Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość simonida

Ja-katoliczka,a mój drugi już chłopak-prawosławny.

Polecane posty

Gość jak mnie takie cos
no taki z niego prawoslawianin jak z nas katolicy :D:D

Gość jak mnie takie cos
a moja kuzynka ma meza turka ( wiem wiem ) ale dzieci sa chrzczone i wychowywane w naszej wierze :) da sie ugadac z swoim lubym byleby sie rodzina nie wtracala , dzieci beda wasze a nie ich :)

Gość wydaje mi sie
ze potrochu zmienisz swoja wiare na prawoslawna

Gość simonida
Ale Wy śmiesznie odmieniaciec słowo: prawosławny :) A dlaczego ma mi nie pozwolić ochrzcić dzieci w kościele. Nie ma nawet innej opcji.

Gość nic zlego
tylko bedziecie chodzic do cerkwi prawoslawnej razem

Gość simonida
O,ztym Turkiemto juz trochę ciężej. Poprostu wiem,ze on nie nauczy modlitw,obowiązku chodzenia na msze naszych dzieci,jeśli będa prawosławne. A przecież tak naprawdę matka więcej poświęca temu uwagi.

Gość jak mnie takie cos
a Ale Wy śmiesznie odmieniaciec słowo: prawosławny ja mam z tym problem :P jestem ze slaska wiec prawsolwani sa mi nie znani :)

Gość a dlaczego
sie nie zgadza na slub w kosciele katolickim?

Gość simonida
On powiedział,że raz na jakiś czas pójdzie do koscioła ze mną. A do cerkwi chodzi tylko jak ich ksiądz potrzebuje,żeby on zrobił w parafii jaką rzecz (elektryczną) -> tak mi powiedział.

Gość simonida
Nie zgadza się na ślub w kościele katolickim,bo uważa,ze ślub cerkiewny jest barzdiej dostojny,reprezentacyjny (te korony,świece).

Gość jak mnie takie cos
simonida O,ztym Turkiemto juz trochę ciężej. Poprostu wiem,ze on nie nauczy modlitw,obowiązku chodzenia na msze naszych dzieci,jeśli będa prawosławne. A przecież tak naprawdę matka więcej poświęca temu uwagi. Tak rowniez tak bylo moja sa 14 lat po slubie :) na poczatku normalnie sie spotykali (on ur w turcji ale wychowany w niemczech) jego rodzice przeciwstawiali sie temu bo ona katoliczka itp , ale nie posluchali , zamieszkali razem , pozniej sie pobrali urodzily sie 2 dziewczynki i kuzynka je ochrzicla , on sie zgodzil a rodzina nie miala nic do gadania , to ich dzieci , juz sa obydwie po komuni , na takie uroczystosci jak komunia chrzciny itp on rowniez byl w kosciele :) wiec wszystko jest do uzgodnienia :)

Gość jak mnie takie cos
[zgłoś do usunięcia] simonida Nie zgadza się na ślub w kościele katolickim,bo uważa,ze ślub cerkiewny jest barzdiej dostojny,reprezentacyjny (te korony,świece). a co na to twoj ? jak on by chcial ?

Gość z tego wszystkiego
rozumiemy ze on chce slubu w cerkwi prawoslawnej, ale czy ty tego chcesz?

Gość liluuuuu
Mnie sie wydaje że powinny byc dwa śluby jeden katolicki drugi prawosławny.Ale jeśli sie zgadzasz na ślub prawosławny na bank będziesz wychowywyala tak dzieci bo Ci teściowa z jego babką będą kazały. I widze że już Ci wszytsko ustawiły włacznie z kapelą hehe,babo ja bym sie z tym slubem nie spieszyla.Bo dostajesz w pakiecie taki mix że będziesz siedzieć na kafe z płaczem.

Gość simonida
To naprawadę ten Turek jest w porządku. I dobrze,ze tak wyszło. U mnie,to właśnie On chce w cerkwi. Ja jestem skłonna się zgodzić,jesli msza będzie po polsku i będzie katolicki ksiądz. Tylko jak wtedy się żegnać,skoro zostaję przy swoim wyznaniu? Ja po swojemu,on po swojemu?

Gość jak mnie takie cos
a to juz wiem jestes z Bialegostoku :P

Gość liluuuuu
Idzie do księdza i popa( popraw jesli sie myle) i sie dogadajcie. W ogole jakie masz relacje z jego mamuską? Czy sie nie wtrąca za bardzo?

Gość simonida
Nie ma nawet mowy o prawosławnych dzieciach. Na szczęście mój narzeczony zgadza się na to,bo wie,że to ja będe ich uczyła modlitw i w przeciwieństwie do niego jestem wierząca.

Gość jak mnie takie cos
a] simonida To naprawadę ten Turek jest w porządku. I dobrze,ze tak wyszło. U mnie,to właśnie On chce w cerkwi. Ja jestem skłonna się zgodzić,jesli msza będzie po polsku i będzie katolicki ksiądz. Tylko jak wtedy się żegnać,skoro zostaję przy swoim wyznaniu? Ja po swojemu,on po swojemu? Tak kuzyn mojej kuzynki to taki nie typowy turek :D :) Wiesz ja podam ci przyklad mojej kolezanki ktora za meza wziela ewangielika slub odbyl sie w naszym RK kosciele ale ksiadz odprawil msze po RK i rowniez po ewangielicku wiec idzcie na kompromis i zrobcie 2 w jednym i po prawoslowiansku (sorry !nadal nie wiem jak to odmienic :D) i po katolicku by byl z naszej wiary ksiadz :) wtedy jest kompromis

Gość z tego wszystkiego
wiadac ze wtracaja sie zaduzo jego mamuska i babuska

Gość simonida
Alleluja! Tak jstem z Białegostoku. Jego Mamie zawsze staram sie dogodzić. Widzę,ze patrzy na to z lekkim szokiem. Wiem,ze uważa mnie za sympatyczną. Wyraźnie lepszy kontakt mam z jego ojcem,któłry,jak był w szpitalu był wprost uszczęśliwony,ze go odwiedziliśmy (we dwoje) i powiedział,ze czeka na wnuczki :)

Gość liluuuuu
No to po jej ślub? Ja bym spieprzała aż by się za mną kurzyło. Jak nie ma akceptacji rodziny nie ma po co sie pchać w gówno.Bo jak pisałam wcześniej rodzina w pakiecie. A obrączki teściowa juz kupila?:D

Gość tak pytam z ciekawosci
jego rodzice i dziadkowie tez tak samo rzadko jak on chodza do cerkwi prawoslawnej ?

Gość jak mnie takie cos
no wiec , widzisz rodzina to rodzina , tylko byc grzeczna w stosunku do nich jak to mowia , inne rob swoje mysl :P tylko jesli on zgadza sie na to by dzieci wasze w twojej wierzy chowane byly , to powiedz mu ze jesli bedzie chrzest komunia i wazne inne uroczystosci /okolicznosci chcesz by on w tym rowniez uczestniczyl :)

Gość jak mnie takie cos
simonida Alleluja! Tak jstem z Białegostoku. :P:P:P nie bylam nigdy w wschodniej polsce :) ale napewno tam macie uroczo :) i pieknie , lasy takie typowe wasze domki :) ahhhhhhhhhhhh zapros mnie :P:P

Gość jak mnie takie cos
cisza spokoj.... natura :) ehhhh.....

Gość facet nie chce
chodzic do swej cerkwi prawoslawnej a wy go bedziecie zmuszali chodzic do kosciola?

Gość jak mnie takie cos
a i jeszcze cos mysle ze wielka przeszkoda to nie jest dzeici w twojej wierze chowane czyli chrzest komunia bierzmowanie itp a z tata rowniez moga isc do cerkwi :) oj ja tam problemu nie widze :D:D

Gość Oleńka09090909090909
Jestem prawosławna i mam męża katolika. Moi rodzice od początku nie akceptowali go ale z czasem to się zmieniło. Mamy ślub cerkiewny i dziecko ochrzczone w cerkwi.

Gość jak mnie takie cos
facet nie chce chodzic do swej cerkwi prawoslawnej a wy go bedziecie zmuszali chodzic do kosciola? ale tu nie chodzi by go zmuszac do naszej wiary tylko chodzi o pozniejsze dzieci :D:D