Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kizia mizia pizia lizia

czy kupno mieszkanie we Wrocławiu to dobra inwestycja?

Polecane posty

pod wynajem.. na kredyt

stac mnie na spłąte kredytu, ale jesli wynajme bede miec wynajmu pieniedze na spłate kredytu

Gość a to ciekawe
to chcesz kupic mieszkanie i wynajac zeby sie samo splacalo? rata kredytowa, czynsz i oplaty + odstepne dla Ciebie? To jaka bedzie cena wynajmu?? :)

powiedzmy 3/4 kasy na rate kredytu bede miała z wynajmu.To chyba i tak lepiej,niz w ogole nie wyjamowac:)Tym bardziej, ze mam gdzie mieszkac:) a cena wynajmu zalezy od wielu czynnikow:)

mieszkam miedzy 2 wielkimi miastami i nie wiem czy kupic w Poznaniu czy we Wrocławiu mieszkanie, gdzie sie bardziej opłaca wg was.ktore miast sie bardziej rozwija?

jakos nie lubei rodowitych poznaniakow zasciankowcow, wiec chyle sie ku wrocławiowi

mieszkam we wrocławiu, a właściwie wynajmuje mieszkanie od gościa który ma 3 mieszkania, wszystkie wynajmuje studentom no i spłaca za nie kredyt....myślę że to bardzo dobra inwestycja...

Gość no nie wiem hmmmm
my kiedys chcielismy zrobic taki interes i zrezygnowalismy mieszkanie jest we wroclawiu , powstancow slaskich o ile znasz troche wroclaw (krzyki)

radze szukac mieszkania jak najblizej centrum, fakt ze wtedy moze byc ono drozsze, ale wtedy masz 100 % pewność że je wynajmiesz studentom

Gość no nie wiem hmmmm
nasz jest niedaleko Akademii Ekonomicznej (hmm teraz chyba uniwersytetu Ekonomicznego) tylko u nas taka roznica byla, ze mieszkanie 2pokojowe i jeden pokoj wynajmowalismy. w ogole sie to nie oplacalo. pewnej stawki czynszu nie da sie przekroczyc, a potem przyszly bardzo wysokie rachunki za wode!! poza tym mieszkanie ze studentami masakra!

u nas nigdy problemów nie było, co do rachunkow to płacimy sami za prąd i za internet, kwestia dogadania się z właścicielem...znam przypadki że studenci płacą wszystkie rachunki...woda, gaz, prąd...itd. a co do sposobu życia studentów...no to chyba jest troche przesadzone (choć może w tym wypadku jestem średnio obiektywna)...a mieszkam akurat na typowym osiedlu studenckim...zreszta jeśli ktoś chce miec pewnosc co do osob ktore beda mieszkaly wystarczy wybrac 4 studentki prawa albo medycyny...w koncu bardzo popularne są teraz castingi na mieszkanie, wiec spokojnie mozna "przebierac" nasz wlasciciel przychodzi do nas co miesiac i w taki sposob ma okazje zobaczyc czy w mieszkaniu jest wszystko na swoim miejscu....zreszta gdyby nie bylo to my ponosimy za to koszty

Gość efvwvvqwv
Breslau bezie z czasem nimiecki wiec myślę, że warto.

Gość flawss
ja kupiłam mieszkanie w Warszawie, miałam dość tych spekulacji, będzie taniej, nie będzie taniej, będzie taniej etc. teraz mam swoje w Na Sowińskiego, płacę ratę kredytu i czynsz równą temu co wcześniej za wynajem.

Gość gość
Faktycznie idzie u dobremu. Osobiście myślę, że osiedle powinno zachować swoją kameralność i nie dopuścić do powstawania zbyt "prestiżowych inwestycji" może jakiś MDK ewentualnie. Poza tym są to świetne tereny dla młodych rodzin, które raczej poszukują takiego zwykłego ludzkiego spokoju. Więc już nawiązując do tematu - również poleca, Brochów ;)

Gość tjtmjjjja
a ja słyszałam złe opinie o Brochowie,że przestępczosc duża

Gość Bastah
To jest tzw jeden ze stereotypów, który niestety tkwi w świadomości wrocławian i jest niesłusznie powtarzany. Ja sie wychowałem na Nowym Dworze i tam to dobiero było ostro. a Brochów idzie ku dobre,u jak ktoś wyzej pisał

Gość gość
ja kupiłam pod inwestycję mieszkanie w Warszawie, w inwestycji Na Sowińskiego. obstawiam, że w ciągu 7 lat mi się zwróci :)

Gość Nenuczysko2
Myślę, że teraz jednak modne tereny to te pod Wrocławiem... Taka tendencja się utrzymuje. Coraz więcej też powstaje osiedli po stronie Mirkowa i Długołęki (kojarzonej z Selgrosem:D) i w okolicach jeziora Szczodrego (idealnego na wypady weekendowe). Nową inwestycją w tamtych rejonach są rodzinne bliźniaki w Domaszczynie. Całkiem spoko opcja. Zauważacie też taką tendencję do wyprowadzania się na obrzeża ? Obczajcie sobie przy okazji ten Domaszczyn z lotu ptaka na investmap ...obok lasek...zyc nie umierac;)

Gość Cza
Słuchajcie, mam wielu znajomych na Brochowie i sam tam często przebywam i widzę jak Brochów idzie w dobrym kierunku. Jakieś ekscesy, o których możecie słyszeć, to przeszłość. Wybudowało się pełno spokojnych osiedli i Brochów sie "cywilizuje".

Gość Frikin
Popieram przedmówców, Brochów idzie naprzód od kilku lat. Im więcej inwestycji w stylu Osiedla Grafitowego tym lepiej. Razem z okolicą, wszystko pójdzie naprzód. Samo osiedle wygląda rewelacyjnie. Podłużne budynki, dużo przestrzeni i trawa, ZIELEŃ!!!

Gość gość
Tak jak ubywa studentów, tak zapotrzebowanie na mieszkania spadnie. Powoli do ludzi dociera ze studia nic nie dają, ale mało w stosunku do nie posiadających studiów. widać to po uczelniach które zabiegaja o studentów jak zloto. Ja bym nie kupowal na taka inwestycje mieszkania.

Gość Antoś66
Wrocław to bardzo piękne miasto, ponadto jest tam wielu studentów. Dlatego inwestycja jak najbardziej udana. Masz już wybrane osiedle ?

Gość gość
Podobają mi się mieszkania na osiedlu Impressio

Gość gość
Wrocław jest miastem urokliwym, ciepłym i pełnym kwitnącej zieleni. To miasto młodych ludzi, rozwojowe i zawsze coś tam się dzieje, ludzie są sympatyczni ,.To wyjątkowo przyjemne miasto, warto wybrać Wrocław. A jeśli chcesz znaleźć niezłą lokalizację , to pomyśl o częsci Wrocławia położonej za mostem Milenijnym po stronie Osobowickiej, mieszka się niemal w centrum Wrocławia tak blisko jest do centrum, komunikacja miejska bo autobusy i pętla tramwajowa. Do tego najpiękniejsze tereny spacerowa nad Odrą i las i pola zielone. Są do wyboru mieszkania albo w domkach jednorodzinnych albo wielomieszkaniowych, dużo się tam buduje , ceny względnie przystępne,

Gość kamilciaaa1
Kupno mieszkania to zawsze dobra inwestycja, bo gdzieś trzeba mieszkać :) Na rynku jest wiele ofert zarówno na stronach biur lub aplikacjach http://www.ihouse.pl/wroclaw/sprzedaz/mieszkanie Takie mieszkania można tez kupić, a potem czerpać zysk z wynajmu.

Gość gość
Zgadzam sie, ze kupno mieszkania to dobra inwestycja :) sama długo sie kiedys nad tym zastanawialam,ale ostatecznie sie zdecydowalam i w ogole nie załuje. Ofert szukałam na http://tempo.wroc.pl/ bo moja kumpela przezz nich kiedys cos wynajmowala. Warto zajrzec, maja sporo fajnych ofert.

Gość gość
Osiedle Grafitowe jest super!. cisza, spokój i mnóstwo przestrzeni. Gdyby ktoś był zainteresowany, to na forum Osiedla Grafitowe mogą się czegoś dowiedzieć od samych mieszkańców :)) http://grafitoweforum.tk