Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

obiadek

jakie zila dodajecie do swoich salateczek

Polecane posty

Gość Ciekawy temacik.....
Podciąganko:classic_cool:

Gość kamyk z pola
zila ??? my nie jadać zila :p

Gość voice
ja do niektórych dodaję magii tej do zup

bo ja wlasnie pokroiłam 5 pomidorow i 5 papryk rożnego koloru i nie wiem co jeszcze do tego dodac

Gość Może zioła prowansalskie
Napewno można vinegret sos dodać choć to przesądza o smaku sałateczki. Ja np uwielbiam tzatziki do jogurtu w postaci zalewy na starty ogóreczek. Co sałatka to inna kompozycja ziółeczek. Inna do włoskiej inna do greckiej np. Heh tu trzeba kogoś kto się faktycznie zna. Dobrej domowej gospodyni :):)

Gość iojko
do pomidorów koniecznie bazylia, oregano

Gość Pola prowansalskie
Iojko-Bingo ! Bazylia. Oregano. Ps a co sądzicie o np lubczyku jako dodatku do sałatek. Bo do zup to już klasyka przy niektórych. Ale czy w tej opcji jest sens?

Gość Pola prowansalskie
Obiadek. Polecam temat kulinarny na pierwszej stronie. Guru kulinariów wyjaśnił mi że najprostsze rozwiązanie przy sałatce z pomidorów są najlepsze. Tak więc oliwa z oliwek. Zioła prowansalskie,wyciśniety czosnek,pietruszka. Dobre są też gotowe kompozycje ziołowe wiodących producentów. Sól i pieprz naturalnie. W tamtym topiku można rozwinąć tę kwestię.POZDRAWIAM!

Gość ja zawsze robie tak/...
leje do kubeczka oliwy z oliwek tam wyciskam zabek czosnki, daje sol pieprz, troszke papryki slodkiej, oregano i bazylia...polewam wszystko i zalewam salatke.a do pomidorow i papryki mozesz drono zetrzec ser zolty i jesli lubisz troszke cebulki...mmmmm dzis taka zrobilam na grila kazdy jadl az mu sie uszy trzesly:) jesli nie masz oliwy mozesz zastapic normalnym olejem

Gość Slimmy G
Ja zawsze robię tak-Post wyżej jestem pod wrażeniem:) Można też szczypiorek.Jest jeszcze taka opcja. Pomidory z szczypiorkiem plus cebulka z zalewie śmietanowej do tego sól i pieprz. Te smaczne choć prostsze. Ale dobre:classic_cool: