Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krzemyki4

kiedy dziecko jest gotowe by usłyszeć prawdę

Polecane posty

Gość krzemyki4

Witam,nurtuje mnie pewna rzecz.Otóż rok temu moja Mama odeszła z tego świata,na własne życzenie-popełniła samobójstwo.Moja 3 letnia córka została poinforowana o śmierci babci.Często pyta dlaczego babcia nie żyje a ja odpowiadam,że była bardzo chora.Nie wiem kiedy i czy powinna dowiedzieć się w jaki sposób umarła.Boję się ,że dowie się tego od innych osób....Proszę o poradę

Gość @ up
A nie lepiej zapytać o poradę np. psychologa? Tu na kafe pełno ludzi, którzy będą napawać się Twoim nieszczęściem i dawać złośliwe komentarze. Poważnie piszę. Psycholog będzie najlepszy-on zna psychikę i pomoże wybrać Ci sposób i czas, w jaki(m) należy to zrobić. Pozdrawiam

na pewno nie teraz, raz ze i tak nie zrozumie, a dwa po co ma sie martwic takimi rzeczami za mlodu, podrosnie powiesz jej jak bylo, zrozumie i na pewno nie bedzie miala Ci tego za zle ;] Pozdrawiam

Jak to jak powiedzieć ? Babcia skoczyła/palnęła sobie w łeb/zadyndała/pochlastała się.

ja uważam,że teraz nie powinnaś mowic, ona nie zrozumie, namieszasz jej tylko w glowie. a ze byla chora- nie klamiesz, normalny czlowiek ze zdrowym rozumem samobojstwa nie popelnia. jak bedzie duza dziewczynka,powiesz jej o wszystkim i na pewno zrozumie.