Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sddsdsd

opryszczka

Polecane posty

Gość sddsdsd

mam opryszczke. moj chlopak na pewno sie bedzie chcial calowac i mam takie ptanie czy jakby roobil mi potem minetke czy jest szansa na zarazenie? i czy opryszczka wargowa moze sie przeniesc na plciowe?

W sumie jest jeszcze jeden sposób; okładasz tzipę płatami śledziowymi i dajesz do lizania. Po ciemku żaden facet nie pozna.

Gość sddsdsd
🖐️ świetnie.

Gość sddsdsd
a tak poważnie,czy jest tu na tym forum,osoba ktora chce pomoc ,a nie nudzi się jej ?? eh :D

Gość chochliczek11
Ja pomogę - zgadzam się z Doctor Gyno, że oprycha może się przenieść. A tak w ogóle to powiedz mu że jego możesz oprychą zarazić więc niech się nie caluje z tobą jak ją masz. Ona jest masakrycznie zaraźliwa

Gość CrB
Z opryszczką to jest tak - jeśli ją masz, to pewnie masz ją od dawna. Wirus opryszczki jest praktycznie nieusuwalny z organizmu więc będzie ci towarzyszył do końca życia. I aktywował się zawsze, kiedy twój organizm będzie trochę osłabiony. Podstawowe środki dostępne w aptece - np. zovirax czy plastry na opryszczkę są wystarczająco skuteczne - to w przypadku twarzy. Jeśli chodzi o narządy płciowe - to bez względu na to, w jakiej kolejności gdzie ci twój chłopak składał pocałunki - możesz ją mieć również na tych niższych wargach. Ale nie przejmuj się - tam się tak łatwo nie aktywuje. Wystarczy dbać o higienę i nie siadać na zimnym - tak z grubsza. Jeśli się całowałaś z chłopakiem mając opryszczkę (w sensie wirusa, nawet bezobjawowo) to go uprzedź, że też ją ma. Na przykład pytając "badałeś się na opryszczkę? Gdybyś chciał to już nie musisz" :)

Ja oprychę złapałem od takiej larwy jednej,zamiast zruchć ją od tyłu to mi romantycznych pocałunków zachciało.

Gość chochliczek11
CrB jest sposób na wirusa opryszczki - można sobie zrobić kurację lekami przeciwwirusowymi, te maści i plastry to działają tylko jak już ci wyjdzie oprycha. a leki nie pozwalają na namnażanie wirusa, więc oprycha się wcale nie pojawia

Ja miałam kurację lekami przeciwwirusowymi i polecam! Oprycha się od dawna już nie pojawiła ;)