Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukajacaodpowiedzi

dlaczego jest tyle zła

Polecane posty

Gość szukajacaodpowiedzi

człowiek żyjący w grzechu sam ściąga na siebie karę. Oczywiście grzeszący zadaje przy tym cierpienie swemu bratu tak też było z Kainem, który zabił swego brata Abla. Bóg Ojciec wszelkie zło dopuszcza ze względu na wolność, jaką dał człowiekowi, i by przez cierpienie jednego człowieka drugi został zbawiony. Tajemnica cierpienia wyjaśniona jest dokładnie w Nowym Testamencie poprzez całe życie na ziemi Moje i Mojej Matki oraz tych, którzy przy Mnie byli. Bóg dopuszcza istnienie Judaszy; każdy z nich ma szansę [być uratowanym], dopóki trwa jego życie na ziemi. Życie to jest wieczną walką, w której ściera się dobro ze złem Dopóki wszyscy się nie nawrócą i nie zaczną żyć według przykazań Bożych, będą cierpieć zarówno oni, jak i cała ziemia. Będzie głód pożogi, trzęsienia ziemi, której wielkie połacie zaleją oceany. To będzie, Moje dziecko, upomnienie i przypomnienie wszystkim wyznawcom bożków, że Panem ziemi i całego ludu jest JEDYNY BÓG Jahwe

Gość bzdury pitolisz
dziecko się rodzi z defektem genetycznym potornie zniekształcone, niezdole do samodzilnego życia, kaleka fizyczna i umysłowa.....i w jaki sposób taka osoba ściągnęła na siebie karę jak ona juz się taka na starcie urodziła i nie zdąrzyła nagrzeszyć? nie ma boga a jak nawet jakis tam jets to nie interesuje się ludźmi czy zwierzętami, stworzył schemat i to już sobie samo działa

Gość szukajacaodpowiedzi
rodzice używali alkoholu palili trawkę lub brali inne świństwo lub terz nie uwazało na siebie czyli dożo chemii jadło gerson to wyjasnił ze trujac siebie trujesz wiec dziecko ponosi kare rodziców

Gość tiaaaaaaaaaaa...
tylko że blixnieta syjamskie i inne dziwadła rodziły się od niepamiętnych czasów kiedy ani chemii nie było, ani trawki..w śreniowieczu pokazywano takich ludzi w cyrkach, poza tym dlaczego rodzice maja wpływac na los dziecka skoro twierdzisz że każdy ma swoja scieżkę i odpowiada za swoje życie? kto wierzy w boga ten ciemniakiem jest

Gość szukajacaodpowiedzi
Tylko kilka wypowiedzi naukowców: Christian Boehmer Anfinsen biochemik: 1972 nagroda Nobla w dziedzinie chemii: "Myślę, że tylko idiota może być ateistą." Werner Arber genetyk i mikrobiolog: nagroda Nobla w dziedzinie medycyny: "Chociaż jestem biologiem, muszę przyznać, iż nie rozumiem w jaki sposób powstało życie... Uważam, iż życie zaczyna się dopiero na poziomie funkcjonalnej komórki. Najbardziej prymitywna komórka może wymagać przynajmniej kilkuset różnych specyficznych makromolekuł biologicznych. W jaki sposób takie już dosyć złożone struktury mogły się połączyć pozostaje dla mnie tajemnicą. Możliwość istnienia Stwórcy, Boga, stanowi dla mnie satysfakcjonujące rozwiązanie tego problemu." Sir Derek Harold Richard Barton nagroda Nobla w dziedzinie chemii:"Nie ma żadnej niezgodności pomiędzy Nauką a religią... Nauka pokazuje, że Bóg istnieje." Alexis Carrel chirurg nagroda Nobla w dziedzinie medycyny: "Najzwyklejszą pychą jest wierzyć, iż jest się w stanie poprawić przyrodę, gdyż przyroda jest dziełem Boga." Arthur Leonard Schawlow nagroda Nobla w dziedzinie fizyki: "Wydaje mi się, że będąc skonfrontowani z cudami życia i wszechświata, należy zadać sobie pytanie dlaczego, a nie po prostu jak. Jedyne możliwe odpowiedzi są religijne... Znajduję potrzebę Boga we wszechświecie i swoim własnym życiu... Mamy szczęście, że mamy Biblię a szczególnie Nowy Testament, który mówi nam tak wiele o Bogu w szeroko dostępnych ludzkich kategoriach." Max Karl Ernst Planck nagroda Nobla w dziedzinie fizyki:"Ktokolwiek, kto był poważnie zaangażowany w pracę naukową jakiegokolwiek rodzaju uświadamia sobie, iż nad wejściem bram świątyni nauki wypisane są słowa: Musicie mieć wiarę. Jest to cecha, bez której naukowiec nie może się obejść." William Phillips nagroda Nobla w dziedzinie fizyki: "Bóg dał nam niesamowicie fascynujący świat, który możemy zamieszkiwać i badać." Ernst Boris Chain nagroda Nobla w dziedzinie medycyny: "Boga nie da się ominąć wymówką opartą na tak naiwnym myśleniu." Albert Einstein nagroda Nobla w dziedzinie fizyki:"Im bardziej zgłębiam naukę, tym bardziej wierzę w Boga." Stephen William Hawking astrofizyk teoretyczny i kosmolog, jeden z najznakomitszych współcześnie żyjących uczonych: "Przeciwności, które musiałyby zostać pokonane, aby wszechświat taki jak nasz mógł wyłonić się z czegoś takiego jak Wielki Wybuch są niesamowicie olbrzymie. Uważam, że kiedykolwiek zaczynamy omawiać początki wszechświata dochodzimy do czysto religijnych wniosków." Izaak Newton: "Ateizm jest tak bezsensowny i wstrętny dla ludzkości, że nigdy nie miał wielu wyznawców"

Gość wtgwte
Jak można tak mówić o Bogu ?? A jeśli np. dziecko mieszka z rodzicami, którzy bardzo się o niego troszczą wychowują, a dziecko postanowi wyprowadzić się z do innego miasta, gdzie urwie sie jego kontakt z rodzicami i np, zacznie pić, palić czy uzywac roznych uzywek to czy to bedzie wina rodzicow ? Dlatego jak mozna obiwniac Boga ?!

Gość wtgwte
każdy jeswt kowalem swego losu..

Gość dfndskdjs
A co wtedy, jeśli matka przez całą ciążę dba o zdrowie, zdrowo się odżywia, dba aby dziecko w jej łonie rozwijało się zdrowo i nagle na skutek ciężkiego porodu dziecko rodzi się z zamartwicą, odreanimowane żyje z porażeniem mózgowym, a mama w trakcie silnego krwotoku traci macicę. Kto dopuścił się grzechu??? Dziecko, które dopiero przyszło na świat? Matka dbająca o swoje dziecko w łonie? Czy lekarz, który ratował im życie?

Gość wtgwte
przecież nikt nie jest idealny (mówię tu o ludziach).. wiesz nie obwiniaj Boga, bo on jest kochającym Bogiem nie nawidzi okrucieństwa , a pomyśleliście o szatanie to on zastawia na świat pułapki.

Gość dfndskdjs
Kochający Bóg jest Bogiem zazdrosnym i to też stoi w Biblii jak byk!!! W Biblii jest napisane, że Bóg sobie dzieci umiłował szczególnie ze względu na ich niewinność, więc czy nie mógłby ich chronić powiedzmy do 10 roku życia chociażby? Przecież jest wszechmocny???!!!

Gość when i need you
widzieliscie takie zielone latajace kurestwo? takie jakby zuki swiecace, duze

Gość wtgwte
z czego wywnioskowałeś, że jest zazdrosny, że umiłował sobie dzieci ? Przecież to one ciągneły się do niego i chciały słuchać tego co mówi nie tak jak np. ich rodzice, wujkowie,ciotki. To ludzie sprowadzili na świat grzech, a dzieci to też ludzie.. wziął nas na okres czasu żeby nas sprawdzić.., czy znając osobę od 10 lat powiesz o niej wszystko np. małżenstwo znaja sie 10 lat, kochaja, wychowuja dzieci i nagle z tego i owego maz zdradza zone czy żona to przewidziala, chciala tego ?

Gość dfndskdjs
A ty dalej swoje, czytaj! O tym, że Bóg jest Bogiem zazdrosnym jest napisane w Biblii!!! Zazdrość Boga, a umiłowanie dzieci, nie ma nic ze sobą wspólnego, a jedynie dałam ci przykład dwóch skaz boskich, które nie czynią go boskim, tak jak sobie to bzduracie.

Gość dfndskdjs
Nikt nie jest w stanie poznać dokłębnie drugiego i nie wiem w zasadzie do czego tu nawiązujesz. Jednak nie zmienia to faktu, że skoro Bóg sobie umiłował dzieci przez ich niewinność, powinny być przynajmniej jakiś czas, do któregoś roku życia chronione przez niego, nie zaś skazywane na paszczę lwa!!! Wiesz co? Masz dzieci??? Jeśli nie a może będziesz miała, pamiętaj... jeśli kiedykolwiek ktoś np. skrzywdzi twoje dziecko, pobije, zgwałci... nie reaguj, daj sobie spokój, w końcu przecież zostało doświadczone w tak okrutny sposób za twoje grzechy, czyż nie?

Gość przyszłościowa
Jak czytam niektóre wpisy to aż śmiech mnie bierze. szukajacaodpowiedzi, wymieniasz jakiś tam wierzących naukowców, a chyba zapomniałaś, że Albert Einstein był ateistą. Nawet nie próbuj porównywać jakiś tam swoich Christianów Boehmeów Anfinsenów do takiej osobistości jak Einstein :O Cytuję Einsteina: "Nie potrafię wyobrazić sobie Boga, który nagradza i karze istoty przez siebie stworzone, lub Boga obdarzonego wolną wolą na podobieństwo nas samych. Nie mogę również ani też nie chcę sobie wyobrazić, że człowiek trwa dalej po fizycznej śmierci; nadzieje tą pozostawiam ludziom słabego ducha, którzy żywią ją ze strachu lub niedorzecznego egoizmu." Mogłabym jeszcze wypisać wiele innych słynnych ateistów, ale to chyba bez sensu. Takie wymienianie kolejnych osobistości nie miałoby końca. Poprzestanę na Einsteinie. Poza tym jeżeli uważacie to za słuszne, że dzieci powinny odpowiadać za grzechy własnych rodziców, to gratuluję :O Wierzcie sobie dalej w waszego Boga nienawiści :O

Gość wtgwte
Hmm wiele osób uważa, że Bóg się o nas nie troszczy a... Żyjemy w świecie pełnym przemocy i niesprawiedliwości. Wiele religii naucza, że ludzie cierpią, bo taka jest wola Boża. Bóg nie jest sprawcą zła. W księdze Hioba 34:10 czytamy : ,,Dalekie niech będzie od prawdziwego Boga, by miał postępować niegodziwie, a Wszechmocny - działać niesprawiedliwie !'' Bóg ma wobec ludzie wspaniałe zamierzenie. Właśnie dlatego Jezus polecił nam się modliż ''nasz ojcze w niebiosach, niech (...) przyjdzie twoje królestwo. Niech się dzieje twoja wola, jak w niebie, tak i na ziemi (Mateusza 6:9,10) Bóg tak bardzo się o nas troszczy, że zdobył się na ogromne poświęcenie, by urzeczywistnić swe zamierzenie. Przecież dał nam w okup swego jednorodzonego syna.. To jak można mówić, że nie chciał dla nas dobrze.

Gość wtgwte
Albo ludzie, którzy uważają, że życie jest po śmierci. Jak myślicie czy kiedy świeca zgaśnie to czy płomienieć przenosi się, gdzieś indziej ?

Gość przyszłościowa
A co do zazdrości Boga to nawet w dekalogu jest o tym mowa. Szokujące, że osoby wierzące nie znają 10 przykazań :O "4Nie uczynisz sobie obrazu rytego ani żadnej podobizny tego, co jest na niebie w górze i co na ziemi nisko, ani z tych rzeczy, które są w wodach pod ziemią. 5Nie będziesz się im kłaniał ani służył. Ja jestem Pan, Bóg twój, mocny, zawistny, karzący nieprawość ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia tych, którzy mnie nienawidzą; 6a czyniący miłosierdzie tysiącom tych, którzy mię miłują i strzegą przykazań moich."

Gość wtgwte
4Nie uczynisz sobie obrazu rytego ani żadnej podobizny tego, co jest na niebie w górze i co na ziemi nisko, ani z tych rzeczy, które są w wodach pod ziemią. To mnie śmieszy to po co się modlicie do obrazu ! Czy jakiś figurek, jedynie porozumienie da nam modlitwa.. To tak jak ja bym próbowała rozmawiać z płytą CD

Gość dfndskdjs
Oddał w okup syna jednorodzonego? Taak... jego syn w dniu złożenia go przez Boga w ofierze miał bodajże 33 lata, nie zaś 3. Jezus był dorosły i sam wyraził wolę odkupienia grzechu i oddania się na ofiarę. Ciekawe jakbyście postrzegali ten boski okup, gdyby Bóg postąpił tak z Jezusem, gdyby miał np. 3 latka???!!! Małe dzieci ze względu na swoją niedojrzałość nie mają w pełni rozwiniętej wolnej woli i powinny być chronione, następnie gdy dorosną, droga wolna, twoja wola, czyż nie? Więc dlaczego tyle dzieci umiera w męczarniach??? Za mnie, za ciebie, za wszystkich??? To ja mam w dupie taki okup. Mam w dupie odkupianie moich grzechów rozlewaniem niewinnej dziecięcej krwi!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość przyszłościowa
"To mnie śmieszy to po co się modlicie do obrazu!" Mnie właśnie to śmieszy jeszcze bardziej. I to jest właśnie jeden z przykładów ignorancji chrześcijan :O

Gość przyszłościowa
"Więc dlaczego tyle dzieci umiera w męczarniach??? Za mnie, za ciebie, za wszystkich??? To ja mam w dupie taki okup. Mam w dupie odkupianie moich grzechów rozlewaniem niewinnej dziecięcej krwi!!!!!!!!!!!!!!!!" Zgadzam się w 100%

Gość wtgwte
Czy wiesz, dlaczego wielu ludzi niesłusznie obwinia Boga o wszystkie cierpienia na świecie? Często dlatego, że według nich to On rządzi tym światem. Nie znają prostej, lecz ważnej prawdy, którą przedstawia Biblia. Otóż rzeczywistym władcą tego świata jest Szatan Diabeł.

Gość szukajacaodpowiedzi
tylko ze on sie nawrócił p 2 wojnie

Gość wtgwte
Który już niebawem zostanie wtrącony do odchładni z, której się nie wydostanie, a Bóg zapewni nam raj na ziemi.

Gość wtgwte
Biblia mówi otwarcie: „Cały świat podlega mocy niegodziwca (1 Jana 5:19). Czy nie przyznasz, że to wiele wyjaśnia? Ten świat odzwierciedla osobowość niewidzialnej istoty duchowej, która „wprowadza w błąd całą zamieszkaną ziemię (Objawienie 12:9). Szatan to przepełniony nienawiścią, okrutny oszust. Nic dziwnego, że w świecie podległym jego wpływom króluje nienawiść, okrucieństwo i oszustwo. Właśnie to jest jedną z przyczyn ludzkich cierpień.

Gość przyszłościowa
"Otóż rzeczywistym władcą tego świata jest Szatan Diabeł." Ale według waszych wierzeń, to właśnie Bóg dopuścił szatana do władzy. Zrobił to pomimo tego, że jest wszechwiedzący, i wiedział co się z tym wiąże. Wiedział jak będzie wyglądał po tym świat. Diabła można nazwać po prostu ręką Boga, który daje temu ciche przyzwolenie. Bóg jest przecież wszechmocny. Mógłby w każdym momencie to wszystko zakończyć. Dlaczego tego nie zrobi?

Gość wtgwte
Świadomość, że Bóg nie powoduje cierpień, bardzo nas pokrzepia. Nie jest On odpowiedzialny za wojny, przestępstwa, ucisk czy nawet klęski żywiołowe, przysparzające ludziom zgryzot. Musimy jednak ustalić, dlaczego do tego wszystkiego dopuszcza. Skoro jest wszechmocny, to dysponuje wystarczającą mocą, by położyć kres takim udrękom. Co Go powstrzymuje? Na pewno ma ku temu ważny powód, bo przecież jak już wiemy, jest zarazem przepełniony miłością (1 Jana 4:8)

Gość przyszłościowa
Poza tym Bóg musiał stworzyć również szatana. Po co stworzył narzędzie zła?