Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kodiz

Jakie studia wybrać? Architektura i urbanistyka czy architektura wnętrz?

Polecane posty

Gość Kodiz

Witam :) jestem tegoroczną maturzystką i mam już za sobą wyniki rekrutacji i tu pojawia się problem, bo nie wiem jakie studia wybrać, architekturę i urbanistykę czy architekturę wnętrz. Dodam, ze na oba kierunki się dostałam. Doradzicie coś? Pozdrawiam :)

Gość mgr Halina Lejzi-Arbajt
Psychologia albo psychiatria tylko i wyłącznie!

Gość roztopiona...
arch i urbanistyka. ja bym tak wybrała. myślałam o tym kierunku, ale tam się zdaje egzamin z rysunku, prawda? a ja nie mam zdolności plastycznych. na szczęście mature mam za rok:)

Gość Kodiz
Roztopiona... jest egzamin z rysunku, ale jest też wiele kursów przygotowawczych

Gość mji900000
Architekturę wnętrz, jeśli sie zastanawiasz to znaczy że bardziej nadajesz się na architekture wnętrz. Tym bardziej ,że pracy jest więcej po wnętrzach. Architektura jest ciężka, konstrukcje, mechanika budowli, matematyka, geometria wykreślna, po pierwszym roku odpada 30% ludzi, po drugim 20

Gość chyba komuś się
architektura z budownictwem pomyliła;-p

Gość mji900000
chyba nie, 6 semestrów konstrukcji jest obecnie 2, albo 4 fizyki budowli, 4 matematyki, a geometrii to nie wiem, do tego masa przedmiotów z projektowania, zwłaszcza na 1 i 2 roku, historia architektury, i takie dodatki

Gość mji900000
Właśnie tacy co myślą że to łatwe studia, malowanie, rysowanie to niestety szybko się rozczarowują. Jest masa roboty kilka przedmiotów z projektowania na raz a i jeszcze budownictwo, zapomniałam o najważniejszym.

Gość Lichotkr
Jak masz znajomosci to architektura wnetrz.

Gość Kodiz
obawiam się właśnie, ze na architekturze i urbanistyce może być bardzo ciężko, ale tak się zastanawiam który kierunek daje więcej możliwości?

Gość gość
w sumie mozesz w razie czego dorobic dyplomowe z urzadzania wnetrz, wiec ja poszlabym na architekture i urbanistyke :) duzo pracy jest po tych obydwu kierunkach, np tak jak oni www.ampmdesign.pl urzadzają wnetrza:)

Gość gość
ja skończyłam architekturę wnętrz w Sopocie na SSW http://www.ssw.sopot.pl/ i mogę polecić każdemu ten kierunek. Świetni wykładowcy, dobrze wyposażone pracownie i fajni ludzie :) do tego nie ma problemu z praktykami

Gość gość
Ja teraz stoję przed wyborem kierunku studiów i nie wiem na co się zdecydować. Spodobała mi się uczelnia www.ignatianum.edu.pl w Krakowie, mają ciekawe kierunki, dobrą kadrę

Gość Jower
Jak juz zdecydujesz się na zawód architekta to warto rozpocząć pracę na odpowiednim programie. Ze swojej strony (a pracuję już kilkanaście lat w tym zawodzie) mogę polecić Ci ZwCad 2017. Na początku masz 30 dni darmowego korzystania z pełnej wersji testowej, więc zaczynaj się go uczyć :)