Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam dla was ciężkie zadanie

Poszukuję tytułów kilku filmów. Jeżeli je kiedyś oglądaliście, to pomóżcie.

Polecane posty

1. Film o narkotykach i chyba na faktach. Jakiś chłopak rozprowadzał narkotyki, wszystko si działo pod przykrywką jakiegoś warsztatu samochodowego. Pamiętam, że miał dziewczynę(chyba jakąś latynoskę). Ona żeby go zatrzymać przy sobie, naćpała go, i kiedy on był praktycznie bezwładny to uprawiała z nim seks bez zabezpieczenia. Zaszła w ciążę. On chyba nie chciał z nią utrzymywać kontaktu, więc ona porysowała mu karoserię na samochodzie gwoździem (chyba napisała tam jakieś wyzwiska). Pod koniec filmu jeden kolega głównego bohatera popełnił samobójstwo, ponieważ bał się więzienia. Drugi kolega trafił do wiezienia. A główny bohater chyba zaczął uczciwą pracę. 2. Amerykańskie małżeństwo chce adoptować rumuńskie dziecko. Dostali niemowlę (bodajże o imieniu anna). Chcieli również wziąć około 7-9 letniego chłopca, który był zarażony wirusem HIV. Nad sierocińcem w którym przebywały dzieci, pieczę sprawowały despotyczne zakonnice. Biczowały kalekie dzieci, które nie miały żadnej podstawowej opieki medycznej. Były strasznie wygłodzone. Chodziły po nich muchy. Za sierocińcem znajdował się cmentarz tych dzieci, które nie przeżyły. 3. Amerykański komediodramat. Opowiada historię 2 nastolatków, którzy rozpoczęli życie seksualne i w efekcie bodajże 15 letnia dziewczyna zaszła w ciążę. Dziewczyna i chłopak zamieszkali razem i żyli tak jakby byli już małżeństwem. Mimo to byli bardzo słabo rozwinięci emocjonalnie. Mieli bardzo małe pojęcie o życiu. Matka chłopaka (tego nastolatka) samotnie go wychowywała. Bardzo często sprowadzała sobie na noc co nowych to kochanków. Wiem, że jeden z nich był indianinem i chyba został z nią na stałe. 4.Również chyba komediodramat. Film chyba zaczyna się od sceny, kiedy jeden z głównych bohaterów usiłuje popełnić samobójstwo (chyba podcinając sobie żyły) Z tego wszystkiego zrobiła się chyba sensacja. Jego rodzina i towarzystwo należały bodajże do wyższych sfer. Jego kuzynka była zawsze tajemniczą osobą. Narrator opowiadal jak nigdy do końca nikt o niej nic nie wiedział. Np od jakiegoś 15 roku życia paliła papierosy i udawało jej się to utrzymać w tajemnicy. Pamiętam scenę jak była w łazience, malowała paznokcie na stopach, paliła papierosa, a do łazienki dobijał się bodajże jej mąż. Ona miała najlepszy kontakt z tym niedoszłym samobójcą. I mam jeszcze kilka filmów, których poszukuje, ale je opiszę trochę później :P

Nikt tego nie oglądał?

Gość no chyba sobie zartujesz
a co wiecej np aktorzy ktorzy mogli grac

Gość ProfesorZycia
3 może juno ?

Gość ProfesorZycia
3 może juno ?

Gość ProfesorZycia
3 może juno ?

Niestety nie wiem jacy aktorzy grali w tych filmach. W 1,2 i 3 chyba nie było popularnych aktorów, ale co do 4 nie jestem pewna. Wydaje mi się, że ten od samobójstwa był kimś znanym. Drugi film jest na pewno stary i szedł kiedyś na tvp 1. Reszta filmów jest tak z okolicy 1999 lub nowsze

Niestety nie jest to juno

up

Gość no chyba sobie zartujesz
wszystkie filmy sa amerykanskie?

z tego co kojarzę, to tak

up

Nikt nie oglądał tych filmów?

No to w takim razie opiszę inne, których również poszukuję 5. Film o seryjnym mordercy, ale ukazany bodajże od jego strony. Był to młody chłopak. Możliwe, że miał około 20 lat. Miał chyba takie wielkie okulary. Zapamiętałam scenę kiedy jechał on samochodem i zatrzymał się po autostopowicza, który był również w podobnym wieku. Zdawałoby się, że świetnie się dogadują. Autostopowicz poszedł chyba zmienić koło, i tamten go zastrzelił. 6. Jakiś szalony doktorek robił eksperymenty na ludziach. Przebijanie gwoździami jąder czy połykanie szkła było na porządku dziennym. Film chyba z lat 90. Na koniec filmu tubylcy w zemście zaatakowali tego lekarza i zatłukli go kilofami. Pozostała po nim jedynie krwawa miazga. 7. Horror? Lub jakaś czarna komedia. Chłopak wraz z kolegą poszedł odwiedzić koleżankę, która miała nienormalnych rodziców. Wypuszczono na nich dobermany. Chłopcy uciekali tak jakby wewnątrz ściany, przez którą świstały kule. Jeden z nich został postrzelony. Na koniec filmu z nieba zaczęły spadać pieniądze O_o

Nikt nie oglądał żadnego z tych siedmiu filmów? :(

masz taką dobra pamięć, a nie pamiętasz tytułów... ja żadnego niestety nie kojarzę

Niby pamięć mam dobrą, ale niestety nie do wszystkiego :p Nie mam pamięci do tytułów, imion i nazwisk :( Poza tym niektóre z tych filmów, które opisałam widziałam nawet 10 lat temu...

Gość coraz slabsze te trende
6 przypomina wyspe doktora moreau tylko ze eksperymenty były na zwierzetach

To nie Ted, on mordował i gwałcił kobiety, ten z filmu, który ja oglądałam mordował wszystkich. Do tego wydaje mi się, że film numer 5 nie jest na faktach, ale nie jestem pewna.

Gość z gracją i szykiemm
ten 5 film to nie byl z Angeliną Jolie? Złodziej życia?

Gość z gracją i szykiemm
http://www.youtube.com/watch?v=ScBYUVk83oU 1:05 to chyba to ,jesli masz konto na gmailu albo google to proszę o wstawienie cooli w moim trende , to podam Ci następne tytuły ;p

Nie pamiętam żeby w tym filmie grała Angelina, ani nie kojarzę innej kobiety. Ale jak przeczytałam recenzję o mordercy kameleonie to trochę mi to coś mówiło. Przypominam sobie, że jak ten chłopak zamordował tego kolegę, to chyba się za niego przebrał. Mam nadzieję tylko, że mi się nie poplątały dwa filmy w jeden :P

Nie mam konta ani na gmail ani na google. Co do złodzieja życia, to oglądałam ten film, ale nie wiem czy to jest ten sam film, o który pytałam... Kojarzysz tam taką scenę, którą opisałam?

Obejrzałam właśnie trailer i to jest na 98% ten sam film. Dziękuję za tytuł :)

Pozostało tylko 6 tytułów :D Pomoże ktoś? :)

up

Gość tego drugiego o rumuńskich
dzieciach ja też poszukuję - więc podbijam!

A myślałam, że tylko ja pamiętam ten film :D Wiem, że doznałam niezłej traumy jak go zobaczyłam w dzieciństwie... Chyba widok zakonnicy z batem wpłynął na mój ateizm :D Zastanawia mnie czy gdybym obejrzała go ponownie, to również film wywarłby na mnie tak wstrząsające doznania...