Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

goha_3miasto

Szybkie danie na grilla

Polecane posty

jak w temacie, potrzebuję szybkie danie, zakąskę na grilla zrobić. jestem w pracy i jak wróce do domu mam godzinę na przygotowanie czegoś i ogarnięcie się. w necie same wykwintne potrawy, na które nie mam czasu. jakieś sałatki, albo szybkie miecho czy coś:)

Gość eterwer
zrob sałatke z gyrosa:) bardzo polecam na grilla u mnie zawsze blyskawicznie znika ze stolu:)

Gość eterwer
a i pokrój pomidory na plasterki i posyp cebulką w kostke pieprzem i sola u mnie tez zazwyczaj to schodzi szybko:)

zrob kanapki z chlebkiem z maselkiem,zielona salata,kawaleczek jajka,kawaleczek sera zottego,kawaleczek szynki konserwowej,kawaleczek ogorka,pare krazkow rzodkiewki,kawaleczek pomidorka i wszystko posypane posiekanym szczypiorkiem, mi jak z obiadu zostana mlode ziemniaczki posypane posiekanym koperkiem to dam je do kanapek do grilla ;)

bedziemy mieć pieczywo z grilla z masełkiem czosnkowo ziołowym więc kanapki raczej odpadają. ..najlepiej coś czego nie trzeba gotować i czekać żeby się ochłodziło :)

Gość gość
Wiem że temat może już nieaktualny , ale może ktoś zagląda tutaj i przyda sie komuś szybkie i zdrowe danie Rybka pstrąg (tyle rybek ilu gości bądź mniej dla urozmaicenia ), cebula , matka pietruchy, sól pieprz sok z cytryny, trochę masła ewentualnie margaryny Przygotowanie: posiekać cebulę drobno , dodać posiekaną pietr***e dodać sok z całej cytryny wszystko wymierzać, natrzec rybę solą, włożyć nadzienie wraz z maselkiem do rybki , zawinac w folię aluminiową i pięć po 10 minut z każdej strony na grillu rozgrzanym lub okolo 15 min w piekarniku .