Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kelekaaa

mieszkam w Niemczech-zyc mi sie nie chce

Polecane posty

Gość SuperCyfra
Dziecko tez mamy 16m. Acha,a Elterngeld ten najnizszy ci nie odlicza od socjalu.Zlozylas Antrag? Kindergeld odliczaja tak czy siak,wiec wiecej miec nie bedziesz(184).

Gość kelelaaa
super cyfra-dzieki:wszystkie mozliwe antragi poskladalam,mimo to musimy sie wyprowadzic...a ja nie mam sily...siedze i rycze i wyje

Gość kelelaaa
super cyfra-dzieki:wszystkie mozliwe antragi poskladalam,mimo to musimy sie wyprowadzic...a ja nie mam sily...siedze i rycze i wyje

Gość SuperCyfra
Dacie rade,zobaczysz.Pieniadze wplyna w sierpniu na konto,znajdziecie mieszkanie,wiem,ze sie boisz,to normalne.Ja mam jeszcze 2,5 miesiaca,a tez mi jakos sie dziwnie robi na mysl,ze jeszcze nie wiem,gdzie bede mieszkac,ale ja jestem z natury optymistka,wiec wychodze z zalozenia,ze nie zginiemy;)

Gość kelelaaa
ach...prawo o pobyt na stale dopiero co zalatwialam-mimo,ze pare lat lemu dostalam-ale tymczysowy:smieszne to,ale prawdziwe

Gość kelelaaa
super cyfra-ja tez bylam optymistka-juz mi sie nie chce optymistycznie myslec...

Gość SuperCyfra
Ale masz pobyt i pozwolenie na prace teraz.A zreszta,dziecko masz malutkie i masz prawo siedziec w domu do 3r.z. dziecka i nie masz obowiazku pracy,nawet na socjalu.

Gość SuperCyfra
No ale ogloszenie daliscie?Dzwonicie sami na ogloszenia? Dzisiaj dostalas to wypowiedzenie?Dlaczego z takim krotkim terminem?

Gość kelelaaa
no wlasnie-wypowiedzenie dostalismy dwa tyg.temu.dzis mi moj maz o tym powiedzial.dlatego tak to przezywam. mieszkanko urzadzislismy sobie super-i ciezko mi to wszystko nagle zostawic.nasz wynajmemca stwierdzil,ze nas tu niechce i koniec kropka-musimy sie waprowadzic, Rumungsschutz kosztuje nas prawie 2 tys.euro,bo raz to mielismy...a skad ja wezme ta kwote?

Gość to tu to tam...
teoche namieszalas sobie, mieszkasz bez pozwolenia itd. do sierpnia juz niewiele, wiec glowa do gory, wejdz na str mypolacy.de tam znajdziesz wiele porad, kafe nie jest pod tym wzgledem najlepszym forum :)

Gość SuperCyfra
Ale was nie chce,bo co?Macie Rumungsklage?Do tego musza byc podstawy,a piszesz,ze placiliscie Miete. Maz niefajnie sie zachowal,ze ci nie powiedzial:o Wlasnie w wynajete mieszkania nie warto kasy pakowac,wiem cos o tym.

Gość SuperCyfra
A gdzie ona napisala,ze mieszka bez pozwolenia?Pobyt nawet tymczasowy jest wazny,a poza tym nawet bez pobytu mozesz sobie mieszkac w De gdzie chcesz.

Gość to tu to tam...
nie wiem gdzie mieszkasz, szukaj mieszkania przez spoldzielnie, masz pewnosc ze nikt Cie nie wyrzuci, masz konkretna umowe itd, tylko poczytaj jakie mieszkanie (ile metrow i jak wysoki czynsz) pokryje wam JC, zeby potem nie bylo problemow. no i w spoldzielni mozesz naprawde szybko sie wprowadzic, tym bardziej w takiej sytuacji jak jestes. a teraz spojrz realnie w takiej sytuacji w PL poszlabys na bruk, nie dostalabys od panstwa nic, moze jakies grosze i to dopiero dramat.

Gość to tu to tam...
miala tymczasowy i sklada o staly, znaczy ze czasowy sie skonczyl, bo inaczej nie idzie, skoro antrag zlozyla. takich rzeczy sie nie zaniedbuje bo potem tylko klody rzucaja.

Gość kelelaaa
i o to chodzi....jeszcze raz sie rzeprowadzac-nie moge juz tego psychicznie przebolec,ile mozna...

Gość kelelaaa
dlatego mi tak zle,bo jesli chodzi o warunki bytowe to nie narzekam-tylko te przeprowadzki i z malym dzieckiem do tego,nie daje jakos rady

Gość to tu to tam...
ja w ciagu 2 lat przeprowadzalam sie 3 razy i tez mialam juz tego dosc, dlatego dobrze szukaj by Ci odpowiadalo.

Gość SuperCyfra
Wiesz co,ale tak mi sie wydaje,ze jednak wy zawiniliscie w tej sprawie skoro macie Raumungsklage,wiec na przyszlosc dbaj o rachunki przede wszystkim i dbaj o mieszkanie,zeby sie juz nie przeprowadzac. A z dzieckiem dwumiesiecznym przeprowadzka to nie problem,gorzej z takim chodzacym i zagladajacym w kazdy karton i kat.

Gość SuperCyfra
Robilby,a co mu szkodzi.Panstwo oplaca ubezpieczenie,emeryture,daje na mieszkanie i zycie,wiec praca na czarno dla niektorych to najlepsze rozwiazanie. A internet..no nie przesadzaj,ze az tyyyle kosztuje,tym bardziej jak sie "oszczedza"na placeniu innych rachunkow;)

Gość zezezzeze
illum he he widac,ze poloczka bidna jestes-he he interent zagranica kosztuje centy-czyt,grosze

Gość lghsghssg
zezezzeze- a gdzie taki daja internet? ja place 35ojro :P

Gość senkbacher landstr
lghghssg-to proponuje do VHS podskoczyc,podszkolic sie niemca i potem korzystny dla siebie,tani net poszukac

Gość kellela
illum-moj maz kupuje towar i sprzedaje go drozej-wiec to jest swego rodzaju praca na czarno-to nam sie oplaca. tylko,ze teraz nastaly niestety ciezkie czasy i musimy sie wyprowadzic z mieszkania...a przyzwyczailam sie do niego.i dlatego mi tak zle... a internet-to nie przesadzaj,nie kosztuje to majatek!umowe mamy jeszcze przez pol roku:oplacony zarowno internet jak i telefon