Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WIMA

czy należy mi sie kasa za urlop ?

Polecane posty

Gość WIMA

urlop był w czerwcu 1 wtorek 2 środa 3 Boże Ciało 4 piątek to należy się kasa za 3 czy 4 dni ? byłam wtedy na wypowiedzeniu umowy wiecie ?

Gość ale jak to kasa za urlop
urlop wiaze sie z wolnym od pracy. A nie z pieniedzmi wyplacanymi za to ;>

Gość WIMA
przecież pracodawca za obowiązek zapłacić za urlop więc Cię nie rozumiem ?

Gość jak to ma obowiazek zaplacic
za ulop? Ma obowoazek udzielic urlopu...

Gość WIMA
skoro np ktoś pracuje 20 dni w miesiącu i bierze urlop 5 dni to mu się płaci za 20 dni a nie za 15 dni prawda ? czyli za 5 dni urlopu też należy się wynagrodzenie, bo urlop jest płatny a nie za darmo dalej nie rozumiecie o co mi chodzi ?

pieniazki za 3 dni bo z jakiej racji ma ci placic ktos za boze cialo kiedy w ogole jest to dzien wolny od pracy to tak jakbys wymagala od kogos zeby zaplacil ci za prace w niedziele kidy nie pracowalas

Gość WIMA
no wreszcie ktoś kuma właśnie chodzi mi oto czy za 3 czy 4 dni, bo właściwie za Boże ciało należy się dzień wolnego, płatnego, bo święto wypadło przez tydzień a skoro nie miałam dnia wolnego to może powinien mi zapłacić ? dlatego się pytam i jeszcze jedno jak miałam 50 zł na dzień na rękę to czy za urlop też należy się taka sama kwota czy mniej ?

posluchaj nie dostalas urlopu na pon wtorek srode czwartek i piatek tylko na pon wtorek srode i poatek czyli na 3 dni nie mozna dac urlopu na dzien wolny od pracy !!! tak gdybys pracowala w zawodzie np policjantki gdzie w swieta sie pracuje to za prace w boze cialo przyslugiwalby ci jakis inny wolny dzien za urlop dostajesz 100 % wynagrodzenia

Gość WIMA
ok już wiem dzięki

ekwiwalent należy Ci się za wtorek, środę i piątek czyli za 3 dni, natomiast nie powinni Ci uznać urlopu w Boże Ciało jako dzień ustawowo wolny od pracy, w związku z czym gdyby został Ci jeszcze 1 dzień urlopu po rozwiązaniu stosunku pracy (zakończeniu okresu wypowiedzenia), wówczas szef powinien Ci wypłacić pieniądze za 1 dzień niewykorzystanego urlopu