Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cnkds cjid

POMOCY śmietana kremówka

Polecane posty

Gość cnkds cjid

Miałam ubić do kopca kreta, po 5 minutach praktycznie nie zmieniła konsystencji (miała być sztywna). Miskowałam dalej i zaczęła się ubijać? Z części zrobiła się masa a część dalej płynna, wygląda jak ser w mleku - tak ma być czy się zwarzyła? :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cnkds cjid
Z lodówki...czyli tak nie miało być? ;o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cnkds cjid
A już wiem co mam zrobić. Pierwszy raz gotuje takie rzeczy na obiad :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tak miało być. Śmietana trzydziestoprocentowa powinna być przed ubiciem dobrze schłodzona. Jeśli była, a mimo to wyszła kicha, to znaczy, że śmietana jest zepsuta. A ubijałaś na najwyższych obrotach?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cnkds cjid
Tak. Nic się nie da już zrobić? :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie da się, niestety. Jeśli jak mówisz część się ubiła, a część podeszła wodą, to wylej i leć po następne pół litra kremówki. Przy kupnie sprawdź tylko czy data przydatności do spożycia jest dobra i czy rzeczywiście jest schłodzona.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cnkds cjid
Dzięki za pomoc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cnkds cjid
A jeszcze może... Da się zastąpić tę mase z kremówki inną tak żeby pasowała do ciasta? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×