Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baassiaaa

kłopot z mężem

Polecane posty

Gość baassiaaa

witam! mąż zarządał rozwodu , jestem w zaawansowanej ciąży, on cieszył się z dziecka, ja tez, dziecko bylo planowane, ale powiedział że za duzo rzeczy mu zabraniam (a on chcialby zyć jak kawaler) kazał mi sie wynieść do matki i chcial rozwodu, po paru dniach zaproponował żebysmy dali sobie czas do konca miesiąca na przemyslenia, on dzwoni codziennie i rozmawia ze mną ale tak jakos oschle, ale czasem pisze że kocha, że chce dobrze itp... co zrobić żeby mąż chciał ratować nasz związek i żeby zechciał bym do niego wrócila ??? mam do niego tez cos pisac? milczec? udawac oschłą? lub oziebłą?? udawac ze mi nie zalezy czy wprost przeciwnie? jak sie zachowywac by ratowac ten zwiazek?? chcizalabym znow sie móc do niego wprowadzic..

Gość baassiaaa
???

Gość żanuaria
Trochę szacunku Basiu, dla siebie samej. Chciał, to się posłusznie wyprowadziłaś, teraz dzwoni i na jedno skinięcie wprowadzasz sie z powrotem. Poza tym, co to ma znaczyć - do końca miesiąca czas na przemyślenie :o Kto i co ma sobie przemyśleć ?? W takiej sytuacji, rozwód odbyłby się wyłącznie z jego winy - opuścił żonę w ciąży. Sąd pewnie potępiająco by na niego spojrzał, zasądził spore alimenty ..... nie wiem, ale może ktoś mu to podpowiedział i on teraz kombinuje, jak tu sie wywinąć z tego małżeństwa jak najmniejszym kosztem. Obym się myliła.

Gość baassiaaa
powiedzial ze chce czasu do konca miesiąca na przemyslenia, na to czy chce byc ze mną czy nie... poklocilismy sie o to że mu zabranialam kawalerskiego zycia( cały czas spedzal z kolegami,a ze mmną wogóle!!) caly czas sie klocilismy wiec on stwierdzil że moze lepiej od siebie odpocząc... alimentów sąd by duzych nie zatwierdził bo on pracuje na czarno wioęc rownie dobrze moglby powiedziec ze nie pracuje wcale! ale powiedzial że jesli doszloby do rozwodu dawsalby 450zł . ja bym sie wtedy wolała rozstac ugodowo niz toczyć wojny. ale zastanawiam sie jak postępowac? co dalej?? udawac ze mi na nim nie zalezy?

Gość jak to kazał
Ci się wynieść?! Kobiecie w ciąży ? Facet,który chce się zastanowić ,czy z Tobą zostać? Sam powinien się wynieść,jeśli już. Jesteś jego pracownikiem? Szanuj siebie,on zupełnie nie szanuje Ciebie.

Gość żanuaria
Nie wiem, Basiu. Trudno komuś radzić, nie będąc samemu w takiej sytuacji. Z tego co piszesz, Twój mąż nie dorósł do roli męża i ojca i chyba nie warto ciągnąć tego na siłę. Niech spada do swoich kolesi. Pewnie i tak będziecie musieli ustalić co dalej, ale skoro on woli kolegów od Ciebie ...... to chyba lepiej się rozstać. Może kiedyś dojrzeje do tego, by być dla Was oparciem, mężem, ojcem. A z tym rozwodem to chyba dobrze trafiłam hehe ..... ale Ty nie daj się sobą pomiatać, tu chodzi o byt Waszego dziecka. Lepiej w sądzie wszystko wyjasnić i ustalić, a nie tylko mieć jego zapewnienie, że da tyle i tyle kasy.

Gość żanuaria
Myślę, że narazie nie wyrywaj się do kontaktów z tym panem. Ze spokojem, szanuj się dziewczyno, bo on do Ciebie nie ma szacunku wcale, tylko coś kombinuje. Takie mam wrażenie.

Gość TT RS
powinnaś mu pokazać że ci zależy i że chcesz żebyście byli prawdziwą rodzina dla waszego dziecka.jednocześnie musisz mu uświadomić że już nie jest kawalerem i ze ty nie godzisz sie z jego postępowaniem http://odlotek.pl/zaproszenie/31074

Gość kot13
dziwnie podejrzane.Mąż na pewno nie układa sobie sam życia ale nie będąc pewnym trzyma Panią w "odwodzie"?

Gość Wassmin
A ja mysle autorko ze po 10 razy zakladac ten sam topik to jest troche nudno.Nie podobaly ci sie poprzednie komentarze to teraz zmienilas nicka i zalozylas nowy ale zapomnialas ze tutaj ludzie lataja po roznych postach i pamietaja historie wielu ludzi. Wiec poczekaj do tego konca miesiaca juz dlugo nie zostalo a nie zawracasz glowe z powrotem tym samym tematem.

Gość kot13
ja na Pani miejscu przede wszystkim wróciłabym do własnego domu.Jeśli mężowi tak żle z Panią, niechże sam się wyprowadzi.

Gość wszoku76
Basiu, ja rozumię co czujesz. Mojemu m odbiło jak byłam w 8 m-cu ciąży. Nie wiem co dzieje sie w umyśle tych palantów. Tez słyszałam, ze go ograniczam, ze chce wolnosci. Na dodatek przeczytałam maila od jego kolezanki... Ach, szkoda gadać. Urodziła sie Mała, a on zmienił sie o 180 stopni. Moj M tłumaczy mi teraz, zeto był strach przed nowym, niewiadomym. Dodam, ze mamy jeszcze 1,5 roczna corcie. Nie mieszkam juz z moim m. On bardzo chce, jest u nas codziennie. Jest wspaniałym ojcem. Chce być takze wspaniałym męzem. W piątek jedziemy razem na urlop. Co bedzie zobaczymy. Ja nie potrafię juz zaufac. Nie było go przy mnie wtedy kiedy najbardziej go potrzebowałam. życze Ci siły. Wiem jak to boli. Myslałam wtedy, ze gdybym nie była w ciązy to on wciąż byłby moj, ze by mnie kochał. Miałam zal do nienarodzonego jeszcze dziecka, ze to przez nie. Teraz jak patrze na moją coreńkę, to nie mogę wybaczyc sobie tych durnych mysli. Moja Malenka ma juz 6 miesięcy i jest najcudowniejszym skarbem. Z nim czy bez niego i tak bedziesz szcześliwa!

Gość matacz..
kazał sie wyniesc - ty to zrobiłaś - dlaczego ? wszak jestes jego zoną , jesli masz zameldowanie w tym lokalu z ktrego ci sie kazał wyniesc nie ma prawa tak postapic a ty sie wynosic nie musisz . to tyle w kwesti prawnej , pominołem ochrone kobiety w ciązy ... za długi był by ten post . Domniemam tez , ze jestescie młodym małzenstwem bo az trudno mi sobie wyobrazic , ze tak postepuje starszy dorosły facet - młodosc jednak jest głupiutka i impulsywna popełnia wiele błedów z ktorych sie wyrasta . Małzenstwo zobowiazuje do pewnych zachowan i obowiazków . jesli jest tak jak piszesz a walka o ten zwiazek z twojej strony nie odniesie jakis korzysci to i po co ci taki facet ? Alimenty zasadza sad ! i nie jemu decydowac jaka to kwota bedzie . Nie godź sie też na rozstanie na bez orzekania o winie - to bardzo wazne dla ciebie , a jak juz to zrobisz , a on bedzie fikał to doradzam pozbawic go praw rodzicielskich , by dziecku zaoszczedzic kłopotów w przyszłosci - piszac to wziołem czarny scenariusz jego postepowania ....

Gość Ewelina18
Nie odpisujcie to prowo! babka cały czas zakłada jeden i ten sam topik.. lecz sie kobieto na głowe!

a ja bym tak zrobila ... powiedzialabym mu ze jak sie dziecko urodzi to mu je oddam i ze sam bedzie je wychowywał bo ty chcesz wrócic do panienskiego stanu !! a co to tylko twoje dziecko ze ty musisz sie nim zająć. ciekawe jak by zareagował na cos takiego.

Gość kot13
mataczu- mile zaskoczyłeś mnie swym podejściem do sprawy.

Gość moim zdaniem jako M
tak, kolejny facet ktory po slubie zamienil sie w swinie :P rzygac mi sie chce jak czytam kolejne topiki na ten sam temat. do zwiazku trzeba dorosnac, skoro nie podobalo ci sie to ze prowadzi zycie kawalerskie to po co bralas z nim slub? trzeba bylo samej byc odpowiedzialnej a nie teraz plakac na forum. i jak mozna sie decydowac swiadomie na dziecko majac meza niebieskiego ptaka ktory pracuje na czarno? szok. ciekawe ktora strona miala parcie na slub :P

Gość moim zdaniem jako M
z perspektywy kobiety napisze tez ze mnostwo moich kolezanek uwaza sie za doskonale zony, ktore pozwalaja mezom na wlasciwa ilosc czasu wolnego a w praktyce kazdy jest uwiazany w domu na smyczy ktora siega do drzwi wejsciowych. nie dziewi sie ze faceci sie buntuja. jakbym ja miala zyc w takiej klatce jak oni to juz dawno wypisalabym sie ze zwiazku.

Gość kasiuniu...
bo na ostatnich topikach byłaś kasią:-P nie zakładaj juz tych tematów, jak on chce stac w tym burdelu to niech stoi! jestes w ciąży zajmij sie sobą i dzieckiem, to jest nie zdrowe siedziec całymi dniami przy kompie jestes niedojrzala, piszesz i zachowujesz sie jak dziecko zorganizuj swiat bez niego, po co ci ktos ma rogi doprawiac no i na litośc....juz dośc tych topików!

Gość i znowu bełkot
sprawa się rypła koleś w pracy powiedział mężowi basi, że z nią spał i to z nim basia spodziewa się dziecka. mąż uwierzył i dlatego che rozwodu. basia jeszcze o tym nie wie. bo oczywiście nie zna tego kolesia męża. i komu tu dzisiaj można wierzyć.