Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dziaułcha.joSebede.pl

co studiowac?? informatykę czy ochronę środowiska?????

Polecane posty

teraz to juz sama nie wiem ciagnie mnie do ratownictwa..ale podoba mi sie infa...z drugiej strony jesli chodzi o ochrone srodowiska...to nie musiałabym daleko wyjezdzac...bo te studia najblizej sa

Gość radzę informatykę na zaś
Co byś nie wybrała - zawsze możesz się rozmyślić, a jeśli rozmyślisz się po paru latach nawet informatyki, to zawsze Ci się to przyda, w pracy, na uczelni, czy do rozwiązywania problemów z własnym kompem, więc czas nie jest do końca stracony, a ochrone środowiska możesz sobie zacząć. Jeśli zaczniesz ochronę środowiska i Ci się znudzi po paru latach - to też możesz zmienić, ale w innym zawodzie raczej Ci się ta wiedza nie przyda.

Słuchaj, ja jestem zdania, że jak już musisz wyjechać, to nie liczy się odległość. Chyba, że miałabyś ów kierunek u siebie w miescie. ;)

Gość osamotniony
ja studiuję informatykę, odrazu mówie, jak nie umiesz nic a nic programować to daj sobie spokój bo naprawde nie dasz rady albo bedziesz mieć bardzo cieżko - taka moja rada

Wiem co to ochrona, sama się zastanawiałam nad tym kierunkiem jako drugim, ale jednak jestem na biologii. A co do pracy to wszędzie ciężko, żaden kierunek Ci jej nie zapewnia. Po ochronie tez w podstawówce przyrody można uczyć

Snoopek, to nie takie proste z nauczycielem przyrody. Mało jaki dyrektor by przyjął, trzeba by było dodatkowo skończyć podyplomówkę ukierunkowaną na nauczanie przyrody. ;)

Gość jakie uczelnie?
liczy się też uczelnia, nie tyklo kierunek...

Ratownictwo pod względem zarobków - słabe. Jednak to zawód dla pasjonatów. Potrzebna jest chęc niesienia pomocy innym. Zresztą, moim zdaniem, lepiej skończyć szkołę policealną o tym kierunku. ;) Możesz np wziąć informatykę i dodatkowo szkołę policealną. ;)

kurcze nie wiem juz nic. własnie ta informatyka to w Lublinie jedyny minus to taki ze miałabym dalej a tam gdzie ta ochrona i ratownictwo to idzie tez wielu moich znajomych i w blizszym miescie.

Studia są własnie po to, zeby poznac nowych znajomych. Nie patrz na brak znajomych czy odległość od domu. Zwróć uwagę przede wszystkim na to co chcesz robić w życiu.

po biologii też kurs pedagogiczny trzeba mieć, chyba że od razu robi sie specjalizacje "nauczanie". Nie trzeba nic więcej, moja mama pracuje w podstawówce, wiec wiem jak to jest osoba po rolnictwie matematyki uczy :) Poza tym trzeba się kierować zainteresowaniami. Zwłaszcza że kierunki autorki pokrewne nie są

Dziaułcha.joSebede.pl --> zastanów sie w czym sie widzisz w przyszlosci. Nie patrz na odleglosc i znajomych bo mozesz pozniej zalowac. Studiuj to co jest Ci najblizsze i wydaje sie najprzyjemniejsze.

interseuje mnie ta grafika kopmuterowa...ale z drugiej stony pasjonuje mnie to ratownictwo ciekawy i sensowny zawód...ta ochrona to tak pomiędzy...juz sama nie wiem..chyba wiekszosc radzi infe