Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wróżka zębuszka

złamał mi się ząb

Polecane posty

Gość wróżka zębuszka

wypadł mi kawałek plomby, nie wiem czy czasem nie też kawałek zęba jestem z woj. lubuskiego ale mieszkam w poznaniu (nie jestem zameldowana). gdzie mogę pójść do dentysty? no i żeby to na nfz było bo nie mam nic kasy..

Ja bym wyrwała wsyztskie, tak zrobiłam i jutro wstawiam sobie złota szczęke. Ech.

Gość wróżka zębuszka
pytam się poważnie czy jest w ogóle szansa żeby mnie przyjęli na nfz?

Gość wróżka zębuszka
up

W wykazie gwarantowanych świadczeń ogólno stomatologicznych znalazły się m.in.: * Badanie lekarskie stomatologiczne z instruktażem higieny jamy ustnej 1 raz w okresie 12 miesięcy * Badanie lekarskie kontrolne 3 razy w okresie 12 miesięcy * Zdjęcie zębowe wewnątrzustne * Znieczulenie miejscowe powierzchniowe jako samodzielne znieczulenie * Znieczulenie miejscowe nasiękowe * Znieczulenie przewodowe wewnątrzustne * Leczenie próchnicy powierzchownej za każdy ząb * Opatrunek leczniczy w zębie stałym * Usunięcie złogów nazębnych za każdą 1/2 łuku zębowego 1 raz w okresie 12 miesięcy w obrębie całego uzębienia * Leczenie zmian na błonie śluzowej jamy ustnej (obejmuje każdą wizytę) * Usunięcie zęba jednokorzeniowego / wielokorzeniowego * Usunięcie zęba przez dłutowanie wewnątrzzębodołowe przy zastosowaniu wierteł, dźwigni PROTETYKA * Uzupełnienie braków zębowych przy pomocy protezy częściowej wyłącznie z prostymi doginanymi klamrami w zakresie 58 brakujących zębów w 1 łuku zębowym * Uzupełnienie braków zębowych przy pomocy protezy częściowej wyłącznie z prostymi doginanymi klamrami w zakresie większym niż 8 brakujących zębów w 1 łuku zębowym * Zaopatrzenie bezzębnej szczęki protezą całkowitą w szczęce (żuchwie) łącznie z pobraniem wycisku czynnościowego na łyżce indywidualne.