Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Desireno

Herbaty

Polecane posty

Gość Desireno

Hej wszystkim. Jestem członkiem Klubu Miłośników Dobrej Herbaty i uwielbiam pic i rozmawiać na temat tego naparu. Jakie herbatki pijacie. macie jakieś ulubione które pomagają się wam zrelaksować albo dodają energii?

Ja najbardziej lubię Tetley, a Liptona to już w ogóle:D Z dużą ilością cukru i z cytrynką:) W kubku:D

Gość Desireno
Jeśli lubisz herbatki z cytrynką to polecam spróbowac Dilmah Lemon and Lime smak jest super. Wystarczy dodać tylko odrobinę cukru. No i idelanie nadaję się na mrożoną herbatkę. :)

Gość a ja ide
ja nie pijam czarnej herbaty, tylko zieloną

Gość Desireno
Ja lubię i czarne i zielone herbaty. A aromatyzowane są fajne na upały bo lubię jak herbatka ma jakiś na przykład cytrusowy posmaczek. Fajnie jest się bawić smakiem. Ja kupuję właśnie Dilmah głównie ze względu na duży wybór tych smakowych herbatek :)

Gość Desireno
Nie dam się raczej przekonać. Pije Dilmah właśnie ze względu na jakość tej herbaty i to że ma dużo fajnych smaków. Co dziennie coś innego :)

Gość ja pitole ..
powinno sie pić zieloną bo zdrowa , ale mi nie smakuje :(

Gość Desireno
Z tego co wiem z Klubu Miłośników Dobrej Herbaty to zielona, czarna i czerwona to wszystko jeden krzew i w zasadzie każda herbata ma podobne właściwości. Ich rodzaje pochodza od sposobu przetworzenia a nie z zupełnie innych krzewów.

Gość to o czym mowicie
to nie jest herbata z prawdziwego zdarzenia...dilmah? moze jeszcze w torebkach? paskudztwo. jak wam smakuje zaparzony papierek?

Gość Desireno
Nie wiem czy jakaś inna firma tak dba o produkcję herbaty. Z tego co czytałam a jestem miłośniczką herbaty wiec wiem co mówie to torebka nie ma wpływu na smak. Poza tym odsyłam do Klubu Miłośników Dobrej Herbaty gdzie można poczytać o herbacie i nie tylko. Najpierw warto się dowiedzieć paru faktu a nie krytykować.