterolatka
Poza tym byłam na konsultacji u dwóch różnych laryngologów. Diagnoza ta sama -migdał do usunięcia, bo są już ubytki jeśli chodzi o słuch.

Gość mama czterolatka
:-) podnoszę

Gość mama czterolatka
up

Gość mama czterolatka
:-)

Gość gość
Podnoszę.

Gość gość
I ja up.

Gość gość
krwotok, ale ma skazę krwotoczna, wiec godzinę nie mogli zatamować, tamponada tylna zastosowana, potem było już wszystko dobrze

Gość gość
INR miał wysokie?

Gość gość
aptt