Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aurelia 9-0

moja siostra mnie przeraża ...

Polecane posty

Gość Aurelia 9-0

Od roku mieszkamy same, rodzice sa za g anica gdzie rozkręcili interes i musza tam być na stałe przyjeżdżaja tylko na święta, w związku z tym wysyłaja nam pieniadze na życie [opłaty robia sami] i tu zaczyna sie problem ,moja siostra 4 lata starsza nie umie sie opamiętać gdy dostaje pieniadze niby dzieli je na pół a w rzeczywistości sobie 3/4 zostawia i wydaje w ciagu 3-4 dni na ubrania kosmetyki w szafie sie jej nic juz nie miesci, co mc zmienia garderobe a gdy pytam ja o bluzke ktora kupila odpowiada ze juz jej sie znudzila albo nie pasuje ! matko .. tłumacze jej ze sie uzaleznila i to nie jest normalne co zrobi jak w koncu przejdzie na swoje ? za rok konczy studia i skoncza sie (mysle) dochody od rodziców, wczoraj juz dosadnie przesadzila gdy poprosila mnie o zmywacz do paznokci bo bylam akurat w centrum wzielam pierwszy lepszy po powrocie do domu zostalam obsypana pretensjami bo ona jakis z maca chciała nie wierzyłam w to co slysze jak mozna tak pieniadze trwonic moglaby zamieszkac w zarze albo tym mango, w dodatku te rzeczy sa naprawde nie warte swojej ceny nic specjalnego znam dziewczyny ktore za cene jednej bluzki ubraly by sie tak ze szczena opada a ta królewna co wyprawia ?! nie wiem czy powiedziec o tym mamie ze tak to wyglada ona swoje pieniadze wydaje na te glupoty a potem żyjemy z moich

Gość CarrieBradshaw,
ona jest mądra-korzysta z zycia..ty głupia bo na tobie pasozytuje...:)

Gość Aurelia 9-0
gdyby nie ja to by przez caly mc zyla na chlebie i wodzie a nawet i nie, ona dobrze wie ze ja tak nie szastam pieniedzmi dlatego sobie pozwala na te szalenstwa ale teraz to ja sobie zaszaleje i zobaczymy

Gość jolannda
zalóż sobie konto i powiedz rodzicom, żeby przesylali dla niej osobno i dla ciebie osobno; Róbcie ściepę na żarcie na poczatku miesiaca, tyle ile mniej wiecej wam na jedzenie schodzi - i ty to trzymasz pod kluczem. Jak cos zostanie - mozna podzielić, ale dopiero pod koniec miesiąca. A jak się nie zgodzi, to po prostu kupuj tyle jedzenia, co dla siebie, a ona niech je swoje ciuchy. Musisz raz jej pokazac, że jestes konsekwentna, inaczej bedziesz musiała cały czas ratowac jej finansowo dupę

Gość testerka3
Dziewczyny potrzebuję pomocy!!!!! Biorę udział w konkursie kulinarnym na najlepszy przepis. Prosze pomóżcie mi i zalogujcie się na tą stronkę: www.friger.pl/index.php?ref=kingakorab Wy też możecie wygrać jak tylko chcecie a jeżeli nie to proszę o pomoc. Zajmie wam to dokładnie 5 sekund Jeszcze raz Wam serdecznie dziękuję i jak coś to mogę się zrewanżować Dziękuję za Kliknięcie :)

Gość beczkaśmiechu
własnie dlatego tak szaleje, bo wie że ty sobie pomoralizujesz a i tak głupia wspomożesz ją! odetnij ją od swoich pieniędzy - miesiąc sie przegłodzi, to może jej oczy otworzy! tylko jak już coś postanowisz, to bądź konsekwentna! a mame proponuję poprosić, żeby wam po równo przesyłała, np otwórz sobie konto, np w mbanku - które jest bezpłatne - żebyś nie dokładała i niech ci prezelewa:P bo w domu to ci jeszcze siora zwędzi

Gość wymarzona
no to ja uprzedz ze od otrzymania pieniedzy zyjecie na wlasny rachunek i nie bedzie zmiluj sie jak przetrwoni swoje pieniadze bo Ty tez masz zamiar zaszalec i nietety nie starczy na wspolne zycie z Twojej kasy,proste jak budowa cepa. Zakoncz to pasozytowanie na Tobie wlasnie w taki sposob,bo jezeli tego nie utniesz i pozwolisz zeby Cie wykorzystywala to nigdy sie nie zmieni.

Gość Aurelia 9-0
mówiłam o tym mamie ale pieniadze sa wysyalne w innej walucie i nie oplaca sie tej sumny na 2 rozbijac . Po prostu znalazła sobie i zrobiła ze mnie głupia bo gdy pytałam ja czemu wydała pieniadze ktore rzekomo mialy isc na zycie to mówi zobacz jakie świetne na spółke przeciez bedziemy mialy i ok te rzeczy mi sie podobały ale gdy chciałam je załozyc to zaraz zostaw to moje,albo nie mozesz zalozyc tego jutro ja dzis wychodze i planowalam to zalozyc.. o i tak to wyglada

Gość jolannda
To jest jak z wychowywaniem dziecka - jak bedziesz tylko straszyć i zrzędzic, to ona powie tak tak, a jak przepieprzy kasę, to przyjzie po twoją, a ty dasz, bo zawsze dawałaś. Musisz po prostu NIE DAWAĆ. Trzymac na swoim koncie i nie dać. Powiesz jej wtedy "no to napisz do mamusi, zeby ci przysłała więcej, bo już wszystko przejebałaś". Nie bój się, ona nie umrze z głodu. A jak faktycznie napisze do rodziców, to oni już jej powiedzą, co na ten temat sądzą.

Gość Aurelia 9-0
za tydz mamy miec przelew i planuje sobie wyjechac i zabieram wszystkie moje pieniadze i zamierzam wszystko wydac chocby na rzeczy ktore nie beda mi potrzebne tylko po to zeby wrocic i powiedziec ze nie mam grosza przy dupie i mysle ze mi pomoze bo w koncu przez rok to dzieki mnie nie uschła !

Gość jolannda
OK - to ząłóż sobie konto, wyplac połowę tego, co rodzice przysłali i wplac u siebie. Przecież ona nie moze sobie brać 3/4, a ty siedzisz i nic. Chyba tez masz dostęp do tego konta, nie? Zapowiedz, ze nie chcesz zadnych ubrań, ani na spółkę, ani nie na spółke i każdy od tej pory sam decyduje, na co wydaje swoją część pieniedzy

Gość Aurelia 9-0
musze jej zafundować zimny prysznic bo nie wyobrażam sobie takiej sytuacji przez kolejny rok,wszyscy sie nia zachwycaja ze taka dobra piekna itd a to czarownica istna , jakie to zaradne,co ona zrobi jak na stażu zarobi 400 zł ksiezniczka sobie butów juz nawet nie kupi,ona mysli ze sobie chyba znajdzie nie wiadomo kogo i bedzie ktoś łozyl na jej zachcianki,nie wierze ze jest taka mądra intelektualnie a życiowo glupia

Gość alez masz durna siostre
ale ty nie lepsza skoro dajesz sie okradac z kasy

Gość ZAPAMIĘTAJ SOBIE
W ŻYCIU NIC NIE MA NA ZAWSZE I NA PEWNO - to ja - "życie" tak mówię

Gość rbgt bh
bierz swoja połowe i powiedz sieostrze ze wydałas i nie masz i niech se radzi

Gość Aurelia 9-0
dokładnie za tydz zamierzam to zrobic jedyne co jej oznajme że wyjeżdżam, ciekawa jestem co zrobi i z czego zrezygnuje zeby te 12 dni przezyc

Gość macie farta ze rodzice
dobrze zarabiaja w dodatku z wami nie mieszkaja. ale nie powinnas dawac sie wykorzystywac siostrze, powinnas powiedziec rodzicom, ze siostra bierze wiecej kasy dla siebie i wcale tego nie wydaje na jedzenie, powiedz im ze to ty kupujesz jedzenie dla was dwojga za ta mniejsza czesc jaka od niej dostajesz a reszte ona trwoni i ty jako ta odpowiedzialniejsza powinnas odbierac pieniadze. a jesli rodzice cie nie posluchaja, to gotuj tylko dla siebie, jedz na miescie, nie rob zapasow w lodowce, nie utrzymuj jej i tyle. a co do tych ciuchow to kurcze co z tego ze czasem mozesz nosic te szmaty jak nosisz cos czego sama nie wybralas, no i nie masz przyjemnosci jaka daja kobiecie zakupy :O a siostra ma powazny problem z uzaleznieniem, trzymaj ja z dala od kasyna!