Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość traaaaaaaaageeeeeediaaaa

Zaczynam leczyć dziecko prywatnie

Polecane posty

Miesiąc temu leżałam z trzymiesięcznym dzieckiem w szpitalu na zapalenie ucha, ponieważ pediatra w przychodni nie potrafiła tego zdiagnozować i dała skierowanie do szpitala. Oczywiście teksty typu ma tu pani skierowanie na izbę przyjęć w celu dokładniejszych badań krwi (nie było mowy o zostaniu), na miejscy się jednak okazało. Zmieniłam przychodnię w nadziei na lepszych pediatrów, którzy zrobią badania i podejmą leczenie biorąc na siebie odpowiedzialność. Niestety wracając od rodziny dziecko dotknęło nagrzanych drzwi od klatki schodowej, zrobił się bąbel pękł i powstała ranka. Poszłam do nowej przychodni w celu zapisania jakichś maści i dostałam skierowanie od bardzo wiekowej lekarki do szpitala na chirurgię. Oczywiście nie poszłam bo byśmy zostały na obserwację, kupiłam panthenol i w ciągu 2 godzin zrobił się strupek i jest ok. Na co do cholery idą moje składki??? Skoro lekarz w przychodni nie potrafi podjąć leczenia tylko kieruje z każdą pierdołą do szpitala, porażka

znam się na medycynie bo mój tata często badał mi cipkę swoim wielkim wziernikiem :classic_cool:

Tak tak podszywie na strupek trzy dni w szpitalu zajebioza!!!

Gość teyetryter
nie dziwi mnie to że z zapaleniem ucha położyli was do szpitala. wiesz jakie powikłania może dać takie zapalenie ucha? dziecko ma cienkie kości i bardzo łatwo i szybko te wszystkie"brudy" z zapalonego ucha mogą się dostać do mózgu. więc chyba lepiej poleżeć parę dni w szpitalu niż całe życie walczyć z powikłaniami po zapaleniu mózgu lub innym cholerstwie. btw. takie małe dzieci to nawet z katarem kładzie się do szpitala.

traaaaaaaaageeeeeediaaaa nie znasz się, narzekasz.. powinnaś cieszyć się, że trafiłaś na lekarza, który woli na zimne dmuchać i chce jak najlepiej, a nie olewa Cię i Twoje dziecko, które cierpi

No tak powinnam się cieszyć. Tylko laski, które były prywatnie uniknęły szpitala, gdyż dzieciaki dostały antybiotyki i było ok. Nawet młodsze, wystarczyło iść prywatnie do ordynatora. A na sali córka leżała z dzieciaczkiem, który miał podejrzenie zapalenia opon mózgowych, ciekawe czy byście chciały, żeby wasze dziecko było narażone na złapanie takiej choroby. Na oddziale pełno małych z zapaleniem płuc. Pytałam lekarki czy leki, które mała dostaje chronią ją przed zrażeniem oczywiście odpowiedź brzmiała zależy jakimi bakteriami. A dowiaduję się, że można było iść prywatnie i dostać kropelki i syropek i obyłoby się bez szpitala, fajnie. Więc na chuj ja płacę składki?? Po co z mojej pensji tyle kasy na to idzie??

Gość sru i 13kg do przodu :D
nie dziw sie ze dziecko wysylaja do szpitala przy kazdej "pierdole"...lepiej, ze wysla i sprawdza niz po tygodniu leczenia w domu okaze sie, ze i tak w szpitalu wyladujesz do tego z kometarzem " gdyby pani zglosila sie tu wczesniej...":/ sama mam niedomykalnosc zastawki 2-dzielnej i arytmie...za kazdym razem przy infekcji arytmia sie nasila (normalne) i puls mimo ze wysoki zwyczajowo, dobija do 140-150 wtedy i ja dostaje skierowanie do szpitala:D mimo ze lecze sie u prywatnego kardiologa i doskonale wiem, ze to mnie nie zabije ;) i na nic moje gadanie, ze wystarczy mi antybiotyk:D a jak leczyli mi kanalowo zeba i nastepnego dnia wysoko zagoraczkowalam to lekarka wyslala mnie na neurologie z podejrzeniem zapalenia opon mozgowych, po calej "akcji" zadzwonilam do dentysty ze skarga co mi zrobiono, ze mnie przeciagneli przez 2 szpitale i przychodnie, a On ze smiechem powiedzial, ze mam sie zglosic po antybiotyk bo po leczeniu kanalowym goraczka czasem wystepuje (nigdy tak nie leczylam zebow wiec nie wiedzialam)ehm z drugiej jednak strony to zapalenie opon moglo byc, a jakbym trafila na konowala ktoremu sie nie chce to z apapem przeciwgoraczkowo wyslal by mnie do domu...z dwojga zlego wole dmuchanie na zimne niz bagatelizowanie...

polska lekomanow i chipochondrykow :/ niestety prywatna opieka medyczna nie daje gwarancji fachowej pomocy :( ja cie autorko rozumiem :) jak ide do rodzinnego to on mnie sie pyta to jak pani mysli co pani pzrepisac? jak ide do pediatry i o cos pytam to ona odpowiada mi zawsze to samo "wie pani to moze byc wszystko..." gdybym ja tak wykonywala swoaj prace to strach pomyslec jakby firma funkcjonowala :/

Gość kasiarzynka90
Wybieram szpital prywatny, bo tam gdzie się leczymy ( szpital Medicover) starają się szybko pomóc mojemu dziecku i często wystarczy, że podadzą dożylnie leki, by maluch poczuł się lepiej. A przecież żaden rodzic nie chce zostawiać malucha na noc w szpitalu. Cieszy mnie to, że personel stara się jak najszybciej ulżyć dziecku w cierpieniu.

Gość gość
Ja też już od dawna przerzuciłam się na prywatną opiekę w szpitalu Medicover. I polecam- moje dzieci bardzo lubią swojego pediatrę i wizyty zawsze przebiegają w miłej atmosferze. Nie muszę się bać o to, że będę stała w kolejce :)

Gość gość
I bardzo dobra decyzja, ja byłam załamana podejściem pediatry w przychodni na nfz, przecież chodzi o dziecko, o jego zdrowie, życie. Nigdy więcej – wolę zapłacić i spać spokojnie, że ktoś z sercem podejdzie do mojego dziecka i rzeczywiście się nim zaopiekuje. @ traaaaaaaaageeeeeediaaaa, a zjakiego miasta jesteś, z Warszawy? Bo, jakby co, to my od pół roku jesteśmy w Enelmedzie – jeszcze się nie zawiodłam na nich, więc polecam. Niedawno otworzyli placówkę w Wilanowie, tam mamy swoich pediatrów, cudownych!

Gość aabuenaa
Wcale Ci się nie dziwie my już od dawna korzystamy z pomocy lekarzy dostępnych na https://lekarzobok.pl/ ( jesteśmy z Warszawy ). Synek chodzi do przedszkola i prawie zawsze wszelkiego typu infekcje zaczynały się w weekendy lub wieczorami kiedy naszego lekarza z przychodni już nie było. Tu zawsze mamy pewność, że badanie będzie najbardziej dokładne a diagnoza pełna. Lekarze bez problemu wystawiają też recepty czy zwolnienia lekarskie.