Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasia96

Nie mogę założyć tamponu

Polecane posty

Wczoraj kiedy byłam nad jeziorem zaczął mi się okres. Bardzo chciałam pływać, więc ciocia dała mi tampony o.b normal (nigdy wcześniej nie używałam tamponów). Trzy razy próbowałam założyć tampon, ale kompletnie mi się to nie udało. Weszła tylko główka, bo dalej bolało i bałam się mocnej pchać. Byłam wtedy zestresowana, a poza tym nie był to najmniejszy rozmiar, więc pomyślałam, że może dlatego nie chce się włożyć. Kupiłam dziś o.b mini i znowu kicha, nie wchodzi ; (. Robię tak jak pisze na ulotce, najpierw ku tyłowi a potem do góry , zresztą próbowałam na wszystkie strony i nic. Zakładając wczoraj kucałam, a dziś z nogą na sedesie. Mam 14 lat i miesiączkuje od paru lat. Powiedzcie mi co źle robię, bo martwię się, że coś jest ze mną nie tak. ;((

Gość wszystko będzie dobrze
albo byłaś zbyt such w środku albo faktycznie masz tak zbudowaną błonę dziewiczą że faktycznie nei da rady założyć tamponu.....albo kwestia stresu

Gość martitaok
a ja mam 18 lat i nie potrafie zalozyc tampona. wie, smieszne, ale nawet takie rzeczy sie zdarzaja!!! :(

Gość ebonyeeem
Wszystko bedzie dobrze --->rozwalasz mnie. Jaaka kurwa błona dziewicza? Rozluzlij sie i powinno byc ok

Gość gtry
po 1 to nie wiemy czy ona jest dziewica :classic_cool: po 2 to tampony sie wklada i trzeba byc naprawde ciamajda by nie moc sobie wlozyc tamponu

Gość do gtry
Sama jesteś ciamajdą. Ja też mam z tym problemy i to duże a mam 25 lat. Nie umiem sie rozluźnić, no nie umiem, choć w moim przypadku jest inaczej bo kilka lat cierpiałam na pochwicę. Boże co za idiotka z ciebie, zapamietaj że wbrew pozorom naprawdę sporo dziewczyn ma z tym kłopot i nie każda może Autorko, to kwestia nerwów, denerwujesz się tym i spinasz się a to jest powodem tego, że nie możesz założyć tamponu. Musisz maksymalnie rozluźnić mięśnie, bo to prawdopodobnie one blokują wejście do pochwy. Piszę prawdopodobnie ponieważ może też tak być, że masz grubą błonę i to ona przeszkadza.

Gość do gtry
tampon wciąż przypomina mi ten wieczór, gdy przy aprobacie mojej rodziny zastępczej zgwałicił mnie sąsiad-pedofil. Bolało, bo założył na każkę drucianą siatkę :(

Gość gtry
skoro chorowalas na pochwice to co innego, normalna zdrowa kobieta musi byc naprawde lazega jesli do wlasnej pochwy nie umie wlozyc czegos tak malego jak tampon, oczywiscie 14 latki kobieta nazwac nie mozna

Gość gsegwst
moze kup sobie z aplikatorem i sprobuj :)

Gość gtry
tampon jedynie niewygodnie sie zaklada jak jest sucho, czyli pod koniec miesiaczki

Ja mam 30 lat a moge nosić tylko tampony mini i to w dodatku dopiero po porodzie. Wcześniej też nie dało się normalnie "włożyć" :) Nie martw sie widocznie jest trochę tam węższa i temu boli.

Gość do gtry
wiele razy się wypowiadam na kafe, ale pierwszy raz ktoś się pode mnie podszył :):):):) Nawet normalna zdrowa kobieta może mieć problem z założeniem tamponu. Pojedzony głodnego nie zrozumie

Gość do gtry
ponadto musze dodac, ze tampon przypomina mi te czasy gdy ksiadz waclaw kazal sobie je wkladac na prywatnych rekolekcjach w mojej szkole podstawowej, :( od tej pory mam do nich uraz

Gość do gtry
hahahahahaha, proszę dalej

Gość Amelkkka
do Tysi - a jak seks z mężem, czy partnerem skoro jesteś po porodzie, a masz problem z tamponem to z seksem nie masz????

Gość do gtry
:):):) ale ci się nudzi dzieciaku

Gość do gtry
o fuj, tamten wyzej to nie moj, bleeeeeh

Gość ab7
od 20 lat nie wyobrażam sobie życia bez tamponu suchość i stres robi swoje na początku też tak miałam kwestia wprawy jak raz ci się uda będzie ok

Gość elektroniczna18
radze kupić Tampaxy, to te z aplikatorem są naprawde świetne i będziesz miała tampon zawsze na swoim miejscu. Ja aplikuje go sobie normalnie, na stojąco tak mi majlepiej

Gość juwenalia
Cześć dziewczyny. Mam 15 lat i wczoraj po raz pierwszy użyłam tamponu (to był mój drugi okres). Nie powiem, bałam się, ale postanowiłam spróbować. No więc po wieczornej kąpieli otworzyłam opakowanie O.B. mini i przeczytałam ulotkę. Rozluźniłam się, rozłożyłam nogi i spróbowałam. Bolało na samym początku, ale przemogłam się i włożyłam do końca i popchnęłam na głębokość palca. Jak dla mnie - wygoda, tylko przy wyjmowaniu było dosc nieprzyjemnie.

Gość gość
Ja wiele razy próbowałam sobie włożyć tampon i mi się nie udawało. Próbowałam ob mini i tampaxy z aplikatorem. Na wszystkie możliwe sposoby. Co robię źle??? Pomocy!

Gość kup sobie w aptece
Żel intymny dla kobiet/ zel do nawilzania pochwy np femina/ lubrykant (jak zwal tak zwal). Zasowanie sztucznego nawilzenia wydatnie pomaga w aplikacji tamponu mlodej dziewczynie. Wiem to z doświadczenia bo sama w "gimnazjum" dostalam taki pakiecik tampon + probka zelu i UDALO SIE PO RAZ PIERWSZY WEPCHNAC TAMPON NA WLASCIWYM ( tam gdzie sie go nie czuje) MIEJSCU. A WCZESNIEJ (na sucho) mogłam wsunac jedynie koniuszek w zwiazku z czym wyobrazalam sobie, ze MAM NIEWLASCIWA BUDOWE ANATOMICZNA ( moja pochwa jest diabelnie waska lub krotka) co byla wylacznie zludzeniem...

Gość kup sobie w aptece
c.d do polowy tamponu oczywiscie (a nie pochwy

Najwidoczniej jeszcze nie miałaś partnera seksualnego... wyjścia są dwa: albo partner albo tampon na chama...

Gość gość
po 3 latach jej odpisałaś na pewno się ucieszy

:-))) Dobre, nie popatrzyłam na datę założenia tematu. widocznie mieli jakiś cel, że nie usunęli tematu.