Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uryna

czy latem można mieć egzystencjalnego doła?

Polecane posty

Gość uryna

czy tylko wtedy, gdy za oknem przyroda obumiera i wieje mrozny wicher? a gdy slonce prazy jak skurwysyn, jest goraco i jasno, to ofiara naglej depresji, ktorej przyczyn nijak nie da sie zdefiniowac, skazana jest w ostatecznym rozrachunku na kleske i niepowodzenie? sory, ze wam tak pierdole nie na temat siedze sobie w domu, nigdzie nie wychodze, mysle jakie to zycie jest pozbawione perspektyw, zre jak swinia (najgorsze gowno typu chipsy, kebaby) + do tego niedlugo pewnie dojdzie alkohol, trace resztki atrakcyjnosci i wiary w siebie, pragne izolacji, wyobcowania, na ogol jest towarzyski, a teraz nawet nie chce wyjsc z ciemnego mieszkania mimo to pozostalosci mojego zdrowego rozsadku pozwalaja mi obiektywnie okreslic siebie jako zyciowego przegranca, jakkolwiek pietnujace jest to okreslenie. biore tez pod uwage fakt, ze pisze o tym wszystkim na kafe wystawiajac sie na posmiewisko nie tylko podszywaczy i tzw. trolli, a zwyklych, normalnych ludzi, dla ktorych problemy, z jakimi sie mierze wydaja sie błahostka niegodna uwagi. no i przepraszam, ze zmusilem jakas (zapewne strasznie znudzona) kafeteriuszke do przeczytania tego, czekam na odpowiedzi, ciekawy, czy jestem jedyny w takiej sytuacji.

ależ oczywiscie, ze mozna.. co ma pora roku do nastroju? nie widze zwiazku.. przyjelo sie tylko ze jesieniom czlowiek łapie doła czy nie daj Boze depresje a to gowno prawda;:D:D

Gość fajansiarz
Mam podobnie - też mam poczucie braku perspektyw i wszechobecnego bezsensu (nie tylko zresztą latem), tyle że nie zapuszczam się tak w żarcie. Ratują mnie dobre relacje z najbliższą rodziną i spotkania przyjacielem, który stara się żyć bardziej aktywnie i trochę mnie ciągnie w górę (to w sumie jedyna osoba spoza rodziny, z którą mam kontakt). Lata nie lubię - nie cierpię gorąca, poza tym nie pasuje do mojego wewnętrznego otępienia - ogólna szczęśliwość zawsze uświadamia mi moją nieszczęśliwość. Najlepiej czuję się jesienią. Też czuję się przegrańcem, choć łudzę się, że jeszcze się za siebie wezmę. Pozdrawiam.

Gość mgr Halina Lejzi-Arbajt
Najgorsza jest jesień i zima! lato to czas podróży i miłości od pierwszego wejrzenia! Czasem kobieta i mężczyzna nie mogą zrobić pierwszego kroku i jest możliwe, ze miłość życia przepada!