Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rzókosoczek

mgła na soczewce?help

Polecane posty

Gość rzókosoczek

nie wiem co sie dzieje, od wczoraj nosze soczewki i dzis mam ciagle mgłe na lewej soczewce,juz ja sciagalam i czyscilam,oko tez kropilam bo myslalam ze moze za suche a ta mgielka znow wchodzi, jaka moze byc przyczyna?co z tym zrobic?

Gość Młoda Ciocia :)
Może być uszkodzona soczewka, jakaś mikrorysa.

sprawdz czy dobrze zalozylas soczewke, czy nie jest na lewą strone, bo jak jest nowa i czysta, to pewnie nie ta strona ubralas i stad ta mgla ;)

A jesteś alergikiem? Przy alergii mogą oczy łzawić i wtedy robi się taki osad na soczewce jak mleko.

Gość rzókosoczek
rzecz w tym ze jak sciagnelam to przewrocilam na druga strone zeby zobaczyc czy jest dobrze(szczerze mowiac roznicy w ksztalcie nie zauwazylam) no a jednak wchodzi ta mgla,jak pomrugam to troche schodzi ale jak spojrze chwilke na cos to widze jak sie robi.

Gość rzókosoczek
oczy mi nie lzawia od tego predzej schna, ale zakropilam zanim ponownie zalozylam.cholerka nie wiem wczoraj bylo wszystko w porzadku.a moze to dlatego ze na to oko rano zakladalam soczewke troche dlugo i podraznilam i jutro przejdzie?bo w prawa sobie poradzilam i nic sie nie dzieje za to lewe wlasnie mnie tak meczy.

Gość Młoda Ciocia :)
A chodziłaś wcześniej w soczewkach? Początki bywają trudne (wiem po sobie) niby nie przeszkadza, a jednak byle drobiazg denerwuje. Gorzej jednak kiedy faktycznie jest uszkodzona.

Gość mnie to wyglada na osad
typu zapalenie spojowek, alergia... Sprobuj jeszcze wkroplic sztuczna lze (specjalna do soczewek) albo sol fizjologiczna. A najlepiej przerzuc sie na jednodniowe soczewki.

Gość umyj ręce mydłem w kostce
a nie takim w płynie. Mydło w kostce dobrze oczyszcza skórę na rękach , potem wytrzyj ręcznikiem szmacianym, te ręce. Potem weż zdejmij soczewkę i połóż na ręce, na dłoni i masuj ją oczywiście polej płynem, nie na sucho! Masuj palcem po soczewce, potem na drugiej stronie soczewki. Bo ta mgła to pewnie brud z mydła, który się rozmazał na soczewce. Tak się dzieje, jak się dotyka soczewki ręką posmarowaną w kremie. Musiałaś do soczewki dotknąć kremem, albo mydłem w płynie. Noszę soczewki od bardzo wielu lat więc wiem co mówię. Soczewkę mozna dotykać tyllko umytą mydłem w kostce ręką. Ty musiałaś ją nasmarować czymś. Musisz soczewkę przemyć jeszcze raz - może to się zmyje. Jeśli nie to idź do okulisty to ci obejrzy soczewkę przez szkło powiększające i ci powie co tam jest nie tak z nią.

Gość rzókosoczek
pierwszy raz nosze, dzis moj drugi dzien i wczoraj bylo ok a dzis mi tak nachodzi wlasnie na tym podraznionym oku. alergia to moze objawilaby sie tez wczoraj jak sadze no i tylko jedno oko tak. a kropic wlasnie kropilam lacrimalem. teraz sie nie przerzuce na jednodniowe bo to drugi dzien miesiecznej soczewki wiec chwilowo sie splukalam:P. ale czy moze byc tak wlasnie przez te poranne problemy z zalozeniem?

Gość rzókosoczek
rece myje mydlem w kostce i kremow do rak nie uzywam bo nei znosze jak mam cos na lapach.do czyszczenia mam taki specjalny koszyczek i jak wloze to do koszyczka to potem do plynu i to sie tak obraca zeby sie wyczyscilo.zrobilam juz wszystko co przyszlo mi do glowy jedynie mysle o tym porannym podraznieniu.

NO wlasnie, jak masz podraznienie to wszystko jasne... Przeczytalales/las ulotke lacrimalu? NIE WOLNO wkraplac do oka w ktorym jest soczewka - dlatego pisala o SPECJANYCH sztucznych lzach do soczewek lub czystej soli fizjologicznej. Ta soczewka juz Ci nasiaknie substancjami z lacrimalu i jest do wytrzucenia.

Ja cigle mialam taka "mgle" w okresie pylenia, bo mam alergie na pylki. Albo kiedy w poblizu byl inny alergen. Tak stale nabawialam sie zapalenia spojowek. ozwiazaniem dla mnie staly sie wlasnie soczewki jednodniowe, dlatego polecam.

Gość rzókosoczek
ale nie kropilam majac soczewke w oku, wyciagnelam soczewke i jak czyscilam w tym koszyczku to wtedy zakropilam, a po 15 minutach wlozylam wyczyszczona obrocona soczewke. podraznione mam od porannego zakladania (40 minut)i moze to tylko to.no nic sciagne je na dzis i poczekam do jutra a w tym czasie bede sobie kropic oczy i wszystko bedzie jutro ok. dzieki za pomoc.

Gość rzókosoczek
w sumie zadnej alergii u mnie nie stwierdzono nigdy wiec chyba nic mi nie jest. czuje ze to skutki porannej walki, bo soczewka nie chciala sie odkleic od palca i mordowalam sie z nia jak glupia.

No na ulotce jest napisane,zeby odczekac przynajmniej 30 minut przed zalozeniem soczewki i ja bym sie tego trzymala... W kazdym razie, masz racje> Zdjemij na dzisiaj, daj odpoczac oku i moze jutro bedzie ok> powodzenia

Gość rzókosoczek
heh napisane mam ze 15 minut, staram sie robic wszystko tak jak trzeba bo nei chce sobie krzywdy zrobic.nic sciagam bo to wkurzajace jest.dzieki

Gość zakladaj soczewki jak masz
troszke wilgotne rece, bo inaczej moze faktycznie tak byc, ze soczewka nie bedzie chciala zejsc z palca nosze soczewki 14 lat i na poczatku tez mialam problemy

Malujesz się? To może być coś z makijażu, mi sie to zdarza.