Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kociaraaaa

Sterylizacja kotki

Polecane posty

Gość Kociaraaaa

Miał być kocurek, okazało sie ze to kotka. Chcielismy kota podwórkowego, nie stac nas na karmy, kotka je co jest w domu - czasem ser, czasem kawałek miesa, troche kaszy z obiadu itp. Nie chcemy niechcianych kociąt, dobrze byloby kotke wysterylizowac. Teraz pytanie- czy po tym zabiegu kotu koniecznie trzeba układac diete, nie mogl by potem jest tego co dotychczas?

Gość Kociaraaaa
up

Gość Kociaraaaa
up

Gość Kociaraaaa
up

Gość lerrotto
A kocurka byscie nie wykastrowali? Plodzilby kocieta gdzie popadnie ale wazne , ze wy spokoj mielibyscie? Jak mozna myslec w taki sposob? Kastrujcie ta kotke jak najszybciej. Moje jadly po zabiegu to samo co przed zabiegiem. Zreszta ...od razu po zabiegu kotka nie bedzie jadla bo bedzie oslabiona. Wode musi miec. Jak troche dojdzie do siebie zje cokolwiek jej podasz.

Gość mam tez kotyyy
ja mam dwie kocice, po urodzeniu kociat wysterylizowalam je obydwie, moje koty pozeraja doslownie wszytsko, mysle, ze nawet takie jedzenie domowe jest zdrowsze niz te karmy w puszkach jak whiskas czy kitkat, one zawierajaj malo miesa a duzo gowna innego, jezeli Cie nie stac na kupowanie dobrych i drogich karm to dawaj im to co teraz...czasami ludzi eprzesadzaja z karmieneim kotow jakimis specjalami..przeciez dzikie koty zra co popadnie i zyja

Gość może jeść to co teraz
tylko po zabiegu wymagać będzie ok. 2 tygodni specjalnej troski i karmienia

Gość Kociaraaaa
na razie ma 7 tygodni, mozna juz? czyli moga jesc to samo co przed zabiegiem, nie szkodzi to im? kocura bysmy nie kastrowali

Gość skoro zadajesz takie pytanie
kotka nie musi mieć specjalnej diety, kastrowany kocurek niestety tak, bo mogą u niego powstawać kamienie w układzie moczowym

Gość Kociaraaaa
chodziło mi włąsnie o problemy z przewodami moczowymi. dzieki :*:D

Gość droga autorko
ktos tu wczesniej slusznie zapytal czy kocura bys nie wykastrowala, Ty odpowiedzialas ze nie. Ciekawa jestem dlaczego? Myslisz ze co sie dzieje z niechcianymi kocietami, gdy przez brak dopatrzenia taki kocur pokryje kotke sasiada? Albo sie je topi, albo laduja w schroniskach, ktore sa przepelnione. Ludzie badzcie odpowiedzialni za zwierzeta! Takim zachowaniem zwiekszacie populacje niechcianych i bezdomnych kotow

Gość koo.la
mi weterynarz po zabiegu kotki zalecił karme royal canin dla kotów wysteryzlizowanych, moja duzo nie je, to paczka suchej starcza jej na miesiąc ok 20 zl reszte je co lubi byle jadła bo straszny z niej niejadek

Gość kachya
Kotki tyją po sterylizacji ale jeśli to kotek podwórkowy to nadwaga jej nie grozi :-) Dieta nie musi być specjalna. Po zabiegu i tak nie będzie mogła przez parę godzin jeść, potem tylko pić a potem już wróci do normy.

Gość Kociaraaaa
hmm, dziwnie to okresliłam - podwórkowy. Chodzi o to, że troche jest na podwórku, troche w domu :P

Gość Kociaraaaa
I nie jest rasowy - ot dachowiec z dłuzszymi klaczkami

Kotkę sie sterylizuje, kocurka kastruje. Ja mam kocurka i koteczkę :) Jedzą suchą karmę i saszetki, do tego coś z kuchni: surowe mięso, ryba, jakaś wędlina wg gustu. Zabieg po osiągnięciu dojrzałości płciowej, niektórzy uważają, że kotka powinna raz urodzić. Są też inne metody zapobiegania- porozmawiaj z leakzrem.

Gość kociaraaaa
Ok, jutro wybiore sie do weterynarza i zapytam o najlepsze sposoby kociej "antykoncepcji"

Gość tosiatosia
Przygarnęłam kota jak się później okazało...kotkę od pewnej Pani z ogłoszenia. Kotka ma już pół roku i tylko czekać aż dostanie ruję. Trochę mnie to przeraża bo nie stać mnie na sterylizację kotki-żyję tylko z alimentów,więc jak się domyślacie 100zł to dla mnie naprawdę poważny wydatek. Z drugiej strony nie mam serca oddać kotki bo razem z synem bardzo ją polubiliśmy. Moje pytanie czy jest jakaś darmowa akcja sterylizacji kotek na terenie Olsztyna a jesli nie to ile powinnam przygotować pieniędzy na zabieg ,szczepionki i odrobaczenia? Obawiam się,że w najgorszym przypadku będę musiała zrezygnować z tak drogiego zabiegu i trzymać kicię w domku Proszę o radę!

Gość ojdjuhrbsuakiam
najlepiej wysterylizować,może zanim nie uzbierasz na sterylizację podawaj kotce tabletki antykonc. -podaje się raz na tydzień,bo jak będzie miała ruję to nie da się z taką wytrzymać :-) na dłuższą metę taka antykoncepcja może być szkodliwa (ropomacicze),ale przynajmniej doraźnie pomoże domowych kotów raczej nie obejmuje program darmowych sterylizacji

Tosiu na pewno jest. Poszukaj na www.miau.pl . Mozna też dogadac sie z wetem i placic np w ratach. Napisz tan ma miau na forum dziewczyny doradza na pewno i pomoga;)

Gość BOZEN555
4 lata temu dostalam kota od znajomego jest to pers boze ona co miesiac dostaje szajby za kotem,chyba lepiej byloby ja wysterylizowac?

Gość tosiatosia
dziękuję za odpowiedzi ;)