Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

OlciaCK

co do picia zamiast herbatki?

Polecane posty

Moja corcia ma 2 i pol miesiaca, do tej pory pila normalnie herbatke, ale od jakiegos czasu nie chce wogole, zachowuje sie jakby jej nie smakowala, krzywi sie i wypluwa smoczek, co moge podac do picia zamiast herbatki, dodam ze wody tez nie chce.... ech... boje sie ze sie odwodni

tyle ze nia karmie piersia :) ale moze sprobuje wlasnie wody z glukoza, bo jak juz tego nie bedzie chciala, to ja juz nie wiem...

Gość co wy z ta glukoza
normalnie woda przegotowana! Po cholere glukoza? Im szybciej nauczycz dziecko pic wode tym zdrowiej dla niego i jego zabkow.

Gość pytająca mamusia
jeśli nawet woda z glukozą nie przejdzie tak jak tu ktoś poradził to spróbuj rozcieńczyć jej mleczko wodą, tak żeby była tylko zabarwiona i lekko smakowała mlekiem, niektóre maluszki się nabierają i piją :)

to spróbuj innej herbatki skoro wody nie chce. nie wiem jaką piła, ale jest dużo smaków i dużo różnych producentów :)

Gość mama 11 miesiecznego synka
A ja spyam sie tak: dlaczego chcesz koniecznie zeby cos pila poza mlekiem? Mieszkam za granica i tu dzieciom do skonczenia przez nich pol roku nie daje sie nic do picia oprocz mleka i ja tak wlasnie robilam. Dopiero jak skonczyl pol roczku zaczelam wprowadzac herbatki (normalnie herbaty owocowe bezteinowe, nie zadne Hippy itp.) oraz zwykla wode przegotowana (teraz juz pije kranowke, ale u nas woda lecaca z kranu jest bardzo dobrej jakosci, bo jest filtrowana)

Jesli karmisz piersia to nie musisz do ukonczenia 6 mmmmiesiecy nic do picia dawac, dopiero w momencie wprowadzania produktow stalych daje sie dziecku pic! Natomiast przy modyfikowanym trzeba wprowadzac juz wcuesniej;) Dawaj tylko wode! Jak mu sie bedzie chcialo bardzo pic to sie napije, nie martw sie, Twoje dziecko samo sie nie odwodni;) Jak bedziesz cudowac, szukac, kombinowac z napojami to niedlugo Ci cole bedzie pilo;)

Dagmarka - u nas mowia inaczej :) Czy modyfikowane czy piers, nie ma znaczenia, inne picie wprowadza sie po ukonczeniu przez dziecko pol roku :) Ale widocznie co kraj to obyczaj. Ja jednak tez jestem za tym, ze jesli juz musisz to tylko wode. Moj synek nauczony jest wody (herbatek tez nie lubi, ewentualnie rooiboos) i nie ma z nim nigdzie problemu. Pije juz nawet mineralke z butelki :)

Do poprzedniczki...zgadza sie, masz racje, ale przy modyfikowanym wode nalezy podawac w momencie wprowadzania posilkow stalych, czyli 4,5 m-ca;) Przy piersi z tymi posilkami czeka sie do 6m-ca zycia, wiec i z napojami mozna poczekac! Tez nie jestem krajowa;););)

A tak, masz racje :) Przepraszam, nie doczytalam co mialas dokladnie na mysli :)

Dzieci karmione mieszanką mogą być dopajane, ale również niekoniecznie. Generalnie w upały wydaje się to uzasadnione. Należy pamiętać, że do dopajania niemowląt jest woda, niegazowana o niskiej zawartości sodu.