Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kurakao1234

Dzisiaj dotknęłam brzucha ciężarnej! Nie jestem przesądna, ale

Polecane posty

Gość Kurakao1234

Gość Kurakao1234
planuje zacząć współżycie z chłopakiem. Chcemy zabezpieczać się tabletkami, a teraz durne myśli mi do głowy przychodzą, że mogę zajść w ciąże! W zeszłym roku znajoma mi powiedziała, że jest w ciąży bo dotknęła brzucha swojej koleżanki w ciąży. Śmiałam się z niej bardzo, a teraz mi się to przypomniało..

Gość ja znam, ja znam mało znane
to prowo?

Myśli o tym że możesz zajść w ciążę, nawet przy tabletkach, durne nie są i dobrze że Ci przychodzą do głowy. Oprócz abstynencji żadnej zupełnie skutecznej metody nie ma :) I z dotykaniem cudzego brzucha niewiele wspólnego to ma. A ja nawet uwierzę że nie prowo po tym jak niedawno rozmawiałam z 35- letnią kobietą, matką dwojga dzieci, która nie wiedziała że ma cewkę moczową i była przekonana że sika się przez pochwę...

"która nie wiedziała że ma cewkę moczową i była przekonana że sika się przez pochwę..." :D :D :D A ja byłam kiedyś w szoku, jak moja koleżanka, która miała wtedy 10-11 lat, myślała, że dzieci rodzą się przez doopę :D

Gość Kurakao1234
:D:D:D Masakra.. To żadna prowokacja. Serio teraz mam takie durne myśli.. Brałam kiedyś tabletki i w ogóle się nie bałam, że zajdę w ciąże. Zresztą gin powiedział, że jak żyje to się nie spotkał z tym, żeby kobieta, która codziennie bierze tabletki zaszła w ciąże..

Ja w ogóle nawet nigdy nie słyszałam wcześniej o takim przesądzie....

Gość Kurakao1234
Ja też dopóki mi o tym nie powiedziała przygłupia koleżanka:P

Powiem Ci, że nie masz się czego obawiać. Moja koleżanka jest w ciąży i wraz z innymi koleżankami, wszystkie dotykałyśmy jej brzucha. Jeszcze żadna nie zaszła w ciążę :P :D

Gość Kurakao1234
A czym się zabezpieczacie? Matko ja teraz to mam schizy.. A w ciąże nie mogę zajść!

Zawsze można, nawet przy tabletkach. Zdarza się że zapomnisz, zdarza się że wymiotujesz, ale ponoć nawet przy regularnie branych bywa że dziewczyna zachodzi w ciążę- tego sprawdzić się nie da, bo nikt jej nie udowodni że ona nie brała dzień w dzień o tej samej porze... Ponoć zastrzyki z hormonów są pewne, z tym że mają swoje wady, dość istotne. Zabezpieczenie praktycznie pewne, z tym że po prostu trzeba czekać z seksem do takiego wieku w którym jest się w stanie utrzymać/wychować dzieci. A jeśli jesteś pewna że dzieci nie chcesz- to sterylizacja.

Gość GENIUSZ jak stąd do kambodży!
No cóż, moja kuzynka jest przekonana, że dotykanie brzuchów ciężarnych pomogło jej zajść w ciążę :D Ma 37 lat :o

Gość miss skalpela
eeee to jest nic moja znajoma, baaaardzo gorliwa katoliczka jak jechała do szpitala rodzić to pootwierała w domu wszystkiego szafki i szuflady, bo ktoś jej powiedział, ze dzięki temu szybciej następuje rozwarcie :D :D niestety nie pomogło ;)

Gość Kurakao1234
Studiuje dlatego nie moge miec. Potem jak najbardziej chce miec dzieci. Nigdy nie wymiotowalam i nie zapominalam brac tabletki..

Kurakao 1234, na studiach też można sobie poradzić, dziekanka czy indywidualny tok nauki... A poza tym jak dziecko się pojawia to zmieniają się priorytety. :) Co do dotykania brzucha- prawdopodobnie w ciąży jestem i nie pozwolę obcym ludziom na macanie mojego ciała, bez względu na to czy to kogoś uszczęśliwia...

Gość Kurakao1234
Lekarzowi i komuś z rodziny też nie? Bez obrazy ale czytając Twoje posty mam wrażenie, że nie jesteś do końca normalna..

Kurakao123, lekarz nie maca brzucha dla przyjemności tylko bada, rodzina obca nie jest. Nienormalna jestem, bo piszę że nie ma 100% zabezpieczenia? Nawet na ulotce tabletek nie napiszą Ci że to niezawodny środek :D Ale właściwie tak, pod wieloma względami w normie się nie mieszczę :)

Gość Kurakao1234
Ja dotknelam brzucha kuzynki. A znasz taka kobiete, ktora zaszla w ciaze codziennie biorac tabletki? Bo ja nie. A jak sie wymiotuje itp to sie stosuje dodatkowe metody.