Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xssdd

czy to juz moglabym miec dzien plodny?

Polecane posty

Gość xssdd

bola mnie jajniki... mam 14 dzien.. okres mialam 1 lipca...a moj cykl trwa 24/25 dni..lecz wlasnie moj sluz jest nie lepki ale wczoraj np mialam lepki a dzisiaj ten bol jajnikow ..?

Gość xssdd
sorki mialabyc owulacja

Gość pewnie tak
Jeśli miesiączkujesz regularnie, to możesz połączyć metodę kalendarzykową (liczenie dni) z objawową (płodny śluz jest przezroczysty, ciągliwy, przypomina kurze białko). Jednak nie polecam tych metod jako antykoncepcyjnych. Wystarczy małe zaziębienie i Twoje wyliczenia mogą wziąć w łeb. Jednak jeśli tylko starasz się poznać funkcjonowanie Twojego organizmu, to czemu nie. Poszukaj inf.na temat owulacji w necie lub po prostu wypytaj ginekologa :-)

Gość xssdd
no wlasnie bola mnie jajnikia nie mamkurzego jajka :)ze tak powiem mam 19 lat. i czasamiz moich obliczen wychodzize owulacja jest po okresie odrazu eee nie wiem. ..:(

Gość pewnie tak
Jak Ci wychodzi, że owulacja jest zaraz po okresie? ;-) powinna być mniej więcej w połowie cyklu. Jeśli bolą Cię jajniki, to tym bardziej idź do ginekologa. To niekoniecznie ból owulacyjny. Może jesteś podziębiona? Tak czy siak, dobry lekarz powinien zrobić Ci usg dopochwowe (chyba, że jesteś dziewicą). Wtedy dowiesz się o swojej fizjologii dużo więcej, niż na kafeterii ;-)